Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI WZMACNIACZ DO 700zł z Pilotem ????

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Który z tych wzmacniaczy według Was będzie najlepszy:

Yamaha AX-590

Sony TA-FE910R

Denon PMA-925R

Denon PMA-725R

Pioneer A-604R

Technics SU-A808

może jakies Onkyo z tego typu??

Szukam czegoś do 700zł z Pilotem.

Co możecie polecić z tych co wymieniłem albo ewentualnie coś innego ???

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

/Noru z Kielc

Za 700zeta to możesz np. Marantza PM68 kupić ( i jeszcze Ci paredziesiąt złotych zostanie, za to poszukasz pilota i zgrzewki piwa ). Trzeba na okazję tylko trafić. Ale zanim coś kupisz, posłuchaj ( nawet nie po to żeby sprawdzić czy dźwięk Ci się podaba, ale po to aby sprawdzić czy sprawny jest ).

• 9 miesięcy później...

Tez szukam wzmacniacza wiec postanowilem zapytac w tym watku. Mam nowe kolumny i moj Denon 250SE ich nie ciagnie jak powinien, wiec chce kupic nowy wzmacniacz. Myslalem nad Gainclonem lub jakmis starszym Sony serii ES (mam cd x222ES i bylby do kompletu). Ktory z nich sie lepiej spisze?? A moze jeszcze co innego? Mam na wydanie ok 1000zl.

pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Za 1000zl to PMA 1060 lub 1560 ale ten ostatni to bydle i moze rozniesc kolumny zamiast je pociagnac:):):):) Jedyne 18kg i mega sprawnosc a jaki dzwiek:):):) 2 razy 150 sinus i chyba jakies 400watt muzycznej:):):) Ale moge sie mylic. Dla mnie to jeden z najlepszych Denonow w historii - od 1000 do 1200 do kupienia.

mad-

W tej cenie jeśli tylko uda ci się kupić to tylko Rotel ra-840BX3 lub 4.Nie daje najmniejszych szans Denonowi PMA-1080r(między innymi mam oba więc mogę coś na ten temat napisać).Ostatnio był na Allegro ale jakoś szybko zniknął.

Powtórzę swój wpis z innego postu:

"ICE mam niedawno kupionego PMA-1080R. Jestem bardzo zadowolony. Wczoraj byłem na Wolumenie i widziałem nieźle utrzymanego PMA-860 za chyba 390 zł (oryginalne końcówki mocy!!!) i PMA-880R za 450 zł - nie przygladałem mu się bliżej. Jak chcesz już Denona z tej serii to bierz sobie PMA-1060. Ma większą rezerwę prądową i gra lepiej przy cichym słuchaniu od PMA-860."

Tylko z serią xx60 Denona jest problem bo nie mają pilota. Ja Ci polecam mimo wszystko PMA-1080R - można go kupić tanio i w dobrym stanie. W tym momencie mam takiego ale przyszłościowo chcę dorwać gdzieś PMA-1560 albo Marantza PM-75. Ewnentualnie jakieś bardzo wysokie Akai 7x z przetwornikiem cyfrowym i potężną mocą. Te Akai to niezła baza do tuningu i mają pilota.

A ja proponuję Radmora A-5512. Wyjątkowy to wzmacniacz. Pod wieloma względami nie ustępujący niczym konstrukcją 2-3 krotnie droższym. Moim zdaniem zostawia w tyle wszystkie tanie CA, Creeki i Nady, o Technicsach i Sonych nie wspominając.

Wzmacniacz jest bardzo trudno dostępny ale warto poszukać.

W idealnym stanie powinieneś znaleźć za ok 400zł.

Pozdrawiam

Witaj !

Jest taki jeden wzmak DENON-a, PMA-735R.

Nie wiem jak stoi w tej chwili używany, ale myślę, że około 700zł mogloby się udać. Jak na mój gust - bardzo udany sprzęcik, dwutransformatorowa topologia, naprawdę wielki potencjał mocy i zupełnie przyzwoite stereo. Spotkałem się tutaj na forum z opiniami, że ma wycofaną średnicę, ale to były wpisy użytkowników kolumn klasy Tonsil Scherzo. Z takimi, to i Cyrus będzie miał wycofaną średnicę :D Jedyna uwaga, to dobór spokojnych kolumienek i kabelków, może być słabo z jasnuymi i ostrymi systemami, gdyż denon jest troszkę krzykliwy. Ale, jak za 700-800zl to naprawdę dobry wybór. Nowy kosztował chyba okolo 1800zł. Pozdrawiam

..... przepraszam ,że tak podpinam się pod czyjś wątek ale nie ma sensu zaczynać nowego bo i trochę jest na temat . w komisie kupiłem zadbanego denona pma 980R za 520 zł .gra naprawdę suuper bardzo jestem z niego zadowolony. jednakże moja wiedza techniczna na jego temat jest nie wielka .moze ktoś by się podzielił paroma wartościowymi tech. rzeczami.albo moze jakiś link - nic na jego temat nie mogę znależć.Jaka była jego cena w sklepie? dziękuje i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.