Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz czy oddzielny wzmacniacz do stereo

michu85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nadal jestem na etapie poszukiwan nowego sprzety hi-fi w celu polepszenia odsluchu w stereo. Obecnie posiadam amplituner H/K AVR660, kolumny B&W cm4 oraz odtwarzac cd CA Azur. Moje kolumny brzmia dosyc jasno, za jasno jak na moje uszy. Zastanawiam sie czy najlepszym rozwiazaniem jest kupno osobnego wzmazniacza dedykowanego do odsluchu w stereo (co nie jest mi na reke z wielu powodow) czy moglbym skorzystac z nieduzego gabarytowo wzmacniacza lampowego, ktory ocieplil by dzwiek. Czy takie zastosowanie przedwzmacniacza lampowego ma sens? Rozumiem to tak ze przedwzmacniacz dobrej klasy bedzie odpowiadal za jakosc dzwieku a amplituner bedzie jako koncowka mocy. Chyba ze jestem w bledzie?

Bede wdzieczny za wszelkie rady.

Pozdrawiam

Widziałbym to raczej na odwrót. Ampli jako przedwzmacniacz a do niego przez pre amp podłączony jakiś wzmacniacz.

Zyskasz osobny tor stereo a w kinie całością sterowałby amplituner.

oczywiście miało być pre out :)

oczywiscie mozesz probowac uzywac avr jako pre do koncowki da to jakas poprawe w stereo, ale jezeli powaznie myslisz o stereo to musisz te dwa systemy od siebie jak najszybciej oddzielic.

Odnosnie b&w jezeli nalezysz do grona ludzi ktoremu wydaje sie ze gora jest zbyt spiaszczona to pewnie zadowolila by cie dopiero seria 8xxD

a jezeli chodzi o AVR-y to "it does exactly what it's says on the tin" nic po za tym, wiec nie oczekuj dobrych efektow w stereo w jakiej kolwiek konfiguracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.