Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL-PS770D laser do wymiany??

qbek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Mój problem polega na tym ze przeskakuje laser. Sprawa wystepuje na wszystkich plytach i porysowanych i nie. Wyczyscilem soczewke i nic. NIe sa to przeskoki spowodowane rysami plyt, poniewaz nie towarzysza im charakterystyczne trzaski w glosnikach. po prostu leci muzyczka i nagle bez zadnej przerwy w sygnale laser przeskakuje od 1 sek. dalej po 15 sek. (tak w przod jak i w tyl sciezek). Czestotliwosc - od kilku podczas odtwarzania calej plyty do kilkunastu. Czy ktos z was mial podobny problem? czy na 100% pozedl laser? jak jest cena nowego? NIe ma mowy o wstrzasach, czy tego typu podobnych sprawach. Prosze o pomoc CD-ka mam od niedawna ale ile przegral wczesniej to nie jestem w stanie powiedziec. Pomocy!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/10606-technics-sl-ps770d-laser-do-wymiany/

qbek, podkręć prąd lasera i pochodzi jeszcze pewnie ponad rok, jak padnie to koszt ok. 80zł, wymienisz sobie spokojnie sam.

pzdr

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

80zł. to chyba ciut za dużo. Niedaleki czas wstecz były w granicach 50 zł.

Tylko jak będziesz podkręcał to na troszkę bardziej porysowanych CD-R i bez przesady. Polecam tak bo laser,a właściwie jego prąd jest regulowany również automatycznie przez elektronike. Jeśli ustawisz prąd na gorszej płytce to powinien z większą swobodą pracować na tej lepszej. Warto też kupić w sklepie sprężone powietrze i przedmuchać wewnętrzne soczewki w układnie optycznym (bezpośrednio pod soczewką skupiającą). Mi to kiedyć uratowało całkiem padnięty CD kupiony z Allegro.

Powodzenia!:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Maleńkie pokrętło na spodniej części lasera.Poznasz po miejscu na maleńki,płaski śrubokręt. Podkręcaj (na 80%) w prawo-jakoś nigdy nie moge zapamiętać;)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

ja, prawo :-)

Jak wiele mu nie podniesiesz to moze chodzic jeszcze dlugo, model jest z 97 roku wiec nie ma sie co dziwic ze zaczyna marudzic. Jeszcze jedno, jak bedziesz krecil, to nie dociskaj mocno srubokreta, te peery sie lubia rozlatywac.

powodzenia

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

rozebralem " moja slicznotke " i.............? mam problem z lokalizacja pokretelka. Zrobilem fotki i chetnie przesle w celu konsultacji. moj mail:[email protected] prosze o maile a odesle foty. Ratujcie moja zgrabniare:)

Tak bez fotek. Musisz odkręcić napęd odłanczając 2 taśmy.Tą szeroką i z 5 kabelkami. Pod spodem napędu masz płytkę z 3 śrubami. Odkręć je,odłącz taśmy od lasera (2) i zdejmij ostrożnie płytkę. Pod nią masz laser z małym PRkiem i to nim musisz podregulować prąd.

Po jakiego tak go rozłożyłeś?? Tylko roboty masz więcej. Tak to jest ten PRek:)

Dobrze by było abyś słożył go i zrobił tak jak Ci pisałem bo przynajmniej łatwiej sprawdzisz rezultaty regulacji i resory się nie uszkodzą.

Dokładnie jakby chciał wymienić napęd:)

Niepotrzebna robota,a przecież napisałem łatwiejszą wersje rozkręcenia.

krecac drobnymi kroczkami doszedlem do takiego miejsca gdzie laser wogole nie chcial nic czytac. Wiec wrocilem do poprzedniego ustawienia. Poprawa jest owszem jecz przeskoki jeszcze zdarzaja sie (2 - 3 na 60min. plycie). Dziekuje wszystkim za pomoc. Przeprowadziliscie mnie za reke jak dziecko przez ciemny las. Serio Dzieki wielkie wszystkim. Wszytsko wskazuje na to , iz bede potrzebowal nowego lasera do mojej slicznotki. Czy ktos wie gdzie to mozna zamowic? Tylko bez allegro prosze. Dzieki jeszcze raz za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.