Skocz do zawartości
IGNORED

TECHNICS SL-Q2 - czy warto?

jimmy_jones

Rekomendowane odpowiedzi

jestem zdecydowany na 99,99 by kupować :)

Nie słuchasz rydza... On Ci niegłupio napisał o insektach :) Gramofon i płyty winylowe to sztuka cierpliwości.
Gość rydz

(Konto usunięte)

jak zagra wysokopoziomowa wkładka MC z wejściem phono twojego wzmacniacza...

Wkładka ma napięcie wyjściowe 2mV więc zagra pod wejściem MM,Denony DL-110 / 160 napięcie 1,6mV też grają.

Pytanie jest jeszcze takie,czy Kolega ma zamiar wymienić wzmacniacz który posiada,jeżeli nie to nie ma co się silić na gramofon którego możliwości się nie wykorzysta.

Zmień wzmacniacz choćby na taki,i możesz przyszaleć trochę z gramiakiem :))

http://allegro.pl/wzmacniacz-pioneer-sa-8500-ii-perelka-vintage-i3338157986.html

Gramofon i płyty winylowe to sztuka cierpliwości.

Ciśnie mnie to fakt, ale nic na hurra mimo wszystko nie robię, nie chce mi się po prostu spędzić najbliższych dwu miesięcy na szukaniu, ten Braun wydaje mi się sensowny, wizualnie to dla mnie rewelka a jakichś większych przeciwskazań sprzętowych też żaden z Kolegów na forum nie wysunął. ;)

Pytanie jest jeszcze takie,czy Kolega ma zamiar wymienić wzmacniacz który posiada

Ano zamierzam wymienić wzmacniacz, kolumny też, bezwzględnie. Ale prawdopodobnie chwilkę to potrwa. W tej chwili chciałbym mieć gramofon którego za pół roku nie będę chciał wymieniać ;). Od którejś strony trzeba zacząć, a że wzmacniacz mam, płyty też to zacząć postanowiłem od gramofonu :)

O wzmacniaczu myślałem o jakimś lampowym do 800pln, ale nie wiem czy warto i tak naprawdę to temat powstanie jak już gramofon upoluję.

A ten wzmacniacz wart rzeczywiście uwagi? bo w tej chwili cena niska nieco, przynajmniej na razie.

Jest już u mnie ten Braun, brzmi perfekcyjnie, choć nie nacieszyłem się nim jeszcze zbyt długo bo odpaliłem dopiero późno w nocy. Jedyny mankament to nie działająca regulacja obrotów, o ile jest na żyłkę to pewnie zerwana, bo potencjometr dzielnie się kręci i oporu wielkiego nie sprawia, ale prędkość jest ustawiona minimalnie za szybko, pewnie w granicach błędu, bo tak kroczek po kroczku do przodu się przesuwa, więc jakimś tam problemem nie jest, o ile nie będzie się rozjeżdżać. Ale poza tym to spełnienie marzeń :) A jak się trochę już nacieszę to biorę się za poszukiwania dobrego wzmacniacza (+ dodatkowego pre też być może).

• 6 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.