Skocz do zawartości
IGNORED

sony DAT DTC-57ES jakość dzwięku.opinie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jako użytkownik wysokiego modelu magnetofonu cyfrowego dcc marantz-DD82,postanowiłem zakupić coś co nagrywa bezstratnie i tak mam na oku magnetofon sony dtc-57es chiał bym się dowiedzieć czy nie będzie zamienił stryjek siekierkę na kijek,dat ma tą zaletę że nagrywa bezstratni,natomiast dcc ten model który mam ma przetwornik TDA1547 i jako dac gra pięknie i muzykalnie,czy sony jako dac zagra lepiej?

chciał by się dowiedzieć czy jest jakaś strona o najprostrzych usterkach w magnetofonach dat i podstawowej regulacji,ew dlaczego większość datów działa przesówa taśmę itp ale nie słychać dzwięku przy nagrywaniu,i jak takie usterki można samemu skorygować

Ciekawe pytanie,akurat sam się nad tym zastanawiałem,ale nie wiele osób miało stycznośc z tymi sprzetami.Marantza dcc moge kupic bardzo tanio ponizej 3 setek,ale ponoc dac jest kiepski.Ostatni magnetofon jaki miałem to Sansui 501,a potem Sony 700es fajnie to grało.

jeśli marantza możesz kupić poniżej 300zł to naprawdę się opłaca,tych modeli jest coraz mniej na rynku wtórnym,i jeśli są sprawne to już coś,aplikacja TDA1547 akórat w tym modelu jest bardzo dobra,dzwiękowo przypomina TDA1541,nie ma cyfrowego nalotu,

Pytam o sony bo miałem model cyfrowego Data dawno temu,niestety był uszkodzony i działał tylko jako dac,z dzwięku pamiętam ostre natarczywe wysokie tony oraz obszerny bas,czy 57ES to od strony wnętrza to to samo co DTC670? bo jeśli dzwięk mają podobny to chyba wolę marantza

mam jeszcze pytanie,jesli okaże się ze dat sony jako przetwornik audio ma gorszy dzwięk od marantza,lub dzwięk marantza będzie bardziej mi się podobał,to czy po zgraniu z gramofonu na data sony dobrym pomysłem będzie przepuszczenie sygnału cyfropwego przez marantza?

a swoją drogą dac TDA1547 jest bardzo dobry i stosowany chociażby w odtwarzaczu cd -CD-10 gdzie jest uważany za bardzo dobry sprzęt,mi się ten dac podoba za wokal i średnie tony

a co powiecie o ty magnetofonie DAT:Sony DAT 1000 ES właśnie stałem się jego posiadaczem,zupełnie przypadkiem,

niestety przyjdzie do mnie dopiero za kilka dni

podobno na pokładzie ma TDA1541,ciekawe czy jako dac zagra lepiej od marantza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.