Skocz do zawartości
IGNORED

budowa systemu od podstaw.

zoltar

Rekomendowane odpowiedzi

...szkoda, że jednak nie grają tak dobrze jak kosztują. Zamierzałem kupić WT30 ale niestety porównanie z 502B wypadło miażdżąco (choć gdyby kupować jako mebel decyzja z pewnością byłaby inna).

Współczuję, jeżeli dla kogoś 502B ma niedostatki w średnicy.

Zgadzam się, że sprzedawanie dla sprzedawania nie ma sensu co nie znaczy, że wywaliłbym kasę bez opamiętania... np. na lelum polelum ;)

Całego cennika nie mam, ale Jola kosztuje 7699,- PLN minus to co wynegocjujesz :)

A co do porównań Jola/Jedi to każdy ma tam jakieś preferencje. Ja uważam że prawdziwe Jedi zaczyna się od Defy 7. Wszysko poniżej wpisuje się w bardziej tradycyjne brzmienie lampowe (co nie znaczy złe - po prostu inna estetyka). Wszystko powyżej to próba kompromisu - wziąć to co najlepsze z obu światów.

A poza tym jozwa wspominal że ma teraz jednego ASLa na teście w domu. Jozwa... nie chodzi o recenzję, ale mógłbyś kolegom napisać dwa słowa co myślisz.

Pzdr.

Słuchałem Jadisa Orchestra, słuchałem Amplifonów (kilkakrotnie) i słuchałem Jolidy 502B. Dla siebie zdecydowanie wybrałem Jolidę (byle na lampach 6550). Kumplowi kupiłem Amplifona WT30, ponieważ wg mnie brzmiał lepiej niż WT40, a za mniejsze pieniądze. Fakt, że Jolida wygląda z nich najgorzej, ale wisi mi to obojętnym kalafiorem... ;-)))

Aktualne ceny Amplifona niestety odstraszają. Ciekaw jestem czy ktokolwiek w Polsce zakupi produkt tej firmy?

Odnośnie pojedynku Jadis -Jolida - zadecydują uszy i to już niebawem, mam nadzieję.

Do moich rozważań dołączył też Copland CTA 402 i produkty Unison Research - chociaż tych ostatnich w ogóle nie słuchałem i trzeba będzie wybrac się na mały rekonesans po warszawskich kramikach sprzętem.

Co jeszcze wziąść pod uwagę .....

Dobrze grajacy Unison bedzie dość drogi raczej powyżej Twojego budżetu Zoltar, Coplanda zawsze warto sprawdzić no i oczywiście Delta-Studio (przy obecnych cenach Amplifona robi się relatywnie rozsądna - see www.wzmacniacze.pl ). Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.