Skocz do zawartości
IGNORED

hybryda Magnat MA 400

rob4u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktos z Was Panowie slyszal moze, jak gra hybryda Magnat MA 400?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobno w oryginale ma podobno takie sobie brzmienie (niektorzy pisza, ze podobne do HK) ale duza poprawa nastepuje po wymianie wbudowanych oryginalnie lamp Electro Harmonix 12AU7 na Psvane 12AU7-T Reference. Wiem, ze to troche malo powazne pytanie - wzmacniacz hybryda f-my Magnat :-( ale moze jednak ktos mial okazje go sluchac. Cena dosc atrakcyjna a opinie na niemieckich forach dosc pozytywne szczegolnie po wymianie lamp, jak na ta klase cenowa oczywiscie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/104382-hybryda-magnat-ma-400/
  • 6 miesięcy później...

Za kilka lat Magnat nie bedzie kojarzony z jakims badziewiem. Marka probuje wykreowac sie na cos lepszego niz tuby samochodowe wiec nie widze "malo powaznego" pytania. Jest na forum jedna osoba, ktora przerabiala te hybrydy.

?👈

• 5 miesięcy później...
  • 8 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Odgrzewam, jest jeszcze ktoś na forum co go slyszal?

Po prawie 5 latach zakupiłem używany wzmacniacz, cena była atrakcyjna. Poza tym zacząłem się bawić w zmianę systemu (a to akurat bez sensu). Ale do rzeczy:

Krok 1: Zakupiony wzmacniacz podłączyłem do kolumn Grundig 550 Pro, dźwięk całkowicie płaski i nijaki. Troszkę się rozczarowałem :-).

Krok 2: Pomyślałem więc o innych kolumnach i zakupiłem maleńkie Koda 5200s, Mój system gra na biurku, przy którym pracuję. Niestety trzeba było kable zmienić.

Krok 3. Po zmianie kolumn podłączyłem wzmacniacz i dźwięk o niebo lepszy. Zbliżony czasem do połączenia Yamaha Cr 620 + wzmacn. słuchawkowy lampowy + kol. Grundig.

Testuję już 2 tygodnie, różne źródła i moje wrażenia są następujące:

Komputer (FLAC, MP3, www.bandcamp.com) + stara karta ESI Julia, dźwięk bardzo dobry, Jak dobre nagranie, czasem rewelacyjny. Ale...

Magnetofon Yamaha - zalezy bardzo od kasety, sygnał jest o poziom cichszy (kwestia konektora?). Jak dobre nagranie to dźwięk mięciutki i bardzo dobry, ale...

Płyta CD z bardzo wysokiej jakości konektorem - system bardzo wrażliwy na jakość nagrania CD. Dźwięk bardzo dobrej jakości. Ale...

Słuchawki... grają dobrze, rozważam pozbycie się wzmacniacza słuchawkowego.

Wzmacniacz bardzo dobrze gra, choć lampa rzeczywiście nie do końca ociepla. Wzmacniacz słuchawkowy (HPA- Master od WBA) wpięty w sygnał dawał bardzo ciepłe granie. Ale ... po godzinie grania wzmacniacz bardzo się ociepla i dźwięk staje się pełniejszy. O zmianie lampy nie myślałem, sam nie wiem czy chce to robić. Nie wiem jeszcze czy wzmak u mnie zostanie, choć jest wart swojej ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.