Skocz do zawartości
IGNORED

Elna Simlic II vs Mundorf Ecap bipolarny

FlazX

Rekomendowane odpowiedzi

Xtr71 - a czy te cerafiny nie będą brzmiały zbyt ostro i sucho?

PS, elektrolity potrzebuje na 50v a nie 25v

Witam

Elna Cerafine brzmi wedlug mnie neutralnie.Ostro i sucho to jest brzmienie Nichiconow KG.

Mialem takie zaaplikowane w zasilaczu wzmacniacza i wysokie tony byly ostre i wyexponowane .

W linni sygnalu nie montowalem innych niz Elny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W magnetofonach kasetowych pogoń za doskonałościa zawsze kończy się Tandbergiem TCD 3014 A

Z tego co udało mi się poczytałem o cerafinach, to albo rewelacyjnie się wpisują w system albo wychodzi totalna kicha. Wolałbym raczej wrzucić coś bardziej bezpiecznego czego nie musiałbym już wymieniać. Skoro sprawdziły się u mnie Silmici II, to poszedłbym tą drogą...

Czy miał ktoś może możliwość bezpośredniego porównania w ścieżce sygnału Elny Silmic ARS vs Black Gate STD? Czy jest to ten sam poziom grania, czy któryś z nich się może znacznie wyróżnia, jeśli tak to który i w czym jest lepszy?

Z tego co udało mi się poczytałem o cerafinach, to albo rewelacyjnie się wpisują w system albo wychodzi totalna kicha. Wolałbym raczej wrzucić coś bardziej bezpiecznego czego nie musiałbym już wymieniać. Skoro sprawdziły się u mnie Silmici II, to poszedłbym tą drogą...

Czy miał ktoś może możliwość bezpośredniego porównania w ścieżce sygnału Elny Silmic ARS vs Black Gate STD? Czy jest to ten sam poziom grania, czy któryś z nich się może znacznie wyróżnia, jeśli tak to który i w czym jest lepszy?

Przepraszam problem techniczny :)

Nie porównywalem bezposrednio ars i std ale jak masz ochotę na testy to mam kilka wartości ars wyciągnietych z toru sygnalowego soniaka sacd.

Napisz jakie wartości potrzebujesz.

Jak mam mogę dac ,pożyczyć free :)

Mam też BG std 10uf 16v te nie są free.

Przepraszam problem techniczny :)

Nie porównywalem bezposrednio ars i std ale jak masz ochotę na testy to mam kilka wartości ars wyciągnietych z toru sygnalowego soniaka sacd.

Napisz jakie wartości potrzebujesz.

Jak mam mogę dac ,pożyczyć free :)

Mam też BG std 10uf 16v te nie są free.

Kilka sztuk już kupiłem, ale dalej potrzebuję i szukam:

- 2 x 22uf/100V - cholernie ciężko dostać takiego ARSa

- 2 x 100uf/25V-50V

• 7 miesięcy później...

Koledzy, może ktoś ma na sprzedaż jeden kondensator 1000uf. U mnie jest 16V. Bladego pojęcia nie mam czy może być tych woltów nieco więcej:) Grzebałem za Silmic 2 ale może być pewnie i coś innego

Koledzy, może ktoś ma na sprzedaż jeden kondensator 1000uf. U mnie jest 16V. Bladego pojęcia nie mam czy może być tych woltów nieco więcej:) Grzebałem za Silmic 2 ale może być pewnie i coś innego

Ogolnie im wieksze napiecie (zwykle do okolo 63V) tym mniejsze ESR. Firmy minimalizuja koszty a projektanci wielkosc plytki dlatego nominalne napiecie kondow na ogol bedzie jak najnizsze. Wstaw 1000uF/63V-50V jesli sie zmiesci. Jesli trzeba to doloz rownolegle 100nF/63-100V polypropylen.

pozdrawiam,

PS inna prawidlowosc w elektro to im wieksza pojemnosc tym mniejsze znieksztalcenia na niskich czestotliwosciach.

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.