Skocz do zawartości
IGNORED

jaki sprzet do 3000 zl ??

kasper

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem o jakie niezbędne dodatki ci chodziło (kamil-16). Pewnie budzik, zegarek, nagrywarkę do kaset no i najważniejsze piekne mrugające swiatełka i mnóstwo pięknych plastikowych przycisków. Aż cieszy oko nie? (szkoda żę nie ucho). Sąsiad mój ma coś takiego i kiedyś miałęm dobre zdanie o nim, ale kupiłem sobie za niecałe włąśnie 3kzl głośniki i używany wzmak i na wymioty mnie bierze jak słyszę tamto ..... Przemyślanego wyboru Kasper chodź w sumie bogatym i szalonym wszystko wolno hehe.

Kamil-16 co do mojej pisowni - masz rację pisze się Technics. Ponieważ radzisz mi abym nauczył się pisać przeczytałem Twój ostatni post w tym wątku i znalazłem:

"mowimy" - mówimy

"uzywanym" - używanym i tym podobne:

"Dac" , " tysieci" , " funkce"

Oczywiście możesz się tłumaczyć że nie używasz polskich znaków, jeżeli tak to popatrz na zdanie: "To porządna firma!!!"

Pozdrawiam

Ehh jeszcze nie dawno sam błądziłem i męczyłem uszy na sprzęcie marki Technics...Na szczęscie jedna wizyta w salonie audio i przyszło opamiętanie. Swój sprzęt sprzedałem bez żalu i za uzyskaną kasę kupiłem z drugiej ręki graty bez problemu nokautujące Technicsa. Nie dołożyłem ani grosza :] Technicsowi mówimy NIE :P

DRDMX... mam powazna uwage do Ciebie. sadzisz ze sluchacze magnetofonu zatrzymali sie w jakichs tam latach... masz doswiadczenie z dobrymu deckami czy tylko tak uogolniasz?

nie mam klocow za grube tys i nie uwazam ze wsjo co drogie warte jest nabywania. niemniej moge z pelna stanowczoscia stwierdzic ze posiadany przeze mnie magn nakamichi i to prosty dwuglowicowy potrafi zagrac lepiej anizeli sredniej klasy cedeki denona, yamahy, marantza a nawet rzeklbym ze dorownuje dobrej klasy arcamom co potwierdzam wlasnym uchem gdyz cedekow arcama przerobilem kilka...

i gdyby nie fakt ze kasety oryginalne nadal sa tm gorszzym towarem i wydaje sie je na tasiemce najbadziewniejszej zelazowej a nie chocby na chromowej, nie wiem czy nie gralbym na swoim magn z powodzeniem zamiast na cedeku... kiedy tylko dostalem ten magn do reki sparwdzilem go zderzajac jego dzwiek z dziwkiem denona taniego... przepasc koledzy... to byla przepasc... on nagrywa na tasmie chromowej a juz na metalowej tdk maxg [najlepsza pod sloncem] tak jak daje mu nagrac cedek... i to nawet dobry cedek... owszem mam sentyment bo sie na tasmach wychowalem. nie znosze trzasku plyty analogowe na polskich gramofonach... niemniej gdyby nie badziewne tasmy w oryginalnie wydawanej muzie oraz gorsza i bdziej czasochlonna obsluga muzyki z tasm, ten dzwiek nadal bylby porownywany z cedekami. powstalo woele bdzo dobrych modeli magnetofonow. warto posluchac jakiegos dobrego... moze sie zdarzyc ze nagle oswieci kogos ten twardawy, chlodny sound cyfry pozbawiony klimatu...

po pierwsze nikt mnie nie zgasił

Walery co do mojej pisowni to te błędy powstały na skutek szybkiego pisania. Co do Twojego "techniks" to raczej "c" Ci się z "S" przez przypadek nie zamieszało (chyba że masz mocna zaawansowanego parkinsona :D )

poza tym "boomboxa czy innego g." to przypomina styl Twojej gadki - zbesztać kogoś i na nic więcej Cię nie stać.

A na zakończenie dodam, że na codzień słucham sprzętu audio brata (wzmak+CD+2 podłogowce za kilka tys. (kupionych jako używane) - pisze tu często na forum - spróbujcie zgadnąć kto to - może założymy nowy post - zgadnijcie czyim jestem bratem hehe) a poza tym sprzętu taty (amplituner+DVD Denon + 7.1 - 14 tys.) i zdaję sobię sprawę, że mój technics to badziewie przy tym co wymieniłem, ale nie wszyscy mają preferencje jak np. Drogi Forumowicz Walery. Niektórzy chcą mieć nowy sprzęt (z pewnego źródłą, bez konieczności grzebania po różnego typu giełdach itp.), który oferuje funkcje takie jak zmieniacz CD, mp3 dźwięk 5.1 czy takie może BZDETY jak timer czy możliwość przegrywania kaset (nie koniecznie do odsłuchu własnego) i wystarcza im jakość dźwięku taka ja w tym właśnie "gównie", "badziewiu" itp. nazywajcie tego technicsa jak chcecie.

Zastanawia mnie ta forumowa żywotność sprzętów na literę "t" lub z literą "t" w nazwie. Firmy już dawno nie istnieją albo ich produkty nie istnieją w sklepach albo marka dawno zlikwidowana a tu się kręci i kręci...

:) tak owa zaywotnosc wypowiedzi w temacie tej marki faktycznie jest zaskakujaca i mozna byloby sadzic ze czas cofnal sie co najmniej lat 15-18...

niemniej o tym ze marka nie istnieje chyba nie nalezy mowic na wyrost. marka T nadal dostarcza z wlasnym logiem [a nie logiem marki P - budynek obok - we wspolnym ogrodzeniu] pewne klocki muzyczne szerokosci 43 cm i zintergorwane mini badz micro wieze. a nawet kolumny glosnikowe.

Kuzyn moj pracuje w salnie Panasonic/Technics w Lodzi i jak na razie ten drugi czlon tlumaczy jeszcze swe istnienie.

ponadto podtrzymuje wniosek, ktory padl nieco wyzej. moze tak na prawde takie granie komus na razie w zupelnosci wystarcza... nie edukujmy nikogo na sile. po co? a Forum w wielu mijscach jak widze ma takie zapedy...

jesli jeden badz drugi delikwent zapragnie w koncy zmienic T na inna litere wtedy doradzajmy. mozemy sugerowac ale nie naskakiwac...

ale i moim zdaniem budzet 3 kzl to fajny budzet na to aby znalezc cos o wiekszych mozliwosciach brzmieniowych [niekoniecznie ergonomicznych]... wiem to z wlasnego dosw.

" Walery co do mojej pisowni to te błędy powstały na skutek szybkiego pisania. Co do Twojego "techniks" to raczej "c" Ci się z "S" przez przypadek nie zamieszało (chyba że masz mocna zaawansowanego parkinsona :D )"

Fakt jest faktem, pisz wolniej.

poza tym "boomboxa czy innego g." to przypomina styl Twojej gadki - zbesztać kogoś i na nic więcej Cię nie stać.

w przeciwieństwie do Ciebie nie poleciłem chłopakowie żeby kupił sobie Technicsa bo ma mp3, zmieniarkę, radio, tuner, decka, karaoke, procesor dźwięku, budzik, maszynkę do mięsa, sokowirówkę i funkcję rozmrażania, zadałem sobie trud żeby poszukać na forum i na allegro jakiś przykładów i podać że można coś innego.

A na zakończenie dodam, że na codzień słucham sprzętu audio brata (wzmak+CD+2 podłogowce za kilka tys. (kupionych jako używane) - pisze tu często na forum - spróbujcie zgadnąć kto to - może założymy nowy post - zgadnijcie czyim jestem bratem hehe) a poza tym sprzętu taty (amplituner+DVD Denon + 7.1 - 14 tys.) i zdaję sobię sprawę, że mój technics to badziewie przy tym co wymieniłem, ale nie wszyscy mają preferencje jak np. Drogi Forumowicz Walery. Niektórzy chcą mieć nowy sprzęt (z pewnego źródłą, bez konieczności grzebania po różnego typu giełdach itp.), który oferuje funkcje takie jak zmieniacz CD, mp3 dźwięk 5.1 czy takie może BZDETY jak timer czy możliwość przegrywania kaset (nie koniecznie do odsłuchu własnego) i wystarcza im jakość dźwięku taka ja w tym właśnie "gównie", "badziewiu" itp. nazywajcie tego technicsa jak chcecie.

wg mojej kalkulacji zostało 0,9kzł i jak się człowiek uprze to może sobie dokupić magnetofon i tuner- na pewno "wysraczy" i tak będzie lepiej niż z TechniCsa. Kamil - to forum miłośników dobrego sprzętu niezależnie od tego czy za kilka czy za kilkadziesiąt tysięcy złotych i nie oczekuj że będziemy polecali technicsa, jak ktoś pyta to są ludzie tutaj którzy rzeczywiście starają się w czymś pomóc - pomocą nie będzie: "Stary kup technicsa będzie cool".

Sam mówisz że to badziewie

Szyba, od plastikowego Technicsa z papierowymi trójdrożnymi głośnikami prawie wszystko będzie lepsze.

Tomato, miałem wzmak Diora WS 504 B (WS 704), i grało toto faktycznie lepiej niż wzmaki Technicsa 300, 500, a nawet lepiej niż tańsze Pioneery do 405. Poza tym CD Fonica 101 chyba grała lepiej niż starsze tanie Kenwoody, Denony, Pioneery i Technicsy. Ale to wyjątki.

Mcgyver... ok. wobec diory sie nie wyslawiam gdyz jej nie znam. dzieki za rzetelna wypowiedz w sprawie wlasnych doswiadczen wzgledem konkretnych poznanych modeli zarowno klockow zachodnio/wschodnich jak i polskich. niemniej szanowny Szyba poza wrzucaniem gadek iscie stadionowo-blokerskich zadnych konkretow nie usiluje podac o jakiejkolwiek unitrze ani jakimkolwiek konkretnym modelu technicsa... ufam ze wszystkim Wam chodzi o zestawy 'wszystko w jednym' firmy T... owszem nie nalezy tego polecac. mr Szyba jakos poza glupawymi i nieczestymi wrzutami swoich typow zakupow do 3kzl nie podal... oj ludzie ludzie... jak nie macie nic do opowiedzenia to moze sie nie wypowiadajcie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.