Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana Denon'a pma 710ae na ? (+/- 3000zł) Rotel?

lolinio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Noszę się z zamiarem zmiany denona na jakiś inny wzmacniacz zintegrowany.

Szukam czegoś, co potrafi zagrać ciepło z większą rozdzielczością, łagodniejszą, niedominującą górą, lepszą średnicą oraz dobrym niskim, miękkim dołem.

Może to dziwne ale uwielbiam utwory z dość nisko schodzącym basem, miękkim, kontrolowanym, delikatnym.

Dlatego zależałoby mi na klocku w którym nie zabraknie pokrętła basu, obojętne czy to analogowego czy cyfrowego.

Muzyka jakiej słucham to delikatniejsze granie tzn Sting, Dire Straits, Celine Dion, Andrea Bocelli, Allan Taylor itp. oraz odrobinę nowoczesnego popu, elektroniki, 0 ostrego grania.

Kolumny, które są w moim posiadaniu to Monitor Audio RX2 na ciężkich wypełnionych standach.

Kable - Real Cable 2x 2,5m

Metraż - 16m2.

Muzyka we flac,kach, źródło PC.

Wypatrzyłem takie klocki jak:

Rotel RA-06

Rotel RA-11

Rotel RA 12

Rotel RA 1520

Problem w tym, że jest mało opinii na temat RA-11 i RA-12, które bardzo mi się spodobały ze względu na gniazda cyfrowe i wbudowany DAC, który i tak muszę kupić(aktualnie audiotrak dr dac nano).

Może któryś model Cabridge Audio ? Marantz ?

Chciałbym wybrać kilka sztuk i wybrać się na odsłuch.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Nie wiem czy Rotel zagra Ci łagodnie, rozejrzyj się za czymś od musical fidelity (e10,e11) tę serię znam i słuchałem, wzmaki te grają dosyć miękko co powinno CI się spodobać. Marantz też Cię może oczarować (PM-68, 7000, 7200,8000), Marantz prezentuje troszkę więcej mięska gra bardziej neutralnie ale ma świetny dobrze kontrolowany dół.

Kup Roksan Kandy K2 albo Cyrus 6a...z tym, ze one pokretel nie maja. Rotel mi nie podszedl w ogole. A Marantz pm6004, ktory u mnie gra naprawde mnie zaskoczyl w porownaniu do innych tej klasy wzmacniaczy. Gra dobrze a na pewno rewelacyjnie za swoja cene.Zastanawialem sie nad Roksanem wlasnie, ale budzet mi na ten zakup nie pozwolil niestety...Cyrusa ma moj kolega z glosnikami mission i gra to super i na pewno lepiej niz moj Marantz.

Wieza STEREO Technics :)

Dziękuję za zainteresowanie.

Panowie, Creek Evolution 50A sprawdzi się u mnie ?

A skad panowie maja wiedziec, czy sie u pana sprawdzi i spodoba :) !!

Dziękuję za zainteresowanie.

Panowie, Creek Evolution 50A sprawdzi się u mnie ?

Najlepiej wypożyczyć gdzieś i posłuchać u siebie w domu. Może zobacz też NADa C356bee

A skad panowie maja wiedziec, czy sie u pana sprawdzi i spodoba :) !!

Bardziej miałem na myśli to czy ten wzmacniacz jest pod tego rodzaju muzykę, którą preferuję :)

Opinii na temat tego wzmaka jak na lekarstwo. :)

Nic, dodam go do opcji odsłuchowej, nad'em też nie pogardzę.

Pozostaje czekać do weekendu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.