Skocz do zawartości
IGNORED

REIMYO czyli muzyka ponad wszystko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dokładnie nie wiem jakie wymiary,ale do jest do ustalenia z producentem,jakie tylko będziesz chciał.

U mnie mam zastosowania właśnie z tej firmy,świetny kontakt,jakość i wykonanie pierwsza klasa,prawie Sonus Faber wśród ustrojów :).

Oczywiście jakość wykonania można dostosować do zasobności portfela :).

http://acousticmanufacture.com.pl/

P.S.

Co do zdjęć,to na pewno z każdym dniem zacznie przybywać,powinny być coraz lepsze :).

Właśnie,dobre pytanie.

Trzeba,by sprawdzić co z dostępnością tych głośników.

Dzięki stefku:)

relacja z Bristolu jest (wiadomo gdzie) zdjęcia z Tulipa i Sobieskiego właśnie "się obrabiają"

Już widziałem Jacek dał cynk:)są bardzo OK

jamówię

Dyfuzory mogą być także 1D,na przykład takie:

post-4406-0-82576400-1384174020_thumb.jpg

post-4406-0-34081600-1384174027_thumb.jpg

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak na bok są świetne.Ja natomiast w roli dyfuzora 2d mam regał z nieregularnie poustawianymi książkami, chcę go teraz przenieść na inną kondygnacje domu i w to miejsce wstawić takie cóś w rozmiarach 150x150 x no właśnie....chyba trza to pomierzyć przed wstawieniem?producent to robi, czy tylko wypożycza?

Tak na bok są świetne.Ja natomiast w roli dyfuzora 2d mam regał z nieregularnie poustawianymi książkami, chcę go teraz przenieść na inną kondygnacje domu i w to miejsce wstawić takie cóś w rozmiarach 150x150 x no właśnie....chyba trza to pomierzyć przed wstawieniem?producent to robi, czy tylko wypożycza?

Pewnie jeśli ma coś na stanie to wypożyczy.

Ja akurat pożyczyłem od kogoś w Warszawie,i potem ustalałem z producentem szczegóły.

Stefek, czemu ten coax tak dziwnie "sterczy"?

Czyżby był taki sztywny?

Pytam bo mój jest dość giętki i sobie zwisa :) swobodnie.

Zdjęcie może tak oddaje :).

Ale mimo wszystko jest raczej sztywny niż giętki,ale to moźe być kwestia długości.

Jak ktoś to przeczyta to sobie pomyśli :).

Też go mam i w porównaniu z TA Reference to Harmonix miętki ;) jest.

To może już w takie szczegóły lepiej nie wchodzić :).

Gość papageno

(Konto usunięte)

Czas coś zagrać. The Ray Brown Trio Live at the Loa. Summer Wind. Najbardziej swingowe nagranie Browna dla wytwórni Concord Jazz. Tak piszą. A ja swoim uchem to potwierdzam. Real Blues - kompozycja Mistrza.

Ray Brown zawsze znakomity :).

Ja natomiast mam w tej chwili dylemat,ponieważ chciałem uzupełnić/poprawić jakość posiadanych przeze mnie niektórych tytułów Milesa.

Jest okazja kupić sporo płyt Davisa z kolekcji Sony MasterSound 20 Bit SBM,mam kilka tych masterów,brzmią bardzo dobrze.

Pod koniec tygodnia powinienem mieć "Kind Of Blue" na BluSpec2,bardzo jestem ciekaw jak to zabrzmi.

Mam ten tytuł na "zwykłym" CD,na Sony Mastersound 20Bit SBM,na Blu SPec,także na najlepszym jak do tej pory K2HD.Nie słuchałem "Kind Of Blue" na złocie do tej pory.

Chcę zrobić właśnie takie porównania i zdecydować się na "poprawienie" kolekcji.

Macie jakieś doświadczenia w tej materii?

post-4406-0-43933800-1384328728_thumb.jpg

post-4406-0-47148700-1384328736_thumb.jpg

post-4406-0-19014100-1384328743_thumb.jpg

Gość papageno

(Konto usunięte)

Polecam Blu-Spec CD2. W ciemno. Sam mam "zwykłe" Blu-spec.

A teraz Gene Harris. Grał w Trio Browna i nie tylko. Dobry stary jazz-blues. Miodu dodaje gra Kenny Burrella

Bardzo pasuje mi ten "Miód" czyli Kenny Burrell,i Harry Edison,którego uwielbiam :).

Chcę zrobić właśnie takie porównania i zdecydować się na "poprawienie" kolekcji.

Macie jakieś doświadczenia w tej materii?

Jak to fajnie spotkać ludzi z podobnym albo wyższym ciśnieniem niż moja nieskromna osoba... Nie mam co prawda KoB na złocie ani na Blu-Spec, ale mam inne na złotku, a nawet japońskie remastery w mono. Dzień dobry wszystkim i cieszę się, że klub otwarty w ten, jakże słoneczny poranek listopadowy... listopad to mój najmniej ulubiony miesiąc, pomimo, że jest to miesiąc Zaduszek Jazzowych. Tak sobie myślę myślę i myślę i wymyśliłem, że też chcę mieć jakąś sztukę Milesa na Blu-Spec i chociaż jak zwykle w przypadku nowych wynalazków będzie to leżeć na półce, to jednak świadomość posiadania jest wielka w tej całej mojej próżności. Nie posiadam doświadczenia w transakcjach internetowych z Japończykami, więc proszę o namiary na dobrego i rzetelnego sprzedawcę z kraju wyszni, jak mawiał mój dziadek...

Ray Brown - tutaj muszę się pochwalić, że zdążyłem na jego koncerty i jakoś tak pod koniec lat dziewięćdziesiątych miałem okazję zaliczyć cały tygodniowy set w Jazz Showcase, a nawet z nim porozmawiać w przerwie między setami. Grał wtedy ze składem, w którym był zatrudniony genialny młody drummer - Karriem Riggins - istny diabeł!

Parker's Mood

Jak to fajnie spotkać ludzi z podobnym albo wyższym ciśnieniem niż moja nieskromna osoba... Nie mam co prawda KoB na złocie ani na Blu-Spec, ale mam inne na złotku, a nawet japońskie remastery w mono. Dzień dobry wszystkim i cieszę się, że klub otwarty w ten, jakże słoneczny poranek listopadowy... listopad to mój najmniej ulubiony miesiąc, pomimo, że jest to miesiąc Zaduszek Jazzowych. Tak sobie myślę myślę i myślę i wymyśliłem, że też chcę mieć jakąś sztukę Milesa na Blu-Spec i chociaż jak zwykle w przypadku nowych wynalazków będzie to leżeć na półce, to jednak świadomość posiadania jest wielka w tej całej mojej próżności. Nie posiadam doświadczenia w transakcjach internetowych z Japończykami, więc proszę o namiary na dobrego i rzetelnego sprzedawcę z kraju wyszni, jak mawiał mój dziadek...

Ray Brown - tutaj muszę się pochwalić, że zdążyłem na jego koncerty i jakoś tak pod koniec lat dziewięćdziesiątych miałem okazję zaliczyć cały tygodniowy set w Jazz Showcase, a nawet z nim porozmawiać w przerwie między setami. Grał wtedy ze składem, w którym był zatrudniony genialny młody drummer - Karriem Riggins - istny diabeł!

Pozazdrościć tego Browna :).

Miles to Miles :).

A dzisiaj przyszedł do mnie ten box:

Pozostał mi chyba już tylko 20 płytowy Montreaux do kupienia,zrobię sobie prezent na gwiazdkę :).

Tu się kupuje. Np. piękny box Milesa na Blu-spec CD2 za 460 dolarów.

http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=SICP-30341

Ten też mnie korci,czekam na "Kind Of Blue" i porównam z BluSpec "zwykłym",oraz z K2HD,i wtedy zdecyduję :).

post-4406-0-90148200-1384364323_thumb.jpg

Gość papageno

(Konto usunięte)

Dotarła płyta Jonasa Kaufmanna The Verdi Album. Blu-Spec CD2. Ten format nadaje muzyce Verdiego nowy wymiar. Jest ona jeszcze bardziej nieskończenie piękna. Posłuchajmy arii Riccarda z III aktu Balu Maskowego Ma se m'e forza perderti

http://www.youtube.com/watch?v=Hm9n50HZOKA

Piękne :).

Ja czekam na swoją pierwszą BluSpec2 i posłuchamy :).

Gość papageno

(Konto usunięte)
<br />Miles to Miles :).<br />

Właśnie. Po festiwalu w Newport w 1955 roku, na którym zagrał po raz pierwszy i porwał publiczność swoją grą w Round Midnight, takimi słowami zwrócił się do Elaine Lorillard, współorganizatorki festiwalu: "Spadaj, k**wa, nie jestem żadnym młodzieńcem! Nazywam się Miles Davis i lepiej dobrze to sobie zapamiętaj, jeśli jeszcze w przyszłości chcesz ze mną gadać."

Właśnie. Po festiwalu w Newport w 1955 roku, na którym zagrał po raz pierwszy i porwał publiczność swoją grą w Round Midnight, takimi słowami zwrócił się do Elaine Lorillard, współorganizatorki festiwalu: "Spadaj, k**wa, nie jestem żadnym młodzieńcem! Nazywam się Miles Davis i lepiej dobrze to sobie zapamiętaj, jeśli jeszcze w przyszłości chcesz ze mną gadać."

Niektórzy to lubią albo muszą wcześnie wstawać :).

Miles wiele razy nie dawał sobie w kaszę dmuchać,szczególnie "białasom",był hardy i potrafił postawić na swoim.

Wiele takich "świetnych" historii opisał w autobiografii.

Edytowane przez stefek

Gość papageno

(Konto usunięte)

Niektórzy to lubią albo muszą wcześnie wstawać

Albowiem jest napisane: Komu rano (w)staje, temu rano daję ;)

Stefek! Wyobraź sobie uwerturę do Tannhausera na Blu-Spec CD2, graną na odpowiednim poziomie głośności. Brak słów.

Japończycy wydali tylko Pierścień w tym formacie (mam nadzieję, że na razie), a tego cyklu akurat nie trawię.

Nowa płyta Renauda Garcia-Fonsa Beyond the double bass. Kupuję.

http://www.youtube.com/watch?v=zivksKE9oEw

Ale wiadomość!!!

Kupiona :).

Edytowane przez stefek

Gość papageno

(Konto usunięte)

To jeszcze nie wszystko. ECM wygotował 2 płytowy album Jarretta skompilowany z domowych nagrań artysty z 1986. No End. Na fortepianie to Keith mało tu gra. Dla kolekcjonerów pozycja obowiązkowa.

To jeszcze nie wszystko. ECM wygotował 2 płytowy album Jarretta skompilowany z domowych nagrań artysty z 1986. No End. Na fortepianie to Keith mało tu gra. Dla kolekcjonerów pozycja obowiązkowa.

Tak,to leży w koszyku i czeka na dostawę :).

Kolejna świetna pozycja Macieja Fortuny.

Trąbka plus Piano.

post-4406-0-82312400-1384436301_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.