Skocz do zawartości
IGNORED

Analogowy Hi End

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Jeszcze tyle ciekawych gramofonów jest.

Zontek... made in Poland. Opis tutaj

68366_381584511926649_1144002074_n.jpg

Scheu Analog PREMIER Mk2

1.jpg

Dr Feickert Blackbird

feickert_schroder_kuzma.jpg

Black Stork + Reed 3Q lub 3P

01.jpg

Avid Acutus Reference

19.jpg

itd. itp.

Jak pieniądze nie grają roli to może Burmester Phono Preamplifier 100

Będąc ostatnio w berlinie, z poznania to już bliżej i szybciej niż do stolicy, odwiedziłem w/w manufakturę. Na odsłuch się nie załapałem, następnym razem. Z łatwością skompletujesz u nich resztę toru, wszystko będzie sygnowane jedną marką (kompatybilne), na koniec gramofon, może być równie świecący od zachodnich sąsiadów - Transrotor Fat Bob Reference i masz analogowy hi-end, który, według producentów daje wrażenia jak muzyka na żywo, czyli to co Ty, cytując Ciebie, lubisz najbardziej.

O swoich doświadczeniach i odsłuchach, nie będę się wypowiadał, za mało tego było, a w szczególności w przedziale hi-end.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-43720-0-16246300-1379541011_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie jestem gotowy na wydanie debiliona dolarów na sprzęt audio, ani mentalnie ani technicznie... i chyba nigdy nie byłem... Sorry...! Sto tysięcy zielonych mój drogi, to kosztują najlepsze fortepiany i wyposażenie studia. Nie ma sprzętu audio, który odtwarza muzykę jak w realu... to jest niemożliwe i jak już nie raz i nie dwa pisałem, są to dwa różne światy, które niepotrzebnie audiofile łączą ze sobą. Jak na razie, opcja z CJ, ProAc i VPI jest mi najbliższa... zobaczymy co się wydarzy.

Parker's Mood

Tak, wiem o tym, ale schodząc na ziemię, to już w granicach 80 kilo$ jest całkiem duży wybór prawie najlepszych fortepianów - siedmiostopowa Yamaha CF6 Concert Grand to wydatek 85 kilo, a dziewięciostopowa CFX w okolicach 100 kilo$. Za używanego dziewięciostopowego Steinway'a, model D z 1992 roku w stanie mint, chcą też stówę... Teraz pytanie: jak się mają graty audio do takich fortepianowych klimatów...??? Powiedziałbym, że nijak i nie widzę absolutnie nawet ułamka powodu, żeby obecnie, rasowy wzmacniacz hajendowy kosztował ponad sto tysięcy dolarów...

Parker's Mood

nie widzę absolutnie nawet ułamka powodu, żeby obecnie, rasowy wzmacniacz hajendowy kosztował ponad sto tysięcy dolarów...

może warto go najpierw posłuchać, zanim się wyda taki osąd ?

może warto go najpierw posłuchać, zanim się wyda taki osąd ?

Skąd wiesz, że nie słuchałem drogi Dominiku...??? Poza tym to jest moja własna ocena i Ty jak najbardziej masz prawo mieć swoje zdanie. Uważam, że nie ma co porównywać dużego palca z paluszkiem - no chyba, że ktoś lubi... wtedy jak najbardziej można.

Parker's Mood

Słuchałem systemów i za pół miliona... zdania nigdy nie zmieniłem, nawet gdyby mi kiedykolwiek było dane mieć taki zestaw. Za dużo znam muzyki z realnej sceny i nijak nie widzę zbieżności. Zabawa w audio to dla mnie zupełnie inna liga odbieranych bodżców, nie mająca wiele wspólnego z realem, chociaż niewątpliwie bardzo ciekawa i fajna zabawa...

Parker's Mood

Dobre rozeznanie tematów gramofonowych na rynku amerykańskim miał forumowicz Lacrimosa.

Ukryta Zawartość

Jednak od pewnego czasu już na forum nie pisze, ale może ktoś wie co u niego, może ktoś ma do niego maila. Chyba warto go zapytać.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.