Skocz do zawartości
IGNORED

BALTLAB Epoca 2 czy Primare SPA 21

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny Paradigm 9.7, muzyka - od klasyki, przez elektronikę do ostrego rocka w stylu Korn, Rammstein itp. Odsłuch porównawczy wykluczony:(

Jak nie masz porównania nie decyduj się na żaden wzmacniacz, to mija się z celem, prędzej czy później będziesz szukał innego wzmacniacza. Primare słyszałem ale inny model, bo Baltlab moim zdaniem się nie sprawdzi w tym porównaniu. Napisz jakie będzie źródło w tym zestawieniu.

Gość numik

(Konto usunięte)

Jak nie masz porównania nie decyduj się na żaden wzmacniacz, to mija się z celem, prędzej czy później będziesz szukał innego wzmacniacza. Primare słyszałem ale inny model, bo Baltlab moim zdaniem się nie sprawdzi w tym porównaniu. Napisz jakie będzie źródło w tym zestawieniu.

chwilowo HK 970 niestety. Baltlab zasługuje na szansę, staram się nie nastawiać na nic. Na razie faworyci to AMC lub Roksan z lampowym przedwzmacniaczem Mingda / Yaqin. Ale Baltlab, Primare i Atoll przynajmniej chcę usłyszeć:)

Gość numik

(Konto usunięte)

właśnie odsłuchuję i jest wspaniale!!!:). Baltlab gra cudnie i ostro się grzeje:). Hmm, AMC też bywają awaryjne chyba, a Roksan już odpadł, to za ostra para z Paradigm w porównaniu z Baltlabem, miód na uszy. O awaryjności muszę poczytać / popytać...ważna sprawa, ale jest bomba, jutro będzie głośniej:)

chwilowo HK 970 niestety. Baltlab zasługuje na szansę, staram się nie nastawiać na nic. Na razie faworyci to AMC lub Roksan z lampowym przedwzmacniaczem Mingda / Yaqin. Ale Baltlab, Primare i Atoll przynajmniej chcę usłyszeć:)

Do tego towarzystwa dołączył bym exposure, jest przejrzysty szybki i precyzyjny. Pytanie czy nie będzie za ostro?

Przecież kolega napisał już, że wybrał:) Co do Baltlabów jestem ciekaw jak grają, od wielu ludzi słyszałem już, że są to "przezroczyste" wzmacniacze. Ale też każdy wspominał o tym jak się grzeją,podobno to dlatego, że pracują na wysokich ustawieniach BIASu (co może się również przekładać na niedostatki basu w tych wzmakach:)).

Gość numik

(Konto usunięte)

Przecież kolega napisał już, że wybrał:) Co do Baltlabów jestem ciekaw jak grają, od wielu ludzi słyszałem już, że są to "przezroczyste" wzmacniacze. Ale też każdy wspominał o tym jak się grzeją,podobno to dlatego, że pracują na wysokich ustawieniach BIASu (co może się również przekładać na niedostatki basu w tych wzmakach:)).

o, czego u mnie nie było. Był i Exposure i było za ostro. Tak, basy mają minimalne niedostatki, przy ostrych riffach środek też ciut szumi w porównaniu z Roksanem czy nawet AMC. Ale nie jest to przepaść i coś za coś, np. King Crimson to już marzenie!!!

Po podłączeniu ENERRem znacznie lepiej w rocku, ale Roksana słuchałem jeszcze bez. Natomiast ogólne wrażenie - rewelacja, ma w sobie coś magicznego, muzycznego. Atolla już nie sprawdzam. Trio Baltlab, Roksan i AMC 3150mkii (moc!!! - Paradigmy to uwielbiają) całkowicie mi wystarcza.

Do tego teraz dochodzi wybór sieciówki....:(, Vincent powercable wcale nie jest taki rewelacyjny jak w opiniach. Ale kable potem:).

Vincent powercable wcale nie jest taki rewelacyjny jak w opiniach. Ale kable potem:).

I co Baltlab wygrywa zostanie ?

Vincent jak dla mnie fajny kabelek tym bardziej ze kupiłem go za 200 pln cena/jakośc super ale wiadomo kabelki to każdy sobie musi dobrać sam ;)

Gość numik

(Konto usunięte)

I co Baltlab wygrywa zostanie ?

Vincent jak dla mnie fajny kabelek tym bardziej ze kupiłem go za 200 pln cena/jakośc super ale wiadomo kabelki to każdy sobie musi dobrać sam ;)

Kupuję go. Ale Roksana pewnie też - jakąś używkę, przecież słuchałem go na zwykłej sieciówce za dychę, AMC też (tu mam odsłuch porównawczy w Soundpower). Będę miał 2, jeden odsprzedam na allegro

Tak czułem że Baltlab jeśli poradzi sobie z tymi kolumnami to Cię oczaruje . Ja kiedyś miałem 3 wzmacniacze Baltlab E2 Primare I21 Yaqin MC-10L i 2 miesiące nie mogłem się zdecydować który zostanie ostatecznie został Baltlab E2 bo Yaqina MC-10L miałem już wtedy 3 lata i chciałem tranzystorka jakiegoś mieć teraz zmieniłem kolumny CD i wróciłem do lampki bo chciałem posłuchać Yaqina z moimi GS20 od kilku dni to gra i mi się podoba jeszcze tylko pobawię się lampkami i być może zmienię CDka ale to czas pokaże teraz po prostu słucham muzyki a lampka czaruje mnie jak kiedyś ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.