Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 655 czy KLIPSCH RF-52 II a może Paradigm Monitor 7 v.7

mr3po4

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze zalozyciela tematu o ostateczne sprostowanie ; czy chodzi o klipsch RF 52 mk II /jak w tytule / czy o RF 52 ?. = pytam... poniewaz sa to rozne zestawy .

myślę że nie ma różnicy miedzy klipsch RF 52 mk II a RF 52 próbowałem znaleźć na innych forach ale bez skutku to chyba raczej będzie chwyt marketingowy.

Jest odrobinę inny front i zmienione nóżki boczne do mocowania kolców. A dźwiękowo - przesunięty został o 200hz podział na zwrotnicy (1900 w II vs 1700hz). W sumie różnice kosmetyczne.

A Roth wielka szkoda, że już niedostępne

pracujemy nad tym, żeby sytuacja się zmieniła

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

• 2 tygodnie później...

Witam, długo mnie nie było ale już kolumny zakupione. Padło na Paradigm Monitor 7 v.7, niebo a ziemia porównując moje dotychczas kolumny. bass miodzio wysokie ładnie cykają a średnica mogła by dać ciut bardziej o sobie znać, ale nie narzekam podobają mi się lecz wykonanie trochę lipne, cokoły z tworzywa gumowanego tak jak fronty no trochę mi to nie pasuje a maskownice jak dla mnie za delikatne. Dobra dość tego jaki piecyk byście polecili do nich ? Zastanawiam się nad:

-HARMAN KARDON HK980

-Onkyo A-9155

-MARANTZ PM5004

-ONKYO A-5VL

a może coś z nad-a albo Cambridge audio ?

Zależy mi na jakości a nie na kopie.

A5VL trzeba koniecznie posluchać ma wielu zwolennikow jak i przeciwnikow. ciekawy piecyk warto br go pod uwagę ale trzeba posluchac.

Marantza możesz upolować 6004 nowego do 1300 zł i w tego bral bym pod uwage. Do gry wpuscił bym jeszcze NAD 326 BEE oraz Yamaha AS 500

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.