Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża do 1800 zł

Umbertus

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że to mój pierwszy post, zatem serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Prosiłbym o pomoc w takiej kwestii - otóż sytuacja życiowa zmusza mnie do zmiany mojego zestawu stereo na jakąś miniwieżę. Mój obecny zestaw to Denon DRA 325R + Technics SL-PG3 + Magnat Monitor 990. Po przeglądnięciu forum mam dwa typy - Denon m39 i Yamaha Pianocraft. Prosiłbym o jakieś rady i sugestie, być może jest jeszcze jakiś inny model miniwieży godny uwagi? Sprzęt musi być nowy, ale nie musi być głośny. Fajnie, gdyby nie grał gorzej niż to co mam teraz. Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/104314-miniwie%C5%BCa-do-1800-z%C5%82/

Hej,

jak duże jest pomieszczenie? Czego słuchasz najczęściej? W obu wspomnianych przez Ciebie przypadkach warto kupić od razu lepsze głośniki. W kwocie do 2000 zł za całość spokojnie można dobrać już coś zdecydowanie lepszego od fabrycznych głośników.

Pozdrawiam,

Michał,

Hej,

jak duże jest pomieszczenie? Czego słuchasz najczęściej? W obu wspomnianych przez Ciebie przypadkach warto kupić od razu lepsze głośniki. W kwocie do 2000 zł za całość spokojnie można dobrać już coś zdecydowanie lepszego od fabrycznych głośników.

Pozdrawiam,

Michał,

Słucham dużo muzyki gitarowej ( blues, rock, klasyczny heavy metal), trochę klasyki, trochę jazzu i muzyki elektronicznej. Pokój będzie miał około 16 metrów kwadratowych. Mój budżet to sztywne 1800 zł.

Pianocrafta słyszałem bodajże 750 - z odtwarzaczem Blu-Ray i powiem szczerze, że jakoś mi nie podpasował. Jego brzmienie określiłbym jako dość ostre. Przymierzam się do odsłuchu Denona.

Biorąc pod uwagę pomieszczenie, muzykę oraz budżet to proponuję zwrócić uwagę na zestaw Denona RCDM39 z kolumnami Boston Acoustics A25 lub Q-Acoustics QA2010i. W założonej kwocie 1800 zł jak najbardziej się zmieścisz.

Pozdrawiam,

Michał

Jutro wybieram się na ogląd, osłuch i ewentualny zakup tego Denona. Niestety, budżet spadł mi do 1500 zł, więc wchodzi w grę jedynie zakup z fabrycznymi kolumnami. Oczywiście za jakiś czas zamierzam wymienić kolumny na coś lepszego, ale nie wcześniej niż po wakacjach. Trochę mam nóż na gardle, bo jeśli nie kupię jutro to od soboty będę pozbawiony jakiegokolwiek odtwarzacza. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.