Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp - nietypowe funkcje

ahaja

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli spotkaliście się z nietypowymi funkcjami w takim klocku (phono pre) to będę wdzięczny za wpisy.

Pomijam tutaj rzeczy oczywiste jak dopasowanie do wkładki czy regulację wzmocnienia, czy inne korekcje częstotliwościowe.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

https://www.audiostereo.pl/topic/105721-preamp-nietypowe-funkcje/

Automatyczny mute - opóźnione załączenie wyjścia (wejścia też ?) ale szczególnie natychmiastowe wyciszenie przy wyłączeniu, moja Nuda2 nieźle szumi/szeleści/pogwizduje jak rozładowują się pojemności w zasilaczach.

Teraz muszę pamiętać o kolejności wyłączeń.

Soft start i szybkie odłączanie to dobry pomysł.

W Nudzie nie zastosowałem bo już nie było miejsca. Można to dodać na małej pcb uniwersalnej, to kilka elementów.

Oczojebnych nie stosuję ... jak już to w zasilaczu ;-).

Ważne by taka funkcja była użyteczna.

takie vintagowe preampki mono WA-P2 Heatkita chodzące po 20-30$ na ebayu mają Rolloff i Turnover, po 4 pozycje, z charakterystykami krzywych dla 35 wytwórni

ale chrzanić wytwórnie, giglając tymi ustawieniami daje się odtworzyć satysfakcjonująco każdą płytę

ale to lampa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość vasa

(Konto usunięte)

Wiecie co. A ja to bym chciał mieć taki kombajn: phono pre + A/C + C/A.

Można posłuchać płyty, zgrać ją na komputer a z komputera posłuchać gęstego pliku. Całe centrum dowodzenia w jednym ;-)

Mamel - no tak, ale to do płyt przed '54 rokiem, kiedy panowała wolna amerykanka.

Jak przy dzisiejszych trzeba kręcić to znaczy, że coś popsute jest .

Vasa - ano. Albo dobre pre i Korg ... sam wiesz jaki ;-).

Mamel - no tak, ale to do płyt przed '54 rokiem, kiedy panowała wolna amerykanka.

Jak przy dzisiejszych trzeba kręcić to znaczy, że coś popsute jest .

święta prawda - coś jest popsute - płyty do dupy, sprzęt od radajca (albo jak piszą za tani), uszy chca fun a tu grać nie chce ....

Ty też zwolennik takiej poprawnej neutralności za umiarkowane pieniądze? ja z tych złudzeń dawno wyrosłem

a tu - myk jedna gałeczką, myk drugą i gra, nawet hajendowy master z marketu dla idiotów

współczuć należy wierzącym w poprawne odtworzenie RIAA, a konia z rzędem temu kto wie którą odtwarza, bo jest przecież nie jedna

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

współczuć należy wierzącym w poprawne odtworzenie RIAA, a konia z rzędem temu kto wie którą odtwarza, bo jest przecież nie jedna

Jańciu drogi, przecie dzisiejsze ałdyjofilne to jeden standard chiba mieć powinny? Czyżbyś miał wiedzę o spisku jakowymś?

Z pozdrowieniami Włodek.

Mamel:

Ja wierzę, że są nagrywane zgodnie ze standardem - przynajmniej te, których słucham.

Dlatego też staram się dobrać ją jak najlepiej.

Zgodzę się też, że grzebanie może się Tobie podobać ;-).

Ps. Pieniądze czy to, że to lampa czy nie nie ma tutaj znaczenia - dla mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.