Skocz do zawartości
IGNORED

OPTOMA HD20 - zaawansowany projektor FULL HD na początek.

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś pytał od czego w miarę taniego rozpocząć zabawę w kino.

Myślę, że na początek przygody z HD na wielkim ekranie to bardzo dobry wybór.

Projektor doceniony i uhonorowany przez wiele fachowych portali i wielu recenzentów.

Obraz DLP ze znakomitym odwzorowaniem kolorów, zapierający dech w piersi....

Jeśli jeszcze cena nie przekracza 2 500 pln. za minimalnie używany egzemplarz, to sukces gwarantowany.

POLECAM.

• 4 lata później...

Czytałem o nim ostatnio. Mocno staniał tylko brać. Jak nie trzeba 3D to wszystko inne ma jak trzeba.

Czytałem o nim ostatnio. Mocno staniał tylko brać. Jak nie trzeba 3D to wszystko inne ma jak trzeba.

...poza Lens Shiftem... :) ... ale to w końcu początek przygody i budżetowy pj... ale właśnie trzeba uświadomić początkujących o jakiejś tam trudności montażu tego projka...

Yodas jaka trudnosc ? mowmy tak jak jest... montaz/regulacja jest mega upierdliwa, suszarka nad glowa, obraz bardzo przecietnej jakosci a bywa jeszcze wyswietlany na golej scianie lub rolecie a to wszystko w szpitalnych barwach salonu... potem dwa obozy takich uzytkownikow. Jedni sa oczarowani kinem a drudzy rozczarowani efektem i wymazuja gupoty aaa pie.... wole se kupic oleda. wow ;)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Yodas jaka trudnosc ? mowmy tak jak jest... montaz/regulacja jest mega upierdliwa, suszarka nad glowa, obraz bardzo przecietnej jakosci a bywa jeszcze wyswietlany na golej scianie lub rolecie a to wszystko w szpitalnych barwach salonu... potem dwa obozy takich uzytkownikow. Jedni sa oczarowani kinem a drudzy rozczarowani efektem i wymazuja gupoty aaa pie.... wole se kupic oleda. wow ;)

Nie chciałem jechać tak ostro... ale niestety masz rację... tylko musimy zauważyć ,że My "Zboczeńcy" Audio-Video postrzegamy "świat" inaczej niż Kowalski... ale niestety ten Kowalski później wipisuje rózne brednie ,bo niestety oparł swoją teorię na temat projekcji na takim przykrym doświadczeniu o którym napisałeś powyżej...

Miałem przyjemność gościć u siebie takich Kowalskich z takimi właśnie doświadczeniami... to jak zareagowali po tym co zobaczyli dało mi wiele satysfakcji i uśmiechu...

...ich zdanie na temat projekcji diametralnie się zmieniło.... a ja mam tylko Sony HW (no i teraz już MS RS ,kiedyś "tylko" Future ;) ) i jasne ściany.... obawiam się ,że obejrzenie JVC w przystosowanej salce spowodowało by u nich nieodwracalne skutki w ich uzwojeniu... :) ;)

To w takim razie pytanie od Kowalskiego od jakiego sprzętu zacząć?

...obraz bardzo przecietnej jakosci a bywa jeszcze wyswietlany na golej scianie lub rolecie a to wszystko w szpitalnych barwach salonu... potem dwa obozy takich uzytkownikow. Jedni sa oczarowani kinem a drudzy rozczarowani efektem i wymazuja gupoty aaa pie.... wole se kupic oleda. wow ;)

To gdzie wyświetlać?

Ok taki Kowalski jak ja chce spróbować i potrzebuje czegoś na spróbowanie. Ma do wyboru coś taniego w FHD jak w temacie, który daje obraz na 300 cali a z górnej granicy

do wyboru hi-end w postaci LG PF1000U.Nawet jeśli go stać na ten drugi z rozsądku nie powinien po niego sięgać. Dlaczego? Bo zaraz może się okazać, że czekanie na wieczór aby se coś właczyć może mu nieprzypaść do gustu. Może mu nie przypaśc do gustu sposób przygotowania podłoża pod wyswietlanie ze względu na koszty bądź inne. Jego oczekiwania mogą przerosnąć jego budżet.

Może być też szereg innych powodów dla których Kowalski się zniechęci. Najczęstszym skutkiem nieprzemyslanego zakupu jest to, że sprzet potem leży i błaga "włączcie mnie".

Więc jeśli nie ma możliwości odsłuchu sprawdzenia w salonie, a nie ma to szuka rad. No i właśnie po to jest forum. No nie?

Kowalski ma zdolność do pisania bzdur, bo lubi chwalić się tym co już ma.

Ja polecam zaczac od sprzetu, ktory ma lens shift. To nie musi byc od razu sony czy jvc... uzywany lepszy epson jest dzis do nabycia za nieduze piniadze, do tego ekran np. adeo i najwazniejsze zaciemnic przynajmniej na czas projekcji otoczenie do okola ekranu .

Pomieszczenie z wylaczonym swiatlem dalej nie jest odpowiednie dla projekcji. Odbite swiatlo np. z sufitu wpada na ekran i robi sie mydlo, dlatego adaptacja nawet ta minimalna jest bardzo wazna.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

To gdzie wyświetlać?

Ok taki Kowalski jak ja chce spróbować i potrzebuje czegoś na spróbowanie. Ma do wyboru coś taniego w FHD jak w temacie, który daje obraz na 300 cali a z górnej granicy

do wyboru hi-end w postaci LG PF1000U.Nawet jeśli go stać na ten drugi z rozsądku nie powinien po niego sięgać. Dlaczego? Bo zaraz może się okazać, że czekanie na wieczór aby se coś właczyć może mu nieprzypaść do gustu. Może mu nie przypaśc do gustu sposób przygotowania podłoża pod wyswietlanie ze względu na koszty bądź inne. Jego oczekiwania mogą przerosnąć jego budżet.

Może być też szereg innych powodów dla których Kowalski się zniechęci. Najczęstszym skutkiem nieprzemyslanego zakupu jest to, że sprzet potem leży i błaga "włączcie mnie".

Więc jeśli nie ma możliwości odsłuchu sprawdzenia w salonie, a nie ma to szuka rad. No i właśnie po to jest forum. No nie?

Kowalski ma zdolność do pisania bzdur, bo lubi chwalić się tym co już ma.

Mości Kowalski przeczytaj jeszcze raz mój wpis bo kompletnie go nie zrozumiałeś. ...

I tu nikt niczym się nie chwali(bo nie ma czym) tylko podaje swoją konfigurację...

Wpis dotyczył złych doświadczeń i późniejszych wypisywań źle doświadczonych...

A i oczywiście po to jest forum aby pytać...ale Ty nie zadaleś pytania tylko poczuleś się Kowalskim...A dlaczego Nim się poczuleś to nie mam pojęcia...pewnie dlatego że źle zrozumiałeś wpis.... :)

A możliwość odsłuchu i sprawdzenia w salonie jest zawsze tylko trzeba poświęcić troszkę czasu i zapakować dupsko do auta czy pks-u...

A te 300 cali to na poważnie? ;)

I proszę pokaż mi w którym miejscu napisałem bzdurę...

A te 300 cali to na poważnie? ;)

Za około 4000 PLN otrzymujemy urządzenie, które jest w stanie wyświetlić obraz o przekątnej nawet 300 cali (7.64m) czyli znacznie więcej niż jest nam w stanie zaserwować jakikolwiek telewizor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale nie wiem jak to wygląda w praktyce ?

Nie nie, nikt tu nie pisze bzdur...

A czy ktoś kombinował z wyświetlaniem obrazu na suficie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale nie wiem jak to wygląda w praktyce ?

Nie nie, nikt tu nie pisze bzdur...

A czy ktoś kombinował z wyświetlaniem obrazu na suficie?

Wiesz dlaczego zapytałem o 300 cali czy to na poważnie? Bo ciekawy jestem z jakiej odległości chcesz to oglądać. ... A nie dlatego że potraktowałem to jako bzdurę. ..

Druga sprawa 4 tysie i projektor short throw to mizerna jakość obrazu... chyba że interesuje Cię tylko wielkość... ;)

Widać Mości Kowalski że z "tematu projekcja" znasz tylko słowo "projektor"... i do tego jeszcze próbujesz "wbić szpileczkę" swoimi wpisami....

....troszkę pokory...

Ukryta Zawartość

Za około 4000 PLN otrzymujemy urządzenie, które jest w stanie wyświetlić obraz o przekątnej nawet 300 cali (7.64m) czyli znacznie więcej niż jest nam w stanie zaserwować jakikolwiek telewizor.

Tylko że każdy telewizor obecnie ma upłynniacze a więc poziom płynności i ostrości w ruchu na poziomie telewizora za 500 złotych. Tylko że na 40 calowym telewizorze tak bardzo to nie przeszkadza. Na 300 calowym ekranie chyba bym dostał kurwicy od tej dygawicy.

... Wy panowie chyba nie zdajecie sobie sprawy jak daleko nalezy usiąść od 300cali... 10 metrów to minimum...po drugie jasność projektora jest kluczowa... musi być mega mocna lampa...bo obraz to będzie ciemnica i do tego dochodzą inne wady projektorów budzetowych...

... Wy panowie chyba nie zdajecie sobie sprawy jak daleko nalezy usiąść od 300cali... 10 metrów to minimum...po drugie jasność projektora jest kluczowa... musi być mega mocna lampa...bo obraz to będzie ciemnica i do tego dochodzą inne wady projektorów budzetowych...

No właśnie. Kto kupuje tanio kupuje dwa razy. Tak przynajmniej było u mnie a w zasadzie to kupowałem trzy razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.