Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet nie wiedzialem, ze mam...Chyba czas zrobic porzadek i skatalogowac, choc czesc. Oryginal z 1956 roku. Pieknie zachowane. Box z 15 singlami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20162-0-20803400-1382467056_thumb.jpg

post-20162-0-36925100-1382467062_thumb.jpg

post-20162-0-86313100-1382467206_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ladne...To robie wieczor z "malenstwami" -)

Jeszcze kilka...Na dobranoc czeka McCoy Tyner "Nights of ballads and blues" na 33 rpm.

Jeszcze kilka...Na dobranoc czeka McCoy Tyner "Nights of ballads and blues" na 33 rpm.

Ukryta Zawartość

post-20162-0-60386200-1382470039_thumb.jpg

post-20162-0-49341600-1382470048_thumb.jpg

post-20162-0-45527200-1382470054_thumb.jpg

post-20162-0-31931000-1382470069_thumb.jpg

post-20162-0-12190200-1382470083_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szajba trwa.

Oj tak...

Ukryta Zawartość

Jak obserwuję, to już trzeci (chyba w ciągu tyg.) album "Muj wydafca" wystawiony przez tego samego użytkownika. Pierwszy poszedł za ok 300 zł, drugi za 309, a teraz trzeci, jak na razie 370zł - gość robi biznes

Szajba na całego ; )

Ukryta Zawartość

No cóż, pewnie winduje cenę i czeka na kogoś kto tyle zapłaci. Ale pewności nie mam więc o nic nie oskarżam, nie wiem po ile chodzą polskie winyle.

Ten podwójny album, jak wyszedł na winylu w 2009 roku, to kosztował ok 90 zł.

Nakład po dwóch latach się wyczerpał, bo to limitowana edycja była i teraz takie skutki tego wszystkiego ; )

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Słuchajcie, czy to ze mną jest coś nie tak czy z ludźmi???

Czy ja tego Pana czymś obraziłem czy po prostu facet nie ma dystansu do własnego geniuszu :)?

http://www.audiostereo.pl/przetwornik-ca-andrzeja-stelmacha_10668.html/page__st__200?do=findComment&comment=2968620

Słuchajcie, czy to ze mną jest coś nie tak czy z ludźmi???

Czy ja tego Pana czymś obraziłem czy po prostu facet nie ma dystansu do własnego geniuszu :)?

Ukryta Zawartość

prawdziwa cnota krytyk się nie boi

Ukryta Zawartość

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Dziwisz się?

Sam uczestniczysz w tym procederze naganiania klientów handlarzom winyli.

Zamiast siedzieć cicho i i od czasu napomknąć, że winyl jest beee i do słuchania tylko pliki oraz CD, Ty także zachwalasz bliźnim analoga.

Ludzie czytają i kalkulują.

A ceny rosną.

Handlarze zacierają ręce i podnoszą ceny.

I cieszą się bo ktos za darmo robi im reklamę.

Winyle są beznadziejne. Dno, syf i malaria.

Co prawda jest zatrzęsienie płyt po 1 zł na każdym przydrożnym starganie, ale trzeszczą jak cholera. Nie da się tego słuchać!

W dodatku tylko jakaś spleśniała muzyka na tych winylach jest. Okładki porwane. Żadnych nowości, nic a nic. Mono z 1956 r..... buuuuuu!

A jak już trafisz coś dobrego na jakimś allegro czy innym ebaju - to sprzedawca Cię na pewno oszuka i przyśle połamaną płytę, albo nie przyśle wcale. I weź znajdź potem takiego Ahmeda.

Inna sprawa to gramofony, psują się nieustannie. Cały czas trzeba coś ustawić, kręcić, a i tak gówno słychać!

Aż musiałem sobie jeden głośnik w przeciwfazie podłączyć, wtedy to był coś! Dźwięk się wreszcie oderwał i trzasnął mnie prosto w mordę. Ależ czad!

Ale żeby nie było tak pięknie to powtórzę jeszcze raz... i tak gówno dalej słychać, a poza tym ciągle jakieś wydatki są. Że gramofon się psuje już mówiłem.

Ale to nie koniec, a to się igła złamie, a to gałka przy gramofonie urwie, a to nóżka kolebie. Pieniądze "jak krew w piach". Masakra...

Jeszcze ta nerwica z kupowaniem płyt. Przyśle, nie przyśle, przyśle, nie przyśle...???

A jak już człowiek wpadnie w ciąg, to nie może przestać. Kupuje, kupuje i kupuje.

O na przykład, taki placek na ebaju se zmówiłem. Na bank będzie trzeszczał i przeskakiwał, pewnie i tak nie sprawdzę bo jak zwykle nie będzie czasu.

Trudno, przynajmniej tanio było.

tumblr_muwtkxNdr31rqenwho4_r1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=IV0fgP2q8Ik&feature=share&list=PLzn28cdMPPzTnQlZbqQ6EwGKhZtoaw_Ly

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co prawda jest zatrzęsienie płyt po 1 zł na każdym przydrożnym starganie, ale trzeszczą jak cholera. Nie da się tego słuchać!

Spoko i luzik. Jest na to sposób! Pojawił się nowy analogowy guru na forum. Mówi, że wikol lepszy od pralek.

Ale nie powiedział czy smarować czy wąchać. Muszę go dopytać :)

Ciekawe ktory bystry moderator, dal mi bana w watku - Dlaczego vinyl brzmi lepiej niz CD?

Swoja droga, jest tam niezly ubaw czytajac tego "guru" - )))

Może nie apel, tylko zrób ankiete - o przeniesienie pewnego, wiadomego wątku na Bocznice albo do Muzyki. Demokratyczne głosowanie. Forum schodzi na psy przez zachowanie pewnej osoby i jej trollowanie w każdym wątku, to się odbija na całej społeczności tej zakładki.

Tylko jak się jedną pogoni, to tym pozostałym nie będzie się chciało pisać, bo oni też szukają tylko zaczepki i poklasku. Napisanie FAQ nie zajęło mi wiele czasu, a uratowało zakładkę od powtarzających się tematów o gramofonie do 1000zł. Zrobienie ankiety to jeszcze szybsza sprawa. Uważam, że teraz też powinniśmy dla dobra analogu zareagować i zadziałać i przedstawić co większość chce czytać na tym forum i co większość uważa za szkodliwe.

Raz się każdy nabierze, ale jak widać że pisze bzdury z pozycji guru, to wystarczy zaprzestać polemiki.

Chyba że zacznie głosić sobie a muzom:-))

W.

Ps.

ja o tym od klejów i takich tam:-)

Zaczął .

Zaczął też być agresywny, napastliwy i niesympatyczny.

Proszki mu się skończyły?

Aaa, Ty o Nim:-)

Jesień plus wiek, strach przed samotnością, traktowanie przez rodzinę i młodszych z przymrużeniem oka. Strach przed utratą własnej wartości. Wszystko to rekompensuje swą aktywnością na forum.

Nie odbierajmy mu tego, niech sobie prowadzi ten własny kącik osobliwości:-)

W.

Próbowałem Mu to uświadomić we wszelkie sposoby. Wciąż mam nadzieję, że w końcu zrozumie. Powinien zrozumieć, że ten kto wprost mówi mu o jego błędach nie jest jego wrogiem.

Trwając w uporze wkurwiania większości swymi bezsensownymi sloganami sam sobie robi miedzy drzwi. Co chce zwojować zaczynając pyskówki, następnie banując podpuszczonych i jednocześnie wzywając pomsty u Moderacji. Taktyka samobójcza na dłuższą metę. Obrzydzi sobie większość.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tolerancją aż kipi tu ostatnio, a słowo debil pada częściej niż na Bocznicy.

Stanowiska tak się spolaryzowały, że niektórzy gotowi mordować Saracenów w obronie Ziemi Świętej.

I nie jest to k**wa wynik jakiejś ofensywy Excela, tylko ofensywy na Excela! Widzę, że dziś wk***ia paru zawodników to, że on w ogóle żyje. Że nie udało się go wdeptać w glebę. No wylazł potwór ten z jaskini.

Jak on śmie w ogóle coś napisać, a za napisanie winyl górą to dekapitacja musi być. Hurraaaaaaaa!

No ludzie....

Zaraz wyjdziesz jeden z drugim i włożysz nóż między żebra, bo ci zajechał jakiś k*tas drogę!

I nie jest to k**wa wynik jakiejś ofensywy Excela, tylko ofensywy na Excela! Widzę, że dziś wk***ia paru zawodników, to , że on żyje. .

Również odnoszę takie wrażenie. Ten atak na osobę excela jest niewspółmiernie ostry w stosunku do jego dziwactw.

Troszkę odprężenia pomogłoby obu stronom sporu.

W.

A ja tam się cieszę, że wrócił. Żal mi go było. W końcu to forum to jest kawał jego świata. Znowu się zrobiło kolorowo i jest o kim poplotkować:). Forum generalnie ma charakter rozrywkowy, ja przynajmniej tak to odbieram. A jak ktoś chce bardziej merytorycznie pogawędzić czy z jakims pytaniem się wychylić, to też znajdzie sobie miejsce. I "ten, którego imienia wypowiadać nie wolno" niewiele tu przeszkodzi. J.

• Redaktorzy

Ciekawe ktory bystry moderator, dal mi bana w watku - Dlaczego vinyl brzmi lepiej niz CD?

Swoja droga, jest tam niezly ubaw czytajac tego "guru" - )))

Pewnie ten sam, co mnie zbanował. A szkoda, bo korci by odpisać w tym wątku. Zwolennicy głupoty tam wypisują. Dobrze zestrojonych systemów nie słyszeli, a prawią morały, że to, że tamto ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Wiecie co, sam jestem dowodem na to, że da się żyć bez tych wątków.

NIDGY nie przeczytałem nawet jednego wpisu z wątku "dlaczego winyl lepszy" ani też z "xls nirwana..."

Chyba w ten pierwszy raz kliknąłem - ale przypadkiem (jak reklama się pojawiła, linki się obsunęły).

Z troską je omijam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.