Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe nabytki i problem z kodami do pilota uniwersalnego.

KotBonifacy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

po kilku latach biernego przeglądania forum przyszedł czas na prośbę o pomoc.

Nabyłem ostatnio wzmacniacz Denon PMA-980R, CD Yamaha CDX-393 mkII oraz tuner Yamaha TX-340. Zaznaczam, że sprzęt nie będzie grał w tej konfiguracji :)

Czy ktokolwiek z Was zna dokładne kody IR / Hex dla wymienionych klocków? Posiadam pilot uniwersalny Silvercrest 10w1. Po wprowadzeniu ogólnego kodu producenta kilka funkcji działało (zmiana głośności, zmiana utworów, itp.). Po wyszukaniu kodów przez pilot (sprawdzał kody po kolei metodą chybił-trafił) dodało się kilka kolejnych funkcji. Niestety w CDX-393 mkII i w TX-340 nadal nie działa najważniejsza opcja włączania i wyłączania sprzętu pilotem. Miałem kiedyś podobną sytuację z konsolą PS2, jednak znalazłem w Internecie dokładne kody. W przypadku wymienionych sprzętów totalna pustka. Znalazłem kilka konfiguracji dla pilotów korzystających z rozszerzenia .CCF, ale nie udało mi się ich przetłumaczyć na czterocyfrowe kody.

Ostatnią opcją jest "nauczenie" pilota Silvercrest kodów, jednak warunkiem jest posiadanie oryginalnych pilotów.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc z ustaleniem dokładnych kodów dla tych trzech sprzętów. Z pewnością pomoże to także użytkownikom w przyszłości.

Nie miałem nigdy pilotów do CD playerów, więc nie zwracałem na to uwagi. Teraz, kiedy zachciało mi się pilota wychodzi, że i tak nie można :)

Mimo wszystko, czy ktoś posiada kody do Denona PMA-980R ? W chwili obecnej nie rozgryzłem jeszcze wyboru źródła. Zdalna zmiana źródeł na Phono, CD i Tuner działa a Aux pozostaje niezmapowane.

Witam. Wydaje mi się, że jest to pilot uczący się kodów z oryginalnego pilota. Chyba nie ma książeczki kodów.

Podaje link do instrukcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie miałem nigdy pilotów do CD playerów, więc nie zwracałem na to uwagi. Teraz, kiedy zachciało mi się pilota wychodzi, że i tak nie można :)

Mimo wszystko, czy ktoś posiada kody do Denona PMA-980R ? W chwili obecnej nie rozgryzłem jeszcze wyboru źródła. Zdalna zmiana źródeł na Phono, CD i Tuner działa a Aux pozostaje niezmapowane.

Uniwerslanym ciezko idą takie manewry. Mi obecnie wystarcza Vol. Reszta zbędna.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.