Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 5-6kzł

gregi

Rekomendowane odpowiedzi

>gregi

Napisz coś więcej o pokoju, muzyce i preferencjach dźwiękowych. Co miałeś do tej pory i dlaczego chcesz zmienić? Bo nie chce mi się wymieniać wszystkich kolumn za 5-6 tys jakie znam :-)

-> 207

W zasadzie to obojętnie, czy podłogowe, czy podstawkowe (teraz mam podstawkowe Paradigm Monitor 3 więc nie musiałbym nawet dokupować podstawek). Pokój ok. 20m2.

-> Zbig

Słucham w zasadzie wszystkiego, co mi w łapy wpadnie ale jeśli miałbym coś powiedzieć o preferencjach to mam trochę bzika na punkcie naturalnie brzmiącej gitary, "żywego" wokalu i przestrzeni. Co do basu to nie potrzebuję żadnego łomotu wprawiającego szyby w drgania, wystarczy żeby stanowił dobre tło, no a jeśli gdyby jeszcze było go czuć ciałem to już zupełna rewelacja! :)

Co miałem do tej pory to napisałem wyżej. Czemu zmieniam? A tak po prostu potrzebuję jakiegoś powiewu świeżości. No i wiesz, nie chodzi o to żebyście wymieniali wszystkie kolumny w tym przedziale cenowym bo to to mogę sobie sam sprawdzić patrząc w ofertę dystrybutorów tylko, żebyście zasugerowali modele, które w tym przedziale, z jakichś względów, pozytywnie się wyróżniają na tle konkurencji.

No to posłuchaj Concerto Home, bo co będę daleko szukał. A w Klinice Dźwięku może jeszcze stoi przeceniona para Elac 510. Też fajne. Gutten je ceni, a lubi słuchać baroku, gdzie jest pełno wokali, przestrzeń i dźwięk strun.

W trakcie moich poszukiwań jednym z ciekawszych znalezisk były dynki kontury 1.1 jeśli chodzi o monitorki. Z moim fazerkiem zagrały naprawdę znakomicie, przestrzeń , detale , wokal wszystko na swoim miejscu, kopułka dynki dla mnie to jeden z najlepszych głośników. Kupiłbym je gdyby nie to że muszę napędzić 32 m2 . Znalazłem je w Luzaku w Tychach za 4,8 kzł.

Z podłogówek całkiem ciekawe brzmienie mają ASW Cantius 5 , Dynaudio 72 coś ok 6 kzł i Castle Charlech za 7 kzł, ale można się potargować. Te ostatnie mi najbardziej przypadły do gustu zarówno wykonanie jak i dźwięk.

Są też tańsze Castle Conway ale z moim sprzętem zagrały tragicznie.

Niestety trzeba się najeździć z klockami , ale warto ja jeździłem 3 mce ale sie opłaciło

udanego polowania

Może warto się wstrzymać w wakacje pojawiło się sporo nowości i powoli docierają do Polski. M. Innymi nowe Harbeth-NRG, Eposy (na stare modele można oczekiwać obniżek) itd. ponadto zauważyłem kilka nowych firm szczerze mówiąc jest tego masę i śledzić te roszady trudno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.