Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup używanego AVR

normanamator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich znawców :)

Zamierzam zakupić używany AV Receiver za około 1500 2500 zł firmy

SONY,ONKYO,PIONEER,MARANTZ,DENON lub YAMAHA .Niestety nieznam

się na modelach i rocznikach danych marek.Czy możecie mi doradzić

których modeli danych marek powinienem szukać ?

Czy lepiej nowszy z niższej półki czy troszkę starszy z wyższej.

Jeżeli jakiś fachowiec znajdzie czas i chęci na odpowiedż to DZIĘKI !! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/106061-zakup-u%C5%BCywanego-avr/

Podstawowa sprawa to określ resztę toru oraz uwzględnij czy zależy Tobie jedynie na dźwięku czy również na funkcjonalności multimedialnej urządzenia.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Podstawowa sprawa to określ resztę toru oraz uwzględnij czy zależy Tobie jedynie na dźwięku czy również na funkcjonalności multimedialnej urządzenia.

Niestety nie wiem o jaki tor chodzi :/, zależy mi również na funkcjonalności multimedialnej .

:) mojej reszty toru tak naprawdę jeszcze niema :/ ,obecnie to zestaw kina domowego Lafayette Concerto AV2000.Jak widzicie nie jestem audiofilem ale chciałbym sobie pozbierać lepszy tor niż aktualnie posiadany :/.Obecnie zestaw znajduje się w małym pokoju ale nie chciał bym żebyście się tym sugerowali.Rodzaje muzyki to w większości muzyka pop,dance i soundtracki (klasyczna) ale najbardziej zależy mi na jakości oglądania filmów.

Obserwuję teraz na aukcjach następujące modele :DENON AVR 1911 , SONY STR-DB 930 , YAMAHA RX-V767 , HARMAN KARDON AVR 445 , PIONEER VSX-AX4ASi-S .Wiem że pewnie każdy z nich jest z innej bajki ale co o nich sądzicie ? Który z nich jest najmniej przestarzały ? Ile powinienem za nie dać żeby nie przepłacić

• Użytkownicy+

Proponuję w takim razie, wyznaczyć budżet na całość sprzętu. Wtedy będzie łatwiej doradzić.

Każdy ma swoje preferencje i wyznaczniki. Ja brałbym starsze, ale wyższe modele. Nie będą pewnie miały nowinek, bajerków, ale dźwięk będzie lepszy. Lubiący gadżety powiedzą odwrotnie... nie ma jednej drogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.