Skocz do zawartości
IGNORED

Aplikacja na android do kontroli odtwarzania muzyki w PS3

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam apki do kontroli ps3 ze smartfona (android), tak bym mógł widzieć listę odtwarzania i wybierać utwory na ps3 bez włączania telewizora.

Wiem, że jest aplikacja SixAxis, ale ona służy do obsługi telefonu za pomocą pada od ps3 i grania na telefonie, a mi chodzi o kontrolę konsoli w drugą stronę.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może nie na andka ale zawsze jakieś rozwiązanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CDC, dzięki za trop. FAktycznie, jest to wyjście. Niemniej problemem niejakim jest brak wyświetlacza, na którym widać np. katalog z muzyką w który się wchodzi, a to właśnie chciałem osiągnąć używając telefonu.

Inne opcje pilotów do PS3 to pilot sonego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo niezależne:

Ukryta Zawartość

Na telefon androida znalazłem też aplikację Ps3 YouTube controller

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) który ma niby dawać kontrolę nie tylko nad funkcjami you tube w ps3,

ale mam problem bo samsung galaxy note nie paruje mi sie po bluetoothie z konsolą (ani konsola jego, ani on konsoli nie widzi, a telefon z innymi urządzeniami już w przeszłości parowałem), co nie wróży dobrze przyszłości wspópracy...

PS.

Nie narzekam natomiast na ps3 za bardzo mimo, że nie dali portu IrdA, bo ps4 ma ogóle nie mieć możliwości odtwarzania cd (brak wyjść audio) i opierać się tylko na aplikacji Music Unlimited Słonyego. Porażka jeśli to sie spełni, bo odchodza od koncepcji konsoli jako centrum domowej rozrywki - myślałem, że będą tą filozofię rozwijać, a nie zwijać.

Jakiekolwiek inne pomysły lub doświadczenia z którymś z podanych rozwiązań?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jeszcze pytanko (sorry jeśli lamerskie):

1) Ps3 można ustawić jako klienta DLNA ale sam ps3 serwerem być nie może?

2) gdy serwer robi np. telefon jest możlwość przeglądania zawartości telefonu z poziomu ps3, ale pytanie: czy jest możliwość wtedy przeglądania zawartości ps3 z telefonu i wybieranie tej zawartości do odtwarzania na ps3 (nie na telefonie)?

Kombinuję trochę po omacku, bo chcę wyeliminować to właczanie i wyłączanie TV do odsłuchiwania muzyki = próbuję tak naprawdę znaleźć zewn. panel sterujący do ps3 z wyświetlaczem jakimś.

Jedyne rozwiązanie jakie ja widzę to:

Ukryta Zawartość

i potem droga otwarta do zdalnego sterowania od vnc począwszy do ....

Ukryta Zawartość

CDC, ale Linux to dla mnie terra incognita... Dużo nauki by ominąć włączanie TV. Nie żebym bał się wiedzy, ale do niczego innego mi się to nie przyda...

Cholera no.

Zastanawia mnie jesczze czy urządzenia z serii Logitech Harmony Adapter for Playstation albo Logitech - Harmony Smart Control nie dawałyby możliwości sterowania konsolą w zakresie muzyki. Problem w tym, że wszędzie piszą o obsłudze filmów, a nad muzą nikt się nie rozwodzi, czy widać tytuły folderów, etc.

Widać tylko ja mam takie rozterki :)

Na razie popróbuję jeszcze w domu sparować mojego galaxy note z ps3 - jeśliby to wypaliło (niektórym się ponoć udaje) to byłoby super.

Proponuje zakupić w sklepie gdzie istnieje możliwość bezproblemowego zwrotu, potestować i jeżeli działa to zostaje, jak nie oddać.

A tak przy okazji dlaczego akurat ps3, jest tyle lepszych magazynów danych?

CDC przyczyna prozaiczna: wybór ps3 wynika z tego, że jest na podorędziu. Kupiłem konsolę ok. rok temu, a ostatnioi zainteresowałem się NASami etc. Ale ponieważ na razie nei mam luźnej gotówki chcę wykorzystać to co już mam bez wchodzenia w jakieś wielkie koszty. Docelowo pewnie postawię kiedyś NASa ale popsuła mi sie stacjonarna nagrywarka audio, a od czasu do czasu pożyczam ciekawe płyty któe chciałoby się zarchiwizować.

Też kiedyś eksperymentowałem z ps3 i odpuściłem, z kolei w cenie rozwiązania z Logitech Harmony da się już coś fajnego skompletować, więc nie szalałbym z tym. Istnieje jeszcze możliwość podłączenia do ps3 jakiegoś małego monitorka led do podglądu np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ustawionego w pobliżu miejsca odsłuchu, potem znajdziesz jakieś inne zastosowanie do takiego tv :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.