Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o ocene ?

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

--> jabadabacośtam "Dzwiek w sony jest taki sam jak w yamaha". Jedyne co Yamaszka ma wspólnego z sony to ich badziewne napędy w swoich cedekach ( moim zdaniem poważny bład... ). Sony dobrego sprzętu nie robi ( tzn. robi czasem dla popisu, ale tak że ktoś inny by to zrobił 2 razy taniej i 4 razy lepiej... )

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Nooooo tak a seria ES Sonego to takie bazarowe badziewie. Napedy KSS 240 stosuje i Accupase i Luxman w serii L-510 wiec nie wzucajcie wszystkiego co Sony do jednego worka. Jak sie troche dorobie to napewno stanie u mnie cd Sonego ES.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Jak by nie bylo masowki napedow od sonego ( wszystkie KSS) czy philipsa (CDM-y i VAM-y) (pardon jeszcze TEAC i Sanyo)) to wszystkie audiofilskie firmy mogly by robic cedeki z igla gramofonowo (bo to obróbka mechaniczna i do takiej jest ogolnie dostep)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Porobily sie jakies holdingi czy co i napierdalaja na jednej matrycy cd, wzmacniacze i mikrofalowki a pieniodze krąża po calym swiecie z firmy do firmy zeby w odpowiednim czasie pokazac jakie duze zyski wypracowala dana firma. Kontrola sie skonczyla i pieniadze jada dalej. (to przyklad z TPSA gdzie polska telefonia utrzymuja j**anego francuskiego bankruta- jak ja nie trawie francuzow)

heh a wiec zdanie podsumowania moze :)

Yamaha i sony to targowa tandeta procz CD sony ktore rzekomo sa dobre a Yamaha to raczej sam szajs

a pan jaskiniowiec odpowiada specyfikacji "SONY LOVER" tak jak kiedys na forum nazwali pewnego jegomoscia "ALTUS LOVER" generalnie gardzi sie takimi tutaj :) co wynika z obserwacji

noi na koniec dodam ze SONY LOVER rzeczywscie jest strasznie tepy i jego argumenty z apaczami i nie tylko swiadczace o wyzszosci sony rozbily tu nie jednego :P:P ale ogolnie to jest wporzo :) tacy ludzie mysle tez sa czasem potrzebni na forum bo jest na kogo powrzucac czyz nie kochani ""audiofile" :))

arek67 -> ależ się naszukałem ;-)

Miałem na myśli raczej coś z początku lat 90. ale może być i to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do głównego tematu ... cóż, na świecie jest wystarczająco dużo miejsca dla wszelkiej maści oryginałów, również takich, którzy straszą rodzinę i znajomych śmigłowcami ze "Ściany". Co nie znaczy, że od razu należy zadawać im kłam.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ha, ha, ha!!!!

Ale sie nasmialem. Dobrze, ze sa uczciwi ludzie na swiecie. Oczywiscie panasonic 29 cali jest bo go mam w pokoju. Wyprodukowany w Czechoslowacji ale to chyba lepiej niz w Chinach. Dokladnie jak na tym zdjeciu, co pan Andrzej przedstawil link do niego. Telewizor wcale nie jest z lat 90 bo kupiny w roku 2000 i to pod koniec. Swietne stereo i ma dzwiek suround co objawia sie tym, ze mimo, ze sa tylko 2 glosniki to slychac czasami jakby w calym pokoju byly efekty. Swietna sprawa.

W sobote bylismy z zona w Szczecinie i kolumny Baze juz sa w domu. Jeszcze nie zamontowane w sypialni ale sprawdzilem po podlaczniu do Sony, ze graja w porzadku oba. Troche rozczarowany bylem bo to nie to co duze kolumny ale w sypialni bedzie dobrze. Moja zona mowi, ze graja czysciutko i to prawda. Sa wyprodukowane w Chinach co moze nie jest dobre. Jezeli ktos nie wierzy, ze takie kolumny istnieja to prosze udac sie do sklepu muzycznego przy targowisku w Szczecienie. Moze to sa jakies importy prywatne przez marynarzy ale takie kolumny tam sa w sprzedazy w fabrycznym opakowaniu. Sa troche lekkie co rozczarowuje ale poza tym dobra stolarka i dobry sopran.

Co do plyt Pink Floydow to znowu okazalo sie, ze mam racje. Nie widzialem sie z bratem zony w ten weekend to nie powiem wam o jakie plyty mi chodzi ale widac wyraznie, ze mialem racje. Co do helikoptera to wcale nie jest prawda, ze nie przelatuje z jednej strony na druga bo przelatuje. Chyba, ze macie jakis slaby system, ktory nie oddaje dobrze wrazenia stereo.

Sony jest bardzo dobra firma co niektorzy, ktorzy maja widze wyraznie mi potwierdzili. Jezeli inne firmy kupuja napedy od sony to cos znaczy. Philips to takze dobra firma, szczegolnie w malych wiezach i w telewizorach. Szkoda tylko, ze taka droga.

O samochadach nie bede sie spieral bo to nie to forum a tico, szczegolnie jezeli jest to fioletowy metalic to ladnie sie prezentuje i podobnych cinquecieto nie widzialem. A testami zderzeniowyhmi mnie nie straszcie bo tico na pewno jest tak samo slaby jak cinqueciento i przy mocnym zderzeniu wiadomo, ze male auta sa slabe i lepiej jezdzic ostroznie co i sam robie.

Jeszcze smieszna jest ta dyskusja o kablach miedzy wzmacniaczami i kompaktami. Jak sie ma we wzmacniaczu radio to ten problem zupelnie odpada. Mysle, ze niektorzy w ogole nie mysla przed zakupem.

J.

yabadabadoo->

Jaki ty masz cel w popelnianiu wpisow na forum?? Nie moge cie rozgryzc. Sprawiasz wrazeinie czternastolatka a ponoc masz zone... Ciekawe. Te twoje teorie sa smieszne i niewiem tylko czy taki z ciebie mily gosc ze chcesz rozruszac towarzystwo czy masz jakies klopoty;) Wydaje mi sie ze to drugie niestety. Mam watpliwosci czy jestes prawdziwy, moze mozna cie odwiedzic??:] Posluchaloby sie twego soniacza, moze bys mnie przewiozl swoim dełu szczegolnie ze jest fioletowy;P

Nie, ty nie mozesz byc prawdziwy;]

Mad,

nie jestes uprzejmym gosiciem. Szczegolnie to o zonie jest niskie. Ale mam to gdzies. Jezeli bedziesz przejazdem w Stardargardzie to zaprasz do siebie. Posluchamy Sonyego i szczeka ci opadnie.

Tu na tym forum jest wielu dziwnych gosci. Wlasnie przeczytalem, jak spieraja sie o interkonekty. I jeden pisze, ze owszem, sa wazne jezeli tanie i jezeli sprzet tani a drugi pisze, ze i owszem sa wazne jezeli drogie i jezeli sprzet drogi. Czy to nie smiechu warte, ze tacy eksperci sie znajduja. Jezeli na ten przyklad jeden ma racje to co z tym drugim? No, niech mi kto powie.

Jaskiniowiec!

Zbig napisal:

Lepszy numer jest jak Ozzy Osbourne odgryza jajakowi główkę na scenie ;-)))

Ha, ha, ha!!! Naprawde dobre. Na poczatku nie zrozumialem co to jajak ale teraz mysle, ze to chodzilo o kutaska. Niezly numer musial byc. Ale mysle, ze to musial byc sztuczny jajak albo zrobiony na przyklad z marcepana. Zreszta Ozzy chyba nie jest taki wygimanastykowany, zeby sobie siegnal.

Jaskiniowiec

Dżizys krajst!

Ty na 200% nie jesteś prawdziwy!!!

Ozzy odgryzł główkę pewnemu stworkowi........taki lata w nocy........nadaje i słyszy w pasmie >100kHz

zazwyczaj w dzień spi głową do dołu..........

A Ozzy robi dobrą muzę.........ech................może powinieś do szkoły muzycznej iść żebyś go polubił??? ;)

yabadabadoo-jaskiniowiec -> osoba która Cię wymyśliła na 100% powinna otrzymać nagrodę pana Nobela :))))

kto jest za , a może i przeciw nadrodzie pana A.B Nobla dla pana yj ????????????????????????

yabadabadoo - to o taki śmigłowiec/helikopter/wiropłat u Pinków ci chodziło ??????????

[obrazekLUKASZ-164926_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze o śmigłowcu na 4 tracku The Wall - dokładnie to jest mniej więcej tak, że słychać z jednego kanału bezpośredni dźwięk nadlatującego śmigłowca a z drugiego odbicie od ściany dużego budynku lub coś w tym rodzaju. W każdym razie tak to brzmi. Może na Sony tego nie słychać :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.