Skocz do zawartości
IGNORED

Q-acoustics 2050 vs Pylon Pearl (białe kolumny)

fx_xf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Poszukując białych (warunek konieczny) kolumn głośnikowych w rozsądnej cenie do salonu z kuchnią (37m2) do słuchania przeróżnej muzyki, znalazłem w dobrej cenie Q-acoustics 2050 (bez "i", 1600 PLN) i Pylon Pearl (ok. 1000 PLN). Miałem okazję ich posłuchać, ale niestety bardzo krótko i w zupełnie nieporównywalnych warunkach (inne pomieszczenie, wzmacniacz i muzyka). Jednak generalizując, jak dla mnie Q-acoustics brzmiały dość neutralnie z niewielką ilością basu, z kolei Pylon Pearl - ciepło, a basu było aż w nadmiarze.

W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was miał okazję ich posłuchać i mógłby podzielić się wrażeniami? Różnica w cenie nie jest aż taka duża i ciekawy jestem jak wypadają w bezpośrednim porównaniu? Ewentualnie mógłby polecić inne białe kolumny w cenie ok. 2000 PLN?

Witaj,

rzeczywiście kolumny QAcoustics grają równo, natomiast Pylon Audio bardziej skrajami pasma, basowo.

Miałbym jednak duże wątpliwości, czy obydwa modele kolumn (szczególnie Pylon Audio) poradzą sobie z tak dużą powierzchnią. Są to zestawy skonstruowane raczej do 20-25 m2.

Z nazej oferty mogę zaproponować Dali Zensor 7 (http://q21.pl/dali-zensor-7.html) lub seria Rx marki Monitor Audio.

A może lepiej wspomóc kolumny dobrym, szybkimsubwooferem.

Przemyśl sprawę, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W cenie 2600 masz piękne Indiana Line Tesi 542

indiana_line_tesi_542_lb_36409.jpg

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Ostatnio miałem okazję słuchać Heco Music Style 500 i 800. Porównywaliśmy je do Mission MX-6 bo ten model akurat bardzo podobał się koledze. Heco zagrało o wiele lepiej od tych Mission. Muzykalność, przejrzystość oraz równość pasm o wiele lepsza od MX6. Bass świetnie kontrolowany i bardzo dynamiczny. Mission zagrały bardzo mdło w porównaniu do tych Heco. Kolega wybrał model 500 na 30m2 i w 100% dają sobie radę na takiej powierzchni. Kupił kolor czarny/mocca, obok stały też w kolorze białym i wyglądały bajecznie. Lakierowany front + biała okleina.

pokoj z aneksem kuchennym o pow 37m2 to pierwsze duzo, po drugie niekorzystne elementy akustyki pomieszczen. mozna bić piane o roznych kolumnach ale zapewne i tak tam nic nie zagra prawidłowo. mozez nawet wydac 15 tys na sprzet i bedzie kicha. moze lepiej pozycz jakis sprzet od kogos i odpal go w swoim pomieszceniu. ja po przesiadce z małego pokoju o pow 16m2, dobrze wygluszonego do salonu pow 25m2 zakonczylem na jakis czas przygode ze sprzetem, nic tam nie grało

Dzięki za pomoc. Sprawdzę Dali Zensor 7, Indiana Line i Heco. Cantony nie przejdą ze względu na okleinę.

Z kolei opinia Ignac utwierdza mnie w przekonaniu, że na tym etapie iść w budżetowe rozwiązania.

Jak coś wybiorę podzielę się opinią, może komuś się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.