Skocz do zawartości
IGNORED

Wskaźniki wysterowania - PROBLEM

Mufcore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Koledzy mam prośbę o pomoc i problem.

Mianowicie posiadam zestaw wskaźników wysterowania wraz z PCB kupioną w Modushop i po podłączeniu i uruchomieniu zauważyłem że coś jest nie tak.

A mianowicie wg opisu i schematu sygnał wchodzący należy przepuścić przez przełącznik aby móc zmieniać czułość wychylenia i tak po podłączeniu na jednej pozycji wskaźniki się ładnie wachlują i wszystko jest ok natomiast po zmianie czułości jeden przestaje.

Na obecną chwilę sprawdziłem przełącznik i jest ok, przewody też przepinałem na różne sposoby i zawsze jest to samo jedno przełączenie nie wskazuje.

Załączam schemat i zdjęcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę może ktoś coś pomoże.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/106431-wska%C5%BAniki-wysterowania-problem/

Nie napisałeś w której pozycji nie działa? Ale sprawdź rezystory R1 i R3 (czy nie ma przerwy któryś i czy wartości prawidłowe) oraz czy nie masz gdzieś zimnego lutu lub przerwanej ścieżki.

W pierwszej kolejności, jak to już podpowiedział kolega Kaz K, sprawdź R3 w tym kanale który nie działa

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.