Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz i Glosniki

Huberto1984

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Czytam od jakiegos czasu Wasze forum dlatego, ze zdecydowalem sie wymienic moj sprzet Technicsa na cos nowego i potrzebuje pomocy. Niestety nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytanie w archiwum, wiec postanowilem sie zarejestrowac i sam zapytac. Otoz zdecydowalem sie na zakup Marantza pm6004 i cd6004 (zastanawialem sie tez nad Rotelem ra04se, ale wybor padl na Marantza-nie wiem czy slusznie). Do tego zestawu mam zamowione glosniki PMC DB1i, kable Chord i Qed. I tu sie rodzi pytanie....Ogolnie te glosniki do tanich (jak dla mnie) nie naleza. Sprzet bedzie gral w pomieszczeniu ok 20-25m kwadratowych. Czy takie polaczenie tego wzmacniacza+cd playera i tych glosnikow bedzie dobre, czy moze za ta cene mozna kupic lepsze glosniki np. stojace/podlogowe a nie takie male bookshelfy. Wiem, ze i wzmacniacz i cd i same w sobie glosniki w swoich kategoriach sa bardzo dobre, ale czy razem nie beda "kolidowaly" ze soba. Glosniki wciaz moge wymienic na inne, dlatego kieruje to pytane do Was. I jeszcze jedno pytanie...czy stojaki pod glosniki pomoga w uzyskaniu lepszego brzmienia?

Dziekuje za pomoc

Hubert

Wieza STEREO Technics :)

https://www.audiostereo.pl/topic/104311-marantz-i-glosniki/
Gość

(Konto usunięte)

1. Połączenia Marantza z PMC nie słyszałem, więc nie wypowiem się w tej sprawie. Słuchałem natomiast w połączeniu z Paradigm i podobało mi się. Nie sądzę jednak, by była to jakaś tragedia w przypadku wybranego przez Ciebie zestawienia.

2. U mnie na prawie 20 m2 od dobrych kilku lat już wyłącznie rozbrzmiewają kolumny podstawkowe i bardziej mi odpowiadają.

Podłogówki to inne brzmienie, masywniejsze, z reguły lepszy bas, ale jeśli chodzi o samo budowanie planów, "odrywanie się" dźwięku od głośników, to moim zadaniem kolumny podstawkowe robią to z większą łatwością.

3. Zdecydowanie, jeśli pozostaniesz przy kolumnach podstawkowych, zaopatrz się w jakieś solidne podstawki/standy (w miarę ciężkie, stabilne).

Bez nich, z kolumnami upchniętymi gdzieś na półce, nie masz co oczekiwać tego, o czym wspomniałem...

Zresztą każde kolumny potrzebują minimum przestrzeni wokół siebie, by poprawnie zabrzmiały :)

Podłogówki to inne brzmienie, masywniejsze, z reguły lepszy bas, ale jeśli chodzi o samo budowanie planów, "odrywanie się" dźwięku od głośników, to moim zadaniem kolumny podstawkowe robią to z większą łatwością.

Możesz podać konkretne przykłady kolumn podłogowych i podstawkowych, które słyszałeś, a które to (liczne zapewne) odsłuchy pozwoliły ci ukuć ten arbitralny, ogólny, a nade wszystko nieprawdziwy osąd? Które z licznych kolumn podłogowych, jakie słyszałeś, nie mają cech licznych kolumn podstawkowych, jakie słyszałeś, że pozwalasz sobie sprzedawać na forum takie tezy? Albo: które kolumny (pośród mnogości twoich odsłuchów) podstawkowe są lepsze pod wieloma wymienionymi przez ciebie względami od których kolumn (pośród mnogości twoich testów) podłogowych? Podziel się doświadczeniem z nami.

Gość

(Konto usunięte)

pozwoliły ci ukuć ten arbitralny, ogólny, a nade wszystko nieprawdziwy osąd?

Napisałem: "...to moim zadaniem..."

podstawkowe są lepsze pod wieloma wymienionymi przez ciebie względami

Wymieniłem tylko dwie cechy: "...jeśli chodzi o samo budowanie planów, "odrywanie się" dźwięku od głośników..."

Możesz podać konkretne przykłady kolumn podłogowych i podstawkowych

By pozostać mniej więcej w tym samym obszarze, w tej samej klasie, i logiczne, by nie porównywać kolumn podstawkowych firmy X do kolumn podłogowych firmy Y, to proszę, np.:

- Bowers & Wilkins (seria CM)

- Xavian (seria XN)

- Monitor Audio (serie RS oraz GS)

W każdym z przypadków podłogówki miały potężniejszy bas, dźwięk był "masywniejszy", jednakże jeśli chodzi o "odrywanie się" dźwięku od głośników, zbudowanie szerszej sceny, to kolumny podstawkowe czyniły to z lekkością.

Tak jest moje zdanie i tyle w tym temacie, jeśli chodzi o odpowiadanie Tobie.

A Tobie radzę ewentualne wyrażenie własnego zadnia, pomóż autorowi tematu, podpowiedź coś w konkretnym temacie, w tym, o co pytał, a nie zaczynaj kolejnej polemiki ze mną.

Gość

(Konto usunięte)

Tylko odsłuch przed zakupem. Inaczej nie ma to sensu, bo to rosyjska ruletka. Trzeba wypożyczyć do domu i kupić, jak się spodoba.

I tutaj się z Tobą zgadzam. I dotyczy to sprzętu zarówno za 5000,-, jak i za 50000,- zł.

Przynajmniej wypadałoby posłuchać czegoś w salonie, zanim się kupi - przynajmniej tyle...

A jeśli naprawdę ktoś idzie po bandzie i faktycznie kupuje w ciemno, to w sumie nie ma sensu pytać, co zabrzmi inaczej i jak... ;)

Witaj,

kolumny PMC DB1i to rewelacyjna konstrukcja, jes to jednak głośnik dla zaawansowanego audiofila, nie każdemu brzmienie spodoba się, nie jest to konstrukcja uniwersalna. Bez odsłuchu, w ciemno nie kupowałbym tej konstrukcji. Drugą sprawą jest połączenie budżetowej elektroniki Marantz z PMC, to nie jest dobry pomysł. Sprawą kolejną jest zastosowanie tak małych kolumn do 25 m2 - PMC poradzi sobie z tym pomieszczenie, nie licz jednak na potęgę, bas.

Napisz proszę trochę więcej informacji na temat gatunków muzycznych, które najczęściej słuchasz, Twoich preferencji brzmieniowych.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

jeśli chodzi o samo budowanie planów, "odrywanie się" dźwięku od głośników, to moim zadaniem kolumny podstawkowe robią to z większą łatwością.

Zaprzeczeniem tego są nowe Kefy z serii R

Duże , masywne kolumny z niesamowitą stereofonią i hektarem przestrzeni .

Gość

(Konto usunięte)

Zaprzeczeniem tego są nowe Kefy z serii R

Duże , masywne kolumny z niesamowitą stereofonią i hektarem przestrzeni .

Oczywistym jest, że to, co napisałem, nie jest jakąś 100% regułą - w przypadku jednak większości kolumn, które miałem możliwość porównać, tak właśnie było.

A skoro już zostały przywołane KEFy, to jak się ma to, o czym pisałem, przy porównaniu podłogówek z serii R do np. R300?

Znam bardzo dobrze R700 i R900

R300 to ten sam coaxial i woofer z R700 więc stereofonię i przestrzeń powinny mieć też wybitną a jak są zestrojone jak wyższe modele to i bas powinien być bardzo dobry.

To znaczy konturowy , szybki , dynamiczny , potężny ale i miękki jak trzeba z dobrym zejściem .

3way w dobrej cenie .

Moim zdaniem świetny partner do NADa :)

Przestrzeń i stereofonia w tych kolumnach to zasługa nowego coaxiala Kefa.

Wielkie kolumny a znikają nawet z niewielkiej odległości i stojąc przy ścianie co w większości przypadków jest nie do pomyślenia .

Podobnie do R700 i 900 gra LS50 Kefa . Z tym że oczywiście LS50 nie uzyska takiego SPL i zejścia jak dwa woofery w podłogówkach .

Gość

(Konto usunięte)

OK, tylko chodziło mi o to, czy bezpośrednio porównywałeś np. R700 i R300?

Czy w tym wypadku będzie to zaprzeczeniem tego, co napisałem wcześniej o porównaniu np. B&W CM8 i CM5?

Które cechy są lepsze w przypadku którego modelu?

U mnie w pokoju gra: Marantz SA 7003, Marantz PM 7004 oraz kolumny Bowers & Wilkins CM1 + słuchawki AKG K 550. I powiem, że po "wygrzaniu" gra to bardzo dobrze jak n ten zestaw cenowy :) Polecam połączenie Marantza z B&W, bo wg mnie dobrze się zgrywają :)

Witaj,

kolumny PMC DB1i to rewelacyjna konstrukcja, jes to jednak głośnik dla zaawansowanego audiofila, nie każdemu brzmienie spodoba się, nie jest to konstrukcja uniwersalna. Bez odsłuchu, w ciemno nie kupowałbym tej konstrukcji. Drugą sprawą jest połączenie budżetowej elektroniki Marantz z PMC, to nie jest dobry pomysł. Sprawą kolejną jest zastosowanie tak małych kolumn do 25 m2 - PMC poradzi sobie z tym pomieszczenie, nie licz jednak na potęgę, bas.

Napisz proszę trochę więcej informacji na temat gatunków muzycznych, które najczęściej słuchasz, Twoich preferencji brzmieniowych.

Wlasnie slyszalem, ze te glosniki to bardzo solidny sprzet jednak z odsluchem bywa roznie...tzn. nie kazdemu przypada on do gustu...Cena samych glosnikow to 1000 Funtow, wiec w tej kwocie moge wybrac naprawde co innego. Nie powiem, ze nie zastanawialem sie na B&W i wciaz wlasnie mam dylemat...podobnie jak Tannoy Revolution DC6T SE i KEF LS50...niestety odsluchac mam tylko mozliwosc glosnikow PMC (mieszkam w malej wiosce)...zapewne w porownaniu do mojego starego Technicsa to beda tak rewelacyjnie graly, ze nawet nie pomysle o czyms innym, wiec dlatego zwrocilem sie o pomoc do Was....na pewno poprzez doswiadczenia z roznym sprzetem mozecie mi doradzic czy np do tego niskobudzetowego amp i cd playera nie wybrac np podlogowek B&W 684 czy Mission mx5 czy czegokolwiek innego co lepiej sie z tym zgra...Muzyka jakiej slucham...oprocz disco polo, jazzu i heavy metalu to raczej wszystkiego po trochu...najbardziej gustuje w rocku i dobrej muzyce trance i house...lubie poczuc dobry bass jednak sama melodyjnosc bardziej sie dla mnie liczy niz wbijajace mnie w fotel uderzenie niskich tonow. Zapewne nie zmienialbym mojego zestawu technicsa, gdyz jest w rewelacyjnym stanie i brzmienie mi naprawde odpowiada, jednak niestety przy mocniejszym basie troche sie gubi i nie jest precyzyjny. Zdaje sobie tez sprawe z tego, ze te male glosniki moga byc za male do pomieszczenia w jakim beda graly...czy wobec tego lepiej kupic co innego? W tym przedziale cenowym wybor jest dosc duzy...Przepraszam, ze odnioslem sie tylko do jednej odpowiedzi, ale byla najbardziej konstruktywna :) Przeczytalem wszystko co napisaliscie i dziekuje kazdemu za pomoc.

OK, tylko chodziło mi o to, czy bezpośrednio porównywałeś np. R700 i R300?

Czy w tym wypadku będzie to zaprzeczeniem tego, co napisałem wcześniej o porównaniu np. B&W CM8 i CM5?

Które cechy są lepsze w przypadku którego modelu?

Nie miałem R300 ale chciałem posłuchać zalet " znikania " monitorów na jakimś modelu Dynaudio , Spendor i ProAc 100 .

I te Kefy znikają chociaż są wielkie a monitorom się to nie udało .

Tak wiec nie zawsze monitor jest taki dobry . Wystarczy posłuchać nowych szaf Tannoy :)

Gość

(Konto usunięte)

Nie miałem R300 ale chciałem posłuchać zalet " znikania " monitorów na jakimś modelu Dynaudio , Spendor i ProAc 100 .

I te Kefy znikają chociaż są wielkie a monitorom się to nie udało .

Tak wiec nie zawsze monitor jest taki dobry . Wystarczy posłuchać nowych szaf Tannoy :)

Przecież nie twierdzę, że żadne podłogówki nie posiadają łatwości w "znikaniu" - że nie bywa lepiej niż w przypadku jakichś podstawkowych kolumn, jak również nie twierdzę, że nie ma kolumn podstawkowych, które zaprezentują np. lepszy bas niż jakieś tam podłogówki.

Porównywanie jednak modelu podłogówek A firmy X z podstawkowymi B firmy Y pozostanie tylko porównaniem dwóch różnych modeli kolumn różnych firm.

Jeśli natomiast chcemy ocenić konkretną różnicę (np. bas, efekt znikania) pomiędzy kolumną podłogową a podstawkową, to obowiązkowo muszą to być kolumny z jednej parafii!

I moim zdaniem wtedy to dopiero naprawdę ma sens, bo usłyszysz jak się ma np. K300 do K700, a nie że będziesz porównywał podłogówkę KEFa z podstawkową Dynaudio.

Tak właśnie ja to widzę :)

Bo i często taki właśnie jest dylemat:

"Podobają mi się i wybrałem kolumny KEF serii R. Zastanawiam się tylko, czy wziąć podstawkowe, czy podłogówki? Czy podstawkowe będą wystaczające do mojego pokoju (lub podłogówki nie będą zbyt duże)?Które zabrzmią lepiej?".

I na to była moja pierwsza odpowiedź :)

Od dawna nie widze sensu kupowania kolumn z małym midwooferem czy nawet wooferem 16,5cm jak w R300. Jak ma byc bas i dynamika to musi byc konkretny garnek , lub dwa jak w R700 i 900.

Chociaz akurat R300 maja max SPL 110db i niskie zniekształcenia wiec moze cos da sie z nich wycisnac.

Gość

(Konto usunięte)

Od dawna nie widze sensu kupowania kolumn z małym midwooferem czy nawet wooferem 16,5cm jak w R300. Jak ma byc bas i dynamika to musi byc konkretny garnek , lub dwa jak w R700 i 900.

Chociaz akurat R300 maja max SPL 110db i niskie zniekształcenia wiec moze cos da sie z nich wycisnac.

Pełna zgoda - też mam takie zdanie i jeśli ktoś oczekuje naprawdę "wykopu", i to jest jego priorytetem, to raczej niech szuka wśród podłogówek.

Dla mnie bas nie jest najistotniejszy, ważniejsze i przyjemniejsze dla mojego ucha są inne "cechy" odsłuchu, i dlatego, tak jak pisałem, od długiego już czasu korzystam z kolumn podstawkowych :)

Sumujac panowie, bo zamiast udzielic mi pomocnej odpowiedzi licytujecie sie miedzy soba, lepszy bas i mocniejsze brzmienie bedzie z podlogowki a z podstawkowych lepsza melodyjnosc??? Czy dobrze zrozumialem? Ja wciaz mysle nad modelem Tannoy Revolution DC6T, ktory podobno dobrze gra...czy zatem bylaby to lepsza opcja zamiast tych malych PCM?

I jeszcze B&W CM8 wchodza w gre....( przepraszam, ale nie moge edytowac poprzedniego posta) albo KEF LS50..podstawkowe...czy moglby ktos udzielic mi odpowiedzi w stylu:

kolumna nr 1 bedzie grala mocniejszym basem, zwiezle, ale cicho i niezbyt oddajac detale

kolumna nr 2 bezie miala mniejszy bas, ale..itd...

Bo o to mi w sumie chodzi...tego probuje sie tu dowiedziec.

Tannoy to koszt o 700(-1000 za model SE) funtow nowe w uk...cm8 1200 funtow, KEF ok 800 funtow a PMC, ktore zmowilem 1000 Funtow. Moze sie jednak okazac, ze do tego wzmacniacza w zupelnosci mi starcza glosniki tansze np Q Acoustic 2050i za 400 funtow...wtedy moge rozwazyc kupno mocniejszego wzmacniacza np pm 7004 albo uzywanego Rotela RA1570 czy tez Roksana Kandy K2...

Jeszcze raz prosze o pomoc

Dziekuje

Hubert

Musisz mieć punkt odniesienia .

Czyli jakieś kolumny i sprzęt , posłuchać i wtedy pytać.

Nikt Ci nie odpowie czy dana kolumna będzie miała u Ciebie taką równowagę tonalną jakiej oczekujesz a chcąc doradzić trzeba mieć właśnie ten punkt wyjścia .

LS 50 to całkiem inne granie niż CM8 choćby .

Wlasnie bylem dzis w sklepie, ktory nawet nie wiedzialem, ze istnieje u mnie w miescie...Wlascicielem jest starszy pan i o dziwo mial w sklepie i cm8 i ls50 i cm5 a oprocz tego KEF IQ9, ktorych nawet nie bralem pod uwage. Te ostatnie kolumny sa uzywane a reszta nowa i wlasciciel zaproponowal mi, ze moge kazda z kolumn wziac do domu i przesluchac u siebie :) Rewelacyjne rozwiazanie...do tego ceny, ktore mi zaproponowal....za cm8 w przelozeniu na pln ok 5tys(z kablami) co uwazam jest dobra cena. Za KEF LS50 nowe wraz ze stojakami i kablami 3500 zl...Mysle, ze taka opcja sluchania rozwiazuje moj problem...Jedyny mankament to taki czy Marantz pm6004 pociagnie mi cm8 albo KEF IQ9??? To przeciez duze kolumny....

KEF IQ9

Odradzam - słuchałem i są słabe .

CM8 trzeba mieć prąd którego taki Marantz nie ma .

LS50 Marantz pociągnie ale może być jasno i głośno to razem nie zagra .

Zapytaj o R300 albo R500 .

Z R300 Marantz sobie poradzi. Mają wyższą sprawność od LS 50 i zagrają głośniej .

I zobacz jak są wykonane . Piano Black powala , chociaż ja wolę orzech .

Po drugiej stronie brzmienia są Vienny .Ciepłe , relaksujące brzmienie z wypchanym wokalem a Kef przestrzeń , stereofonia i precyzja .

Na Twoim miejscu posłuchał bym R300 lub R500 i zanim podejmiesz decyzję poszukaj jakiś Vienn . Gdzieś po środku będzie Dynaudio ale te znowu potrzebują prądu .

Mozesz mi podpowiedziec ile tego "pradu" potrzebuje do pociagniecia cm8? 70 W na kanal starczy? Mam do przeznaczenia budzet w wysokosci ok 8 tys zlotych...przy czym z tego co zauwazylem wiele sprzetu w uk jest tansze niz w Polsce. Wzmacniacz moze byc uzywany, cd player i glosniki raczej wolalbym nowe....Tak jak napisalem...glosniki cm8 w Polsce kosztuja ok 7tys zlotych a ja je moge kupic za 5 tys a moze nawet troche mniej...rowniez moge za 2500zl kupic roksana kandy k2....tylko wtedy co z odtwarzaczem....ciagnac muze z kompa czy tez z ps3 to troche nie za bardzo przy takim sprzecie....no chyba, ze doloze ze 2 tys i dokupie jakis cd player...

Wzmacniacze Marantza są ładnie wykonane ale mają śmiesznie słabe zasilacze.

Ten ma trafko około 200W więc kolumny 2way będą już sporym wyzwaniem a gdzie dodatkowe woofery ?

Będzie to grać ale nigdy nie uzyskasz szybkości i dynamiki . Wzmacniacz będzie siadał .

Kandy K2 to całkiem inny wzmacniacz. Dla mnie jeden z najlepszych w tej cenie . Warto do niego dołożyć .

Ja bym brał K2 i dobrał do niego kolumny. Ale i tak bym spróbował LS50 , R300/500 i CM8 i dla przeciwwagi Vienny.

Warto spróbować czegoś na polipropylenie .

Co do źródła to kup używanego Arcama rDACa i z czasem lepszy zasilacz do niego.

Jednak ja bym dozbierał i do K2 dokupił Stream Magic 6 . Możesz go używać jako DACa do kompa , PS3 czy kupić dysk zewnętrzny i słuchać muzyki z dysku. O radiu internetowym nie wspomnę .

Ja tak właśnie robię :)

Dla mnie to istne odkrycie za śmieszną kasę .

Tak wiec w ciemno bym brał K2 , jak możesz dołożył do SM6 i do nich dobrał kolumny.

Będziesz miał uniwersalny , wszechstronny system w mocnej klasie średniej na lata .

Warto poczekać , dołożyć i zamknąć temat niż kombinować , kupować, sprzedawać .

Tracić czas , kasę i nerwy .

Mowisz, zeby kupic Stream Magic....tylko czy mimo wszystko lepiej nie zagra dobry odtwarzacz cd? Tzn..czy muzyka z orginalnej plyty cd nie bedzie miala lepszej jakosci i dzwiek bedzie bardziej wyrazisty? Mam male doswiadczenia z roznego rodzajami plikami z dysku i powiem szczerze, ze jednak ich jakosc zawsze byla troche gorsza od cd...? Moze to wina czulosci i wieku mojego obecnego sprzetu...Jednak wszystko co jest poza orginalem kojarzy mi sie jako to "gorsze"...Co oczywiscie nie znaczy, ze tak jest, tylko poki co mam takie odczucia. Zatem zastanawiam sie czy wylozenie 4tys zlotych w tym momencie jest dobra inwestycja. Ja radia i tak malo slucham i raczej wole pojsc do sklepu i kupic to cd...droga opcja, gdy kupuje sie po kilka plyt na miesiac, ale do tej pory nie przekonalem sie do innej formy odczytu. CM8 to glosniki trojdrozne, wiec tez sie zastanawialem nad tym, czy Marantz pm6004 je pociagnie...szczerze to tez mam watpliwosci czy da rade....Zatem pewnie pozostanie mi albo wybrac miedzy KEF LS50 i PMC DB1i albo tak jak mowisz dolozyc i kupic Roksana k2 plus cos do odczytu plus moge wtedy poszalec z glosnikami...tylko znowu bede musial wyciagnac wiecej z banku...dales mi do myslenia-widac, ze wiesz co mowisz, bo wypowiedzi sa spojne i sensowne. Dzieki za rady

R300 wlasnie ktos sprzedaje na ebayu 4 miesieczne...wiec zaraz ponegocjuje odsluch ;)

Miałem odtwarzacz NAIM CDX który kosztował 17000zł jako nowy . Miałem też Krella KAV280CD który kosztował prawie dwie dychy jako nowy .

Obydwa po RCA zagrały gorzej od taniego SM6

SM6 można kupić za jakieś 3200zł nówkę .

Sam go mam a miałem prawie dychę na źródło . Jak chcesz słuchać płyt CD to żaden problem. Kupujesz w roli napędu Marantza CD52 albo Pioneera PD 901 czy 9700. Łączysz je kablem Profigold 4000 za jakieś 90zł i odtwarzasz swoją płytotekę . A sam sobie zripuj jakąś płytę na pendrajwa i posłuchaj.

Sam jakoś nie bardzo słuchałem radia. Ale tu masz ponad 20 000 stacji i wśród nich znalazłem z muzyką którą lubię i jak się krzątam po domu to leci radio .

A do SM6 możesz podpiąć masę innych urządzeń . Dzisiaj o tym nie myślisz , ale jak będziesz go miał to gwarantuję Ci że z czasem spróbujesz kilku opcji i coś jeszcze do niego podepniesz ;)

Z Marantzem to daj sobie spokój.

Roksana kupisz jako wzmak na lata . Ma zasilacz taki że napędzi większość kolumn na rynku. Brzmieniowo to też całkiem inny świat niż ten Marantz.

Z kolumnami bym się wstrzymał . Najpierw K2 i SM6 , posłuchać minimum te 100 godzin i dopiero wtedy podłączać pod nie kolumny .

Nowy sprzęt musi się " ułożyć " .

Nie warto pchać się w budżetówkę z myślą - a za jakiś czas dołożę i kupię coś innego .

Jak zaczynać przygodę z muzyką to od pewnego poziomu na którym można pozostać albo z czasem pójść wyżej .

Muda, serio ten SM6 taki dobry? Pracuje też jako zwykły DAC? I co to znaczy, że Krell zagrał gorzej? W jakich aspektach? Jak z głębią i sceną, stereofonią, a przede wszystkim odwzorowaniem barw?

Chyba sobie przetestuję, tak dobrze o nim piszesz...

Pracuje też jako zwykły DAC?

Tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muda, serio ten SM6 taki dobry? I co to znaczy, że Krell zagrał gorzej? W jakich aspektach? Jak z głębią i sceną, stereofonią, a przede wszystkim odwzorowaniem barw?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mysle, ze Twoja opcja jest dobra, jednak ja chyba pozostane przy tradycyjnym cd a najwyzej pozniej dokupie takie cacko jak SM6...Znalazlem oferte Roksan K2 amp plus Roksan K2 cd player plus Tannoy DC6T SE za lacznie 2 tys funtow za nowe...to jest bardzo dobra cena i chyba sie na takie cos skusze...Wy w Polsce macie troche latwiej z muza z netu..tutaj w uk to sciagnac cos w dobrej jakosci jest bardzo ciezko...zazwyczaj na stronach widnieje napis "strona zablokowana ze wzgledu na wiele zgloszen o lamaniu praw autorskich"....teraz mam 2 tygodnie wakacji na Majaorce przed soba, wiec tez kasa pojdzie zatem bede musial sie wstrzymac do przyszlego miesiaca z jakims zakupem...a moze za jakis czas doloze te 700 funtow i dokupie tego SM6, bo faktycznie ciekawy to "wynalazek" :) Mam nadzieje, ze taki zestaw zagra mi pieknie muzykalnie i dynamicznie...jednak wciaz przeslucham marantza z LS50, CM8 i PMC DB1i...moze akurat mi dzwiek bedzie odpowiadal i w zupelnosci naglosni mi pomieszczenie...co zaoszczedzi mi kilkuset funtow :) Zaraz jeszcze klikne na te "kolejki" w podziece o ile to cokolwiek daje ;) Bede pewnie jeszcze potrzebowal porady odnosnie kabli, ale to juz jak wybiore sprzet...Dziekuje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.