Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana sprzętu audio do PCeta

tykamero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udało mi się zebrać kwotę 1200zł które to chcę przeznaczyć na jakiś sprzęt audio do komputera. Jest jeden problem- jestem w tym temacie zupełnie zielony i dlatego zwracam się z prośbą do profesjonalistów o poradę. Dotychczas używałem zestawu 5.1 Creative Inspire p5800. Zależy mi na jakości dźwięku, chcę poczuć znaczną różnicę względem starego sprzętu, wykorzystać format .flac. Zależy mi również aby głośniczki te potrafiły napędzić niejedną domówkę (którą będę organizował w bloku ;). Sprzęt prawdopodobnie będzie też wykorzystywany z PS4. Obecnie posiadam zintegrowaną kartę muzyczną jednakże w ciągu 3-4 tygodni pojawi się u mnie Asus Xonar DX. Muzyka jakiej słucham to hity lat 80, 90 (od Popu przez rock aż po metal). Dodam, że interesują mnie raczej nowe produkty (no chyba że trafi się jakaś boska okazja) Zestawy jakie brałem pod uwagę to:

-Edifier S530

-Edifier S730

-Microlab Solo7C

jednakże nie ograniczam się do nich, proszę dawać wszelkie propozycje.

...a może zainwestować w kolumny pokroju Altus 200?

PS. Rozmiar głośniczków edifiera delikatnie mówiąc nie powala- czy faktycznie coś tak małego ma taki potencjał?

pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/106574-wymiana-sprz%C4%99tu-audio-do-pceta/

W temacie boskiej okazji to poszukaj lepiej używanych kolumienek pokroju Tannoy M1/M2/M2,5 lub R1 i do tego wzmak od Rotela. Tylko poszukaj od prywatnego sprzedawcy bo wzmaki od handlarzy to często szroty z niemieckiego recyklingu. Od strony jakości dźwięku będzie po prostu... lepiej, choć może nie tłuściej.

NAD Viso 1 lub JBL OnBeat xtreme.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Podalem 2 przykladowe. W ogole to ich nie slyszales. NAD ma wejscie cyfrowe toslink,jak rowniez moze odbierac sygnal bluetooth, jesli komputer nie posiada wbudowanego to mozna kupic male BT usb i przesylac muzyke bezprzewodowo. Gra to zdecydowanie na wyzszsym poziomie niz polecane przez Ciebie skrzeczace zestawy. Wybacz szczerosc ale chyba niewiele w zyciu slaszaels poza plastikowymi zestawami do komputera z marketu.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

wlasnie ze slyszalem JBL przeciesz to badziewie ze masakra i wogule wszystkie zestawy na BT nie graja dobrze i tyle...

Ty chyba nie slyszales S730 ktore po pierwsze graja bardzo czysto bo je mam a po drugie maja wszystkie potrzebne wejscia.

Trzeba bylo pojechac na PGA to bys sobie mogl odsluchac i bys sie zdziwil...

Edifier ma 90% zrobionych zestawow z MDFu doksztalc sie prosze i nie opowiadaj takich bzdur.

Przeczytaj co mam napisane pod tekstem to bedziesz wiedzial ze dokladnie wiem o czym mowie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.