Skocz do zawartości
IGNORED

mocne kolumny do ADVANCE ACOUSTIC MAP-305DA

piotrek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem czy dobrze czy źle ale kupiłem wyżej wymieniony wzmacniacz niby okazyjnie 1400zł bez pilota i nieco zniszczonego z zewnątrz.oraz Marantz CD6002

obecnie posiadam tannoy r2 4szt na starym wzmacniaczu kd i na innym odtwarzaczu dvd grały naprawdę sporym basem i moim zdaniem przyzwoitym choć nie miałem dużo okazji żeby posłuchać innego sprzętu

teraz bass zanikł słucham obecnie w 20 m pokoju docelowo będzie to 35m2 salon

co do wysokich i średnich tonów bardzo mi się podoba

w najbliższej przyszłości chce zmienić kolumny

Nie wiem czy dobrze myślę ale interesują mnie

Acoustic Research AR1 mam możliwośc dostania ich nowych za tysiąc euro

lub infinity kappa 9.2 i series ii jakiś używki ze stanów sobie ściągnąć

słucham muzyki elektronicznej wszelkiego typu oraz rocka liczę na sporą dozę basu chciałbym tez korzystać z kd z udziałem tez tego sprzętu

Pozdrawiam wszystkich

MAP305DA powinien bez problemu ruszyć Kappy 9.2II, to nie Kappy 9A!

9.2 nie mają już tych idiotycznych spadków impedancji, to są nowsze Infinity ze stajni Harmana Kardona, nie ma w nich nawet dwucewkowych Watkinsów.

Nie wiem w jakiej cenie możesz mieć te 9.2II ale polecam też JBLe 250Ti (absolutnie nie TL260).

• 3 miesiące później...

MAP305DA powinien bez problemu ruszyć Kappy 9.2II, to nie Kappy 9A!

9.2 nie mają już tych idiotycznych spadków impedancji, to są nowsze Infinity ze stajni Harmana Kardona, nie ma w nich nawet dwucewkowych Watkinsów.

Nie wiem w jakiej cenie możesz mieć te 9.2II ale polecam też JBLe 250Ti (absolutnie nie TL260).

Witam ponownie mam teraz mały mętlik w głowie miałem przyjemność usłyszeć Tannoy Edinburgh na Dual Concentric i szczerze zrobiły na mnie wielkie wrażenie piękna sprawa

Wszystko było by idealnie gdyby nie to że lubię czasem posłuchać muzyki elektronicznej a te głośniki nie są do końca stworzone do takiego celu na dzień dzisiejszy postanowiłem zlampizować marantza oraz zrobic przedwzmacniacz lampowy do tego map 305da bo w takim połączeniu bas stał się naprawdę znacznie mocniejszy a średnie i wysokie również nie do poznania okazało się że marantz cd 6002 grał z bardzo małą ilością basu

dalej tak z ciekawości przeglądając allegro znalazłem coś takiego jak subwoofery rel w zamkniętej obudowie bardzo zaciekawiła mnie taka koncepcja może to dało by mój wymarzony efekt mocnego mięsistego basu a nie jak z mojego magnata który bardzo męczy przy muzyce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.