Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kino domowe do istniejącego zestawu stereo.

buran100

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o poradę w następującym temacie. Jestem użytkownikiem zestawu stereo w skład którego wchodzi wzmacniacz Harman Kardon hk 6150 + kolumny monitory duże Paradigm. Odsłuch oparłem na CD hk HD 750. W zestawie były inne wzmacniacze ale szybko wracałem do hk 6150 bo chociaż to wysłużony dziadek i mało efektowny to jednak trudno mi było o lepszego następcę.Może spasowały mu te kanadyjskie kolumny. Oczywiście nie znaczy to że nic lepszego nie ma, ale każdy szuka na ile go stać. Ważna jest satysfakcja,ze słuchania muzyki. Ten przydługi wstęp był konieczny żeby dojść do mojego problemu. Może moje niektóre pytania będą naiwne, ale będę wdzięczny za w miarę szczegółowe podpowiedzi. Kupiłem telewizor Samsung Smart " ileś tam " i mam ochotę zmontować kino domowe. Czy istnieje możliwość abym ten hk 6150 + Paradigmy przyłączył do nowego ampla kina domowego.Pozostałe kolumny poszły by do ampla.Jak by to zadziałało to nie stracił bym mojego zacnego sterea. Słyszałem że ampl kina domowego który dobrze zagra w stereo to conajmniej kupa kasy. Mi wystarczy ampl który dobrze poradzi sobie z video będzie w miarę nowoczesny (HDMI) Myślę o czymś używanym., i oczywiście taki który da możliwośc przyłączenia hk 6150. Prosił bym o podpowiedzi jaki to mógłby być ampl. Równocześnie proszę o podpowiedż jak to łączyć tzn. z jakich gniazd korzystać bo jak pisałem jestem laikiem.Mój pokój to 16 m^ 4m na 4m. Kasa jaką bym wydał to ok 1000 zł .Używka na moje potrzeby za te pieniądze powinna wystarczyć.Nieśmiało myślę o Denonie słyszałem że mają dobre sekcje video., ale nie wiem który model spełni te warunki na połączenie. Z góry dziękuję za pomoc buran100.

Amplituner ma mieć obowiązkowo wyjśćie wielokanałowe analogowe pre - out 5.1 , lub 7.1 ( wykorzystujesz Front L R ) .

Post nr. 5. Otwieraj linki w nim zawarte , jest tam o zasadach bezpieczeństwa i kalibracji .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez cir, 16 Października 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 16 Października 2013 - Brak powodu

Amplituner ma mieć obowiązkowo wyjśćie wielokanałowe analogowe pre - out 5.1 , lub 7.1 ( wykorzystujesz Front L R ) .

Post nr. 5. Otwieraj linki w nim zawarte , jest tam o zasadach bezpieczeństwa i kalibracji .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez cir, 16 Października 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 16 Października 2013 - Brak powodu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozpatrzyłem trochę rynek używek i znalazłem kilka sztuk moim zdaniem godnych uwagi.Nie rozpatrywałem super nowości bo według mnie to jak z dzisiejszymi autami " tylko na chwilę" . Moje typy to denon avr 4306 lub denon avr 2809. Następnie onkyo tx sr 805 i HK avr645. Podam parę refleksji . Denon 4306 to bardzo atrakcyjna cena w stosunku do możliwości(dodam że jest to faworyt rodziny ze względu na możliwość ścisłej współpracy z komputerem, można to zrozumieć). Denon 2809 to nowoczesność,uniwersalnie wysoki poziom i dosyć atrakcyjna cena.Onkyo tx sr805 polecili mi znajomi mówiąc że wtym ampli dostanę wszystko co potrzebuję na dobre kino i odsłuch muzyki ale końcowy wynik to już moja sprawa bo mogę zrobić błędy w ustawieniach i wyjdzie łubu-dubu. HK avr645 to mój faworyt i racje za nim.Kolumny grają na wzmacniaczu HK 6150 i to jest to co lubię. Poruszając się w ramach jednej rodziny możliwość pomyłki jest mniejsza. Moja sytuacja jest trochę nietypowa ponieważ kolumny to już mam- czyli odwrotnie jak większość.Najpierw ampli a potem na czym to zagra.Paradigm Monitor to nie jest szczyt ale może dać satysfakcję.Przyjaciel osłuchany z muzyką na tym sprzęcie radzi abym wziął Denona, że całość złagodnieje nabierze kultury.Jednocześnie dodaje że w niektórych rodzajach muzyki na Denonie mogę się rozczarować.Ja bardzo lubię dobry bas ale onkyo z paradigmami to nie wiem czy już jeden grzyb w barszczu zadużo. Będę ogromnie wdzięczny osobom które może słyszały paradigmy w podobnych zeastawach i jakie mają odczucia. Na wypadek gdyby nastąpiła niezgodność dla ucha zostaje możliwość że stary wzmak stereo hk6150 pójdzie przez pre-out i wielkiej krzywdy nie będzie a telewizor dostanie to co chce. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.