Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel mikrofonowy XLR w domowym audio.

KotD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

interesuje mnie czy np taki przewód:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nadaje się do połączenia CD ze wzmacniaczem?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/103916-kabel-mikrofonowy-xlr-w-domowym-audio/

Wolałbym złocone wtyki Neutrika zamiast tych srebrnych i KLOTZ-MC5000. Taki kabel można sobie na zamówienie zażyczyć w muzyczny.pl lub samemu zlutować.

Takie jak opisałem sam używam.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

PROEL DIE HARD DH240LU1 XLR

Ten też wart uwagi i nie tylko dlatego że mam go na pozbyciu po prostu w tej cenie trudno o coś lepszego porównywałem z XLRami za ok 700 pln i PROEL "grał" lepiej ale oczywiście to tylko moje odczucia .

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Warto jeszcze zwrócić uwagę na na kable Gotham, kilka lat temu w testach kabli estradowych wypadły o wiele lepiej od Klotz'a... Moim zdaniem absolutnie nie warto wydawać kosmicznych kwot na kable, które mają audiofilskie napisy... Wtyki XLR Neutrika też są jedne z lepszych o ile nie najlepsze, swoją drogą złoconych XLR'ów nie widziałem... (dla przeciwników pozostaje Amphenol i Proel)... Jeśli ktoś ma pojęcie o lutowaniu to warto kupić kabel, wtyki, kawałek audiofilskiej cyny ze srebrem i samemu zrobić kabel - wyjdzie ponad połowę taniej...

Muzyczny.pl bierze 6 PLN za zlutowanie wtyczki jak się robi u nich kabel czyli 24 PLN na komplet. W tej sytuacji jak ktoś nie jest zaawansowanym lutowniczym, to mały jest sens robić to samemu.

Złocone XLR Neutrika: NC3FXX-B i NC3MXX-B

> dd6

Zajzalem kiedys "pod maske" zlutowanego na zlecenie kabla.

Od tamtej pory wole na spokojnie zrobic to samemu.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Zajzalem kiedys "pod maske" zlutowanego na zlecenie kabla.

Od tamtej pory wole na spokojnie zrobic to samemu.

Ja też to robie sam, ale bardziej dla tego, że mam trochę więcej tych kabli i wtyczek, więc lutuję na bieżąco w miarę potrzeby. Idzie mi to ciężko, bo to jest jedyna rzecz którą w życiu w ogóle lutowałem, ale jakoś daję radę.

Myślę jednak, że muzyczny.pl mógłby dostać szansę, bo bardzo się swojego czasu chwalili, jakich to świetnych gości mają od tego i jak bardzo dbają o to, żeby nie dawać tego byle komu do roboty. Czy to prawda, to nie wiem... Zawsze można sprawdzić później, jak to zrobili. Poza tym nie każdy w ogóle zamierza coś samemu lutować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.