Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do Unitra Tonsil ZG40C

Bambosz107

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam odpowiedniego forum, aby zapytać o radę w doborze odpowiedniego wzmacniacza do moich leciwych Tonsilów. Chciałbym stworzyć fajny zestaw stereo do słuchania muzyki, jednak z możliwością podłączenia dekodera NC+, odtwarzacza BR itd. Zależy mi na dobrym dźwięku i scenie muzycznej. Obecnie w/w głośniki mam podłączone do Radmora 5102, jednak nie podłączę do niego nic innego oprócz adaptera. Posiadam głośniki w wersji 8Ohm, są niemalże nieużywane, w dobrym stanie. Planuję wymienić w nich jedynie tylne gniazda na bardziej współczesne.

Myślałem nad wzmacniaczami Yamahy, Denona i Technicsa, jednak nie jestem zbyt zorientowany w temacie, Chciałbym kupić używany sprzęt, w granicach 600-800 zł, który będzie dobrze współgrał z Tonsilami. Co możecie polecić? Może ktoś z Was posiada rzeczone głośniki?

Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

No przecież napisał w temacie. Tu są jakieś parametry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kup coś polskiego żeby było klimatycznie, McGyver polecał kiedyś diorę ws504, podobno w swoim przedziale cenowym gra rewelacyjnie.

Tu masz opinie:

Ukryta Zawartość

a tu sam wzmacniacz, tyle, że pokiereszowany poczekaj może na aukcje ze wzmakiem w lepszym stanie

DIORA WS504

Jak Ci nie zależy na polskim komplecie to w tej cenie na pewno marantz pm-68, i denon PMA-860.

Napisz jakie masz "wymagania dźwiękowe". Marantz to spokojne zrównoważone, poukładane granie z fajną przestrzenią a ten Denon to przede wszystkim żywiołowość i niezła dynamika. Dodatkowo ten denon jest wydajny prądowo co może być pożądane przy 8omówkach z małą skutecznością!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyświetl postUżytkownik Bambosz107 dnia 03.09.2013 - 19:12 napisał

Obecnie w/w głośniki mam podłączone do Radmora 5102

I tak zostaw. A za kasę przeznaczoną na wzmacniacz kup sobie buty i kurtkę na zimę.

Użytkownik Markus77 edytował ten post wczoraj, 00:04

Dobrze gada - sam mam taki zestaw. Trzymam go co prawda tylko ze wzgledow wizualnych gdyz radmor 5102 to piekna konstrukcja, ktora moze nie gra neutralnie (slynny problem z konturem) jednak do tych kolumn pasuje idealnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.