Skocz do zawartości
IGNORED

Brak dźwięku z TV na kolumny przez USB

wicher123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Posiadam TV z wejściem USB.Sam TV podłączony do wzmacniacz Technics A-700 MK III.

Jestem laikiem więc,może źle to opiszę ale wygląda to tak,że w wolny kanał w wzmacniaczu np.Tape 2 mam podłączony chincz z TV ale poprzez taką przejściówkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak mi ustawił Pan,który antenę DVBT mi instalował.Mam tam przełącznik in-out czy coś takiego.Jak chcę słyszeć TV poprzez kolumnę daję IN jak nie chcę to OUT i to działa.Natomiast jak podłączę coś pod USB i puszczę film czy muzykę,już niestety to nie działa.Mam dźwięk tylko w TV a chcę np.koncert z USB posłuchać na kolumnach :(

Próbowałem bezpośrednio podłączać chinczą z TV (audio) do wzmacniacza i też jest cisza :(

Nie mam pojęcia jak to ustrojstwo podłączyć by móc oglądać coś z USB a mieć dźwięk na kolumnach :(

Pomóżcie proszę,będę wdzięczny ;)

Ukryta Zawartość

Przy ustawieniu przejściówki SCART na out masz dźwięk w kolumnach .

Niestety z tego wyjścia SCART ( euro złącze ) masz tylko dźwięk z głowicy TV tzn. z tunera wewnętrznego TV .

Jaki model TV ?

Masz jakieś dekodery zewnętrzne do TV , czy tylko antena jest bezpośrednio podłączona do TV ?

TV model Samsung taki

Ukryta Zawartość

Mam dekoder zewnętrzny pod DVBT(na nim nieraz odtwarzałem pod USB filmy itp) i działa z nim dobrze.Podłączone to jest kablem HDMI.W sumie nie zawracałbym sobie głowy samym TV i jego USB,lecz niestety to urządzenie tuner DVBT jest kapryśny i raz czyta mi pendrive a raz nie :(

Niestety moich koncertów już nie chce odtworzyć i robię wszystko by móc oglądać poprzez TV-USB ale muszę mieć głos na kolumnach :(

Bo inaczej nie ma to sensu :(

Do tv podłączona jest jeszcze kablówka analogowa.Może to też ma znaczenie jakieś :(

P.S

W opcjach TV mam możliwość przełączania głośniki TV lub zewnętrzne.Niestety przy zewnętrznych jest cisza :(

Ukryta Zawartość

Mam dekoder zewnętrzny pod DVBT(na nim nieraz odtwarzałem pod USB filmy itp) i działa z nim dobrze.Podłączone to jest kablem HDMI.W sumie nie zawracałbym sobie głowy samym TV i jego USB,lecz niestety to urządzenie tuner DVBT jest kapryśny i raz czyta mi pendrive a raz nie :(

, a ten dekoder DVBT masz bezpośrednio podłączony analogami do WEJŚCIA INPUT WZMACNIACZA ?

Tak i dźwięk jest.Chinczami mam podłączone pod jakiś wolny kanał w zmacniaczu.

Dlatego dziwię się,że jak podłączę z TV chiczem do wolnego kanału w zmaku to nie ma dźwięku na kolumnach :(

Z tyłu w TV są wyjścia AUDIO

Ukryta Zawartość

W tej chwili mam tak podpięte by w kanałach TV mieć dźwięk na kolumnach.Jak chincze wyjmę i przełożę w AUDIO osobne w TV i w wolny kanał w wzmacniaczu nie ma dźwięku :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W TV to są wszystkie wejścia , więc nie nadadzą się do wzmacniacza .

post-35801-0-99647800-1382005068_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli nie odtworze poprzez USB w TV nic na kolumnach tak?

Z eurozłącza TV nie odtworzysz z USB .

Cholerka gdybyś tak bardziej Łopatologicznie mi napisał ;)

Dac to " Digitala Analog Conwekter " , zamienia sygnał cyfrowy na analogowy . Ma wejście cyfrowe np. optyczne i wyjście analogowe , analogowe do którego podłącza się wzmacniacz .

USB - TV out optycznie ---------- Input optycznie DAC --- DAC out analogowo -------------- input analogowo wzmacniacz .

Mam taki i na moim TV ( Panasonic ) działa .

Ukryta Zawartość

Untitled-2.jpg

Untitled-4.jpg

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Dzięki za odgrzebanie tematu.

Mam podobne pytanie, tyle ze dotyczące sygnału z wyjścia cyfrowego w TV z MPEG4 i 4K - czy przy oglądaniu filmu z usb na wyjściu cyfrowym TV pojawi się sygnał 5.1 (lub 7.1) czy ten sygnał jest tylko przy oglądaniu materiału z tunera DVBT w telewizorze?

Do tej pory używałem BluRay z wyjściem analogowym 7.1 podłączonym pod wielokanałową lampową końcówkę mocy i aktywnego suba oraz telewizora z full HD, ale z mpeg2 podłączonego przez HDMI. Przez wiele lat było OK, ale latka lecą i tv i bluray już się zestarzały i zaczynają kaprysić, a lampiak jak to lampiak, nadal sprawuje się dobrze, dlatego chcę go zachować, a wymienić telewizor na jakiś nowy 4K i podłączyć do niego twardy dysk z filmami, jeśli oczywiście w ten sposób uzyskam sygnał wielokanałowy na cyfrowym wyjściu tv. Wtedy puściłbym cyfrowy sygnał audio z tv do dekodera, a z dekodera na końcówkę mocy i byłoby super. Jeśli natomiast sygnał cyfrowy na wyjściu cyfrowym audio w tv jest tylko z tunera, to trzeba by kupić jeszcze kolejny odtwarzacz BluRay z analog out 7.1, a to dodatkowy wydatek, którego wolałbym uniknąć.

W moim TV Panasonic 50GT50 z twardego dysku można wyprowadzić sygnał optycznie 5.1 . W TV ma być ustawione " multi audio , czy jak tam " , a gdy podłączysz twardy dysk i odtwarzasz film, to można pilotem od TV zmieniać ścieżki dźwiękowe .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.