Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panowie - można pisać w obydwu wątkach , bez narażenia się na infamię? :) Tzn. - tu i w "winylmanii".

A kto bogatemu zabroni? :)

Tu nikt nikomu stopy drzwiami nie przytrzaśnie. Dom otwarty, tym chata bogata co ukradnie tata :)

Excel też nie musi się wstydzić i pisać może. Ja nikomu gęby zatykał nie zamierzam bo w tolerancji wychowanie odebrałem.

PS, za ewentualne moderacyjne działania odpowiedzialności nie ponoszę.

Kupic...nie kupic..? Eee, chyba kupie -) Uwielbiam ta plyte...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oj mam odjazda,

ale ogólnie na panie śpiewające "jazz"... z aktorkami włącznie.

Z ciekawości posłuchałem i już do mnie jedzie.

Nie posunąłem się jednak do purystycznego materiału mono :)

http://www.youtube.com/watch?v=YM0PhsP7ulk

Gość masza1968

(Konto usunięte)

postanowiłem wszystkich odbanować :)

Drogi excelu, nie poczuwam się do jakiegokolwiek wpisu zasługującego na wyrzucenie mnie z wątku (a nawet z dwóch!).

Nie mam pojęcia co Tobą kierowało i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to teraz.

Bardzo dziękuję, ze udzielenie mi prawa głosu w Twoich wątkach ale niestety nie skorzystam z tego przywileju.

Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Niesmak pozostał...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz wracając do tematu

MOFI także i tym razem mnie nie zawiódł.

To są jednak wydania nie do pobicia przez jakiekolwiek inne wytwórnie.

http://www.youtube.com/watch?v=tdWXgbIXlmM

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Taka piękna pora roku na słuchanie muzyki a tu znowu analogowy marazm?

Wygląda na to, że na tym forum jak nie ma jakiejś zadymy to nie ma o czym pisać.

Szkoda... :(

U mnie dzis bardziej energetycznie -) Music On Vinyl. Calkiem fajnie...Mono.

Ukryta Zawartość

post-20162-0-45189000-1381348806_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

a tu znowu analogowy marazm?

Taa, krew od razu... jak mówił Sylwek w "Dniu Świra"

Uff, dzieciarnia poszła spać.

Miał być wieczór z Neilem Youngiem. Ale jakoś tak rączka mi się omsknęła i na pierwszy ogień poszedł Bill Callahan "Sometimes..." z Drag City.

Teraz zapodam sobie pewnie ze dwa winyle Smog... albo i trzy jak wytrzymam. Oj dawno tego nie słuchałem.

Dobranoc...

post-43142-0-56717000-1381351323_thumb.jpg

Apropos Neil Young

Nabyłem ostatnio za 47 pln w sklepie na E "Silver and Gold" i pewnie są tutaj tacy co będą ziewać 10 razy na stronie ale takiego Neila lubię najbardziej.

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Apropos Neil Young

Nabyłem ostatnio za 47 pln w sklepie na E "Silver and Gold" i pewnie są tutaj tacy co będą ziewać 10 razy na stronie ale takiego Neila lubię najbardziej.

Przy tym też może być niezłe ziewando.

Ale gra świetnie, master z Abbey Road...

tumblr_mu5t8x3n1O1rqenwho6_r2_500.jpg

Teraz to już definitywnie

dobranoc

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Z ciekawości posłuchałem i już do mnie jedzie.

Nie posunąłem się jednak do purystycznego materiału mono :)

Jak już przyjedzie, to powiedz proszę czy jest

SSStay, iSS, ekSSplain, SSo, yourSS, SSwe

?!

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cierpliwie wyczekuję na jutrzejszą dostawę kolejnych trzech japończyków od Rafała :)

Odrabiając zaległości z poprzedniego weekendu + nowe nabytki = bardzo pracowity najbliższy weekend.

• Redaktorzy

Cieszy to, że w tym Klubie wiodący jest wątek muzyczny. Sprzętowy został gdzieś z tyłu ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Gdyż, albowiem - jak sam tytuł wskazuje - jest to Klub Winylowej Płyty :)

Tak sobie myślę, że podając w tym wątku jakieś fajne propozycje płytowe, gdzie na własne uszy przekonujemy się, że akurat to wydanie jest takie czy siakie - może podawajmy przy okazji numer Labela?

Będzie to dobra wskazówka dla zainteresowanych daną płytą jakich wydań unikać a jakich poszukiwać.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie Wojtek, to mój debiut z Waldronem.

Rafał miał dzisiaj wysłać paczkę więc jutro będę dopiero się z tym materiałem zapoznawał.

Oczywiście napiszę czy żeśmy się polubili z Mal'em:)

Nie Wojtek, to mój debiut z Waldronem.

Rafał miał dzisiaj wysłać paczkę więc jutro będę dopiero się z tym materiałem zapoznawał.

Oczywiście napiszę czy żeśmy się polubili z Mal'em:)

z odjechanych Waldronow polecam Mal Waldron, Jimmy Jackson, Eberhard Weber, Fred Braceful - The Call

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W oczekiwaniu na zachwalanego przez Was Waldrona z wielką przyjemnością słucham sobie Steve Kuhn Trio - I Will Wait For You (Venus Records VHJD-43).

http://www.youtube.com/watch?v=swwshk4COmI

Widzę, że trochę Kuhn'a jeszcze przede mną.

http://www.ccd.pl/search-results/find-steve-kuhn-trio/search-in-everywhere/

Panowie, czy ktoś wie jak zrealizowana jest w wersji winylowej ostatnia płyta "Anathemy "Weather Systems"? Rozkochałem się w tej płycie, mam w tej chwili w domu pożyczone CD ale chcę kupić swój egzemplarz. Na winylu wydane to to (z tego co widzę na zdjęciach) ładnie, ale jak gra?

Dodam jeszcze, że chodzi mi o wydanie Germany, KSCOPE 824 - dostępne na winyle.pl. W wątku 'Nowosci na winylu" pojawiła się nieprzychylna opinia o amerykańskim wydaniu The End Records.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Muszę dokładnie zapoznać się z wątkiem "Nowości na winylu" czy czegoś nie było... Ale pytanie tutaj oczywiście pozostaje aktualne, każda opinia się liczy.

Panowie, czy ktoś wie jak zrealizowana jest w wersji winylowej ostatnia płyta "Anathemy "Weather Systems"? Rozkochałem się w tej płycie, mam w tej chwili w domu pożyczone CD ale chcę kupić swój egzemplarz. Na winylu wydane to to (z tego co widzę na zdjęciach) ładnie, ale jak gra?

Dodam jeszcze, że chodzi mi o wydanie Germany, KSCOPE 824 - dostępne na winyle.pl. W wątku 'Nowosci na winylu" pojawiła się nieprzychylna opinia o amerykańskim wydaniu The End Records.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Mam to wydanie (KSCOPE). Brzmi bardzo dobrze. Pyknięcia jeśli są to niezauważalne. Realizacja znakomita. Klarowny, przejrzysty dźwięk, trochę w jasną stronę. Nie mam porównania z cd. Być może nie ma zauważalnej różnicy.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wykopałem właśnie zapomnianą płytę (tym razem w rytmie Bossa Nova) Antonio Carlos Jobim - Wave (A&M Records – AML 302).

Świetną, nastrojową muzykę zapewnia Jobim, świetne brzmienie zawdzięczamy labelowi A&M tłoczonemu w kraju kwitnącej wiśni.

http://www.youtube.com/watch?v=1sEXWQc_Unk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.