Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z głośnikami i wzmacniaczem

Abladi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewnie problem, posiadam 4 głośniki+ skrzynie basową do tego wzmacniacz od głośników komputerowych firmy Techniaka 2+1, i jeszcze wwzmacniacz od starych głośników komputerowych, czyli cos takiego:

2x głośniki Sony SS-RG40

2x głośniki znalezione o których nic nie wiem tylko tyle że ich średnica to 13 cm i prawdopodobnie są z Peugeota 106

1x głośnik o którym też mało wiem ale prawdopodobnie jego max moc to 120 W i średnica ponad 30 cm

1x wzmacniacz od zestawy Technika 2.1 PC speakers 4.5 W

1x wzmacniacz z głośniików komputerowych na którym jest napisane tylko r.m.p.o 160 W

1x zwrotnica 2 drożna 300 W

i teraz tak mam podłączony ten zestaw Technika do kompa od którego idą kable do dużego głośnika czyli niskie tony a reszta idzie wtyczką jack do zwrotnicy która dzieli dźwięk na niskie tony (2x głośniki sony) i wysokie tony (2x głośniki Peugeot) wszystko fajnie grało ale trochę słabo bo basu mało więc znalazłem te stare głośniki i wpadłem na pomysł podłączenia ich wzmacniacza między wyjście wzmacniacz Techniki a duży głośnik żeby wzmacniało niskie tony ale są straszne zakłócenia głośnik charczy przy zwiększeniu głośności i nie wiem czy to wina wzmacniacza czy mojego chorego pomysłu, pomoże ktoś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.