Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny pod Kenwood KA-4040R

ady1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam wzmacniacz Kenwood KA-4040R i chciałbym do niego dobrać fajne kolumny podłogowe z głębokim basem. Pokój ma ok 18m2. Mogę liczyć na ciekawe propozycje do 500zł za parę? Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o rady.

Ten wzmacniacz kupiłem niedawno i nawet nie miałem okazji go przetestować. Sprawdziłem tylko czy działa na starych Diorach ZgC-70-8-904, które bardzo kiepsko grają , z czego jeden głośnik strasznie charczy, czy opłaca się je reanimować??

Pozdrawiam

p.s.

zamierzam podawać dźwięk z AUDIOTRAK PRODIGY CUBE.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/106527-kolumny-pod-kenwood-ka-4040r/

1. Diory nie opłaca się reanimować.

2. Ta karta ograniczy dźwięk każdych kolumn

5. Kolumny kup wysokoefektywne, o jasnym balansie tonalnym. Np. Dali 104 / 505 / 5005

1. Diory nie opłaca się reanimować.

2. Ta karta ograniczy dźwięk każdych kolumn

5. Kolumny kup wysokoefektywne, o jasnym balansie tonalnym. Np. Dali 104 / 505 / 5005

hmm, aż tak źle jest z tą kartą?? czy znajdę coś ciekawszego do 300 zł co da mi dobry dźwięk z kompa???

może jeszcze jakieś propozycje głośniczków? Bo żadnych sensownych DALI nie znalazłem ;///

hmm, aż tak źle jest z tą kartą?? czy znajdę coś ciekawszego do 300 zł co da mi dobry dźwięk z kompa???

może jeszcze jakieś propozycje głośniczków? Bo żadnych sensownych DALI nie znalazłem ;///

Jest bardzo dużo akceptowalnych kolumn na rynku wtórnym w tej cenie. Ja w tej cenie mogę polecić Visatony, które onegdaj zbierały bardzo pochlebne opinie.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Karta nie jest rewelacyjna, ale w tej cenie wcale nie będzie stanowiła wąskiego gardła. Są lepsze, ale kosztują odpowiednio więcej, a my mówimy o sprzęcie skrajnie budżetowym. (Poniżej 1200zł za całość - wzmak, źródło, kolumny). Największy wpływ na dźwięk będą miały kolumny.

ok, rozumiem, znalazłem coś takiego??

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie dzwoniłem i nie mam pojęcia co to może być?? Ktoś sam to poskładał?

Proszę o jeszcze parę propozycji kolumn.

Zaczynam się zastanawiać nad samodzielnym złożeniem kolumn, czy to dobry pomysł?

Ukryta Zawartość

Wyglądają na solidne. Może masz możliwość odsłuchu ich na miejscu? Nigdy nie słyszałem tej konstrukcji, możliwe że to konstrukcja diy (a te potrafią zagrać wybitnie dobrze, lub wybitnie kiepsko - wszystko zależy od tego czy masz gusta zbieżne z konstruktorem, który zazwyczaj w tym budżecie stroi je wedle własnych upodobań).

Nie wiem jedynie dlaczego zastosowano w średnim tonie w170s? Jest to głośnik niskotonowy, więc może koledzy z działu diy mogliby powiedzieć coś więcej na temat takiego rozwiązania. U mnie w170s pracuje w dwóch parach Visatonów alto I/II, i przy w170s basu z całą pewnością nie brakuje (dodatkowo bass reflex z przodu umożliwia bliższe ustawienie kolumn przy ścianie tylnej, co w niewielkim metrażu jest istotne). Nie jest to oczywiście jedyny zestaw stereo jaki posiadam, ale dzięki temu mam porównanie i mogę coś obiektywnie napisać o aplikacji tegoż głośnika w alto II.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.