Skocz do zawartości
IGNORED

Prosba o pomoc w przetl. z angielskiego

ALEX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znalazlem w sieci metny (niezrozumialy) opis kolumn Mission Volare V63.

Moze mi ktos pomoc w zrozumieniu o co chodzilo temu recenzentowi, czy wyraza sie pozytywnie czy negatywnie o tych kolumnach oraz jakie sa ich zalety i wady.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/10526-prosba-o-pomoc-w-przetl-z-angielskiego/

Typowy problem z recenzjami z hifi choice :) , nie wiem czy oni tam piszą jakąś odmianą cockney'a ( w czasopismie to chyba niemozliwe ) ale ja mam zawsze problem z dojsciem o co chodzi :)

A może to ten audiofilski żargon jest taki paskudny .

" As a whole it's good value for money, delivering plenty of welly in a good looking suit of clothes." To chyba zrozumiałe? :)

Ja ten tekst rozumiem, ale nie podejme się tłumaczenia , bo mnie niezmiernie śmieszy caly ten audiofilski żargon :) To musi zrobić ktoś pisujący recenzje do gazetek. :)

Możesz być spokojny - to pozytywna recenzja. Mówiąc ogólnie są to kolumny dla osób słuchających muzyki raczej głośno, mają dobry stosunek jakości do ceny i ładnie wyglądają. Niestety, z braku czasu nie jestem w stanie przetłumaczyć całości ale możesz napisać jekie szczegóły konkretnie Ciebie interesują a postaram się pomóc.

Recenzja raczej wyważona. To co warto zapamiętać:

1. Wymagają przestrzeni wokół siebie - min. 80 cm. W innym przypadku średni bas jest zbyt podkreślony (ma tendencję do wzbudzania).

2. Bas jest trochę zbyt wolny (w porównaniu do mniejszych monitorów)

3. Lekko wycofana i ciemna prezentacja (zwłaszcza wyższe średnie i wyżej) - będzie pasowała do zbyt agresywnego sprzętu.

Jedna uwaga - to co jest drukowane na stronie HiFi Choice to są zazwyczaj skróty z recenzji. Czasami nie najlepiej przygotowane :)

Pzdr.

Recenzent twierdzi że te cechy o których pisał lolo predystynują kolumny do głośnego odsłuchu, albo inaczej mówiąc dzięki tym cechom nadają się dla słuchaczy lubiących słuchać "z wykopem" . :)

• Redaktorzy

HiFi Choice wprowadziło niedawno taki system podawania wyników testu. Punktem odniesienia jest jakoś tam rozumiana przeciętna. Trochę to mętne - 75% powyżej przeciętnej? Ale jakieś pojęcie daje.

>Alex

Chodzi po prostu o to, że głośniki nadają się do głośnego odsłuchu ze względu na - oczym pisał lolo - lekko wycofaną górną średnicę, która - gdy słuchasz głośno - przeważnie wysuwa się na pierwszy plan .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.