Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kina domowego

Pax_8o

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym użytkownikiem szukam zestawu kina domowego do 2000 zł . Używany będzie głównie do gier , filmów czasami muzyki . Zależy mi na dobrej jakości dźwięku przestrzennego czy warto szukać zestawu 7.1 czy 5.1 wystarczy ? Obecnie mam zestaw Bench KH02 . Bardzo proszę o jakieś propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/106611-zestaw-kina-domowego/

Witam jestem nowym użytkownikiem szukam zestawu kina domowego do 2000 zł . Używany będzie głównie do gier , filmów czasami muzyki . Zależy mi na dobrej jakości dźwięku przestrzennego czy warto szukać zestawu 7.1 czy 5.1 wystarczy ? Obecnie mam zestaw Bench KH02 . Bardzo proszę o jakieś propozycje

Jeśli do tych pieniążków to proponuję odwiedzić stronę-stx.pl

To są nasze polskie produkty, mała manufaktura. Jak za te pieniądze nowego niczego lepszego napewno się nie dostanie.

Kiedyś zaczynałem od ich produktów i mogę polecić. Przynajmniej nie jest to jakaś chińszczyzna.

Za 5.1 zapłacisz 1479 zł, za 5.0 1046 zł. Oczywiście trzeba dokupić jeszcze kable i amplituner. Jak dobrze poszukasz co do amplitunera to powinieneś się do 2000 zł wyrobić. Napewno zagra to lepiej niż jakieś gotowe plastikowe zestawy.

Kolego , w tej cenie hm , może byc dobra jakośc dźwięku , zależy co kto i co dla kogo jest dobrym dźwiękiem , tak jak pisze kolega wyżej , napewno kupując nawet jakiś tani amplituner i zestaw kolumn zagra to lepiej niż np "kombajn" , spróbuj zobaczyc na STX-a , muszę powiedziec , że sub w kinie jest musowy , więc tylko zestaw 5.1 ,

"powiedz" jeszcze jak duży masz pokój bo to "troche" jakby ważne , ważne bo czy sub bedacy w zestawie STX-a S-200n z mocą ok 100W da radę na Twoim metrażu w kinie przy filmach ,

5.1 w zupełności starczy , zresztą w tym budżecie nie obraź się ale nie wiem czy by się dało coś więcej ponad 5.1 wyrzeźbic a i tak kupując nawet ten zestaw STX-a KD-200n 5.1 za 1479 musiałbyś dorzucic co nieco żeby było na amplituner , np.Yamaha RX-V 373 za ok.1000zł , tu jest link z fajnie wypisanymi danymi tego ampla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

trzeba też patrzec na gwarancję dystrybutora jakim jest Audio Klan a tu zerknij

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i musiałbyś podzwonic czy ten w niższej cenie też ma gwarancję dystrybutora,

mam nadzieję , że trochę pomogłem , powodzonka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na ceneo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest dużo zestawów z tym amplitunerem żaden z nich nie będzie się równał z STX-em ?? W 7.1 nie warto inwestować ? Ile musiał bym dołożyć żeby mieć zestaw 7.1 podobnej jakości ??

Ukryta Zawartość

Amplituner będę podłączał również do komputera jakość dźwięku będzie zależeć od mojej karty dźwiękowej ? Jest jakaś różnica w jakości dźwięku pomiędzy wejściem optycznym karty dźwiękowej a hdmi grafiki ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) już jest duży bas z samych frontów

przyjrzyj im się , ale jak zauwazyłeś będzie to zestaw 5.0 oprócz ostatniego oczywiscie

dalej nie piszesz jak duży masz

poczytaj sobie o STX-ie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zjedź na sam dół (opinia)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wydawało mi się że napisałem sory :/ . Niewielki pokój jakieś 14 m2 . Do zestawu 5.0 mogę bez problemu dokupić subwoofer ? W zestawie 5.1 głośniki tylne powinny być ustawione za głową czy po bokach ?

więc nie jest tak źle jak to niektórzy piszą na temat STX-a

lekko z tyłu za głową , po skosie

jeśli taki mały pokoik to zerknij jeszcze na

Dali Zensor5

Kef C5 ,C1,C6LCR

lub na Indiana Line i serią Nota np:

Ukryta Zawartość

masz zestaw za ok 2400 , dołóż 6 stów i kup Koda SW1000 (sub,nowy) i masz zestaw do swego pokoju , ludzie w sumie chwalili Noty za dźwięk ale lepiej samemu posłuchac jak i kolumny tak i suba , jego to najlepiej na jakimś filmie ma się rozumiec ), ale myślę , że byłbyś zadowolony , wiec ja posłuchałbym na początek tych Indiana Line i jeśli by mi podeszły to nie bawiłbym się w odsłuch innych tylko bym je wziął a po dorzuceniu 6 stów i kupieniu tej Kody,która też zbiera pochwały od ludzi miałbym pełne 5.1 w cenie zestawu tylko 5.0 ,

odnośnie różnicy w dźwięku z karty dź.a z wyjścia hdmi z grafy nie powiem Ci ale za to mogę powiedziec , że z grafy mimo wszystko jest ciut gorszy ( radek7790 , Yamaha RX-V 773 , mniej dynamiczny przez co wydaje się byc cichszy ) niż z odtwarzacza blu-ray z pendraka ( filmy z dźwiekiem DTS ) .

A o 7.1 zapomnij w takim małym pokoju , raczej a przede wszystkim 5.1 i to Ci wystarczy w zupełności .

Ukryta Zawartość

KEF za drogi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podobnie Dali Zensor5 chyba że źle szukam :/ Jak uważasz lepiej brać Indiana Line + sub czy STX-a ? Jakiś inny amplituner zaproponujesz czy nie ma sensu szukania czegoś innego w tej kwocie ??

Ukryta Zawartość

Oczy mi się odbiły od monitora, jak zobaczyłem ile kosztują całe zestawy KD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To jaki jest koszt wyprodukowania tego, jeśli biorąc, że po drodzy wszyscy na tym zarabiają ? co za czasy!

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

:D to chyba jakaś nieczysta zagrywka KD to tylko na zdjęciu a chodzi o Onyx 100 ...

Zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + mocniejszy sub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma sens czy zostać przy zestawie 5.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli pozwalają Ci środki to warto dołożyć do mocniejszego suba i mieć trochę zapasu, niż później pluć sobie w brodę. Tym bardziej że nie jest to jakaś kolosalna różnica cenowa.

Masz możliwośc posłuchania jak grają te Indiana Line , z racji małego pokoju myśle , że te Indiany jeśli oczywiście podejdze Ci ich brzmienie powinny wystarczyc i ta Koda tak samo , nie chcę Cie przy okazji naciągac bo , żeby się nie okazało , że ten zestaw STX-a będzie dla Ciebie grał jak trzeba a jest przecież dużo tańszy ,

ten mocniejszy sub STX-a to istna krowa , miałem go ostatnio w domu , jest wielki jak szafka nocna chociaż trzeba powiedziec , że dawał radę , jeśli będziesz miał gdzie go postawic to fakt jak kolega wyżej pisze , że jest niewielka różnica w cenie wiec lepiej miec mocniejszego ( od razu proponuję Ci zakupic do niego kabel typu Y (igrek) RCA oczywiście , jak wspomniałem miałem go w domu i na tym kablu szybciej się wzbudza , wchodzi do niego mocniejszy sygnał a i sam dźwięk jest głośniejszy przy takim samym ustawieniu potencjometru głośności i zasilaniu pojedynczym kablem RCA więc opłaca się kupic kabel Y i nie ma co oszczędzac i kupowac przejściówki , próbowałem , bardzo szybko psuły się lepiej od razu taki kabel i jakieś 70-80 zł w zależności ile metrów będziesz potrzebował , dlaczego lepszy ten kabel , ano dlatego , że gdy słuchasz ciszej na pojedynczym RCA prawie wogóle się nie wzbudzał (grał ) , trzeba było podchodzic i podgłaśniac w subie powyżej połowy głośności a z igrekiem starczyło ustawic gdzieś na 11.00 i było ok i cicho i głośniej i nie trzeba było latac do suba i ściszac i podgłaśniac , jedyne ale to to , że otwory bass reflex ma z tyłu więc nie może stac przy samej ścianie ,

nie wiem co Ci doradzic , w sumie STX-a wziąłbyś w ciemno bo z tego co wiem jest go ciężko znaleźc w jakimś sklepie , oprócz firmowego jeszcze tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) żeby go odsłuchac ,

musisz to sam przemyślec , zawsze przy kupowaniu jest pewne ryzyko czy sprzet podejdzie brzmieniowo .

Przypatrz się też Pioneer-owi VSX 527 , jest w podobnej cenie ale skoro myślisz o Indiana Line tzn , że masz fundusze na coś droższego .

lepiej dołożyc nawet do tego STX-a , chociaż , "powiem" tak , jeśli masz możliwośc posłuchania ich lub którychś z proponowanych to posłuchaj a jeśli podejdą Ci Onyxy to je bierz i już , tu jest takie przeświadczenie , że kolumny w takiej cenie to nie kolumny i one nie grają a obudowy to kartony , zresztą to wszystko to chińszyzna i tanie wykonanie więc rewelacji tu nie będzie . STX-y są tanie ale Onyxy je zabijają ceną ale czy brzmieniem ?

Ukryta Zawartość

W sklepie był taki zestaw dlatego pytam ale jak nie warto inwestować w takie wynalazki to wezmę STX . Opinie są dobre a wolę kupić sprzęt naszej krajowej produkcji :) Pioneer zbiera negatywne opinie przynajmniej na ceneo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :/ a jakaś trochę droższa propozycja do której warto trochę dołożyć ?? Muszę zamówić jak najszybciej bo chcę odebrać przesyłkę zanim jeszcze mam wolne

Ukryta Zawartość

Yamaha 473 lub wyższy zależnie od Twoich możliwości finansowych albo Onkyo 616 , kolega ma 922 Pioneera i tam też był brak instrukcji po pl , myślałem , że w nowszych modelach się coś poprawiło a tu kupa .

Adek45 nie zwróciłem wcześniej uwagi na sub rzeczywiście jest dużo większy . Myślałem żeby zastąpić go proponowaną przez ciebie Kodą SW 1000 ale raczej kolorystycznie tego nie dobiorę :/ na zdjęciach odcień się różni a nie mam jak porównać . Nad amplitunerem jeszcze się zastanowię bardzo dziękuję za pomoc . Pozdrawiam

Co sądzisz o tym modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?? Dużo tańszy od Onkyo 616 a również ma 7.1 .Czy będę miał jakieś problemy podczas konfiguracji/korzystania z tego amplitunera jeśli podłączę do niego zestaw STX KD 5.1 ? Zastanawiam się czy nie lepiej zrobię jak kupię Yamahe 7.1 wtedy jeśli będę chciał dokupię tylko 2 głośniki a nie będę zmuszony do wymiany amplitunera .

Ukryta Zawartość

Czytałem komentarze dotyczące YAMAHY RX-V 573

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jeden z kupujących negatywnie ocenia produkt i zachwala Onkyo . Adek45 czym różni się polecany przez ciebie model Onkyo TX-NR616 od Onkyo TX-NR515 ?? Widziałem kilka zdjęć ale na wszystkich wyświetlacz jest w kolorze zielonym da się to zmienić ? Onkyo przynajmniej w danych technicznych ma dużo większą moc na kanał do Yamahy . Do zestawu głośników KD wystarczy Yamaha RX-V 573 czy będę odczuwał brak mocy ???

Ukryta Zawartość

Przepraszam że post pod postem ale nie mam opcji edytuj . Zainteresowała mnie Yamaha RX-V 575

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) również 7.1 ale wyższa moc na kanał . Ten model to dobry wybór ???

Ukryta Zawartość

Do tak małego pokoju będziesz miał aż nadto mocy , a w podobnej cenie co Yamaha jest właśnie Onkyo 616 , myślę , że powinieneś przyjrzec się też temu zestawowi kolumn :

Ukryta Zawartość

jest to Taga Harmony TAV 606 v.3 zestaw za ok 1100zł , jak poszukasz znajdziesz tu na forum ludzi , którzy też nabyli te klumny i pochwalili się swoimi odczuciami , kolega z linka je wybrał i pokrótce podzielił się wrażeniami na końcu chyba druga strona tematu , a z suba wziąłbym Koda SW 1000 , do Twojego pokoiku starczy ,

czym różni się 515 od 616 , podstawowa sprawa to to , że 616 ma certyfikat THX , który moim skromnym zdaniem w dużym stopniu podnosi walory amplitunera , dużo ludzi wypowiada się negatywnie w temacie o w/w certyfikacie (który założył ktoś na forum KD), ja mam inne zdanie , ampli ma duży zapas mocy i da sobie radę z trudnymi kolumnami ( w sensie impedancji i efektywności) , nie będę się tu rozwodził na jego temat bo byłoby to któryś raz z kolei , myślę , że samo posiadanie takiego certyfikatu mówi samo za siebie jak gra taki "klocek" , wyposażony jest też nieźle jesli komuś chodzi o nowinki techniczne ( oprócz wi-fi) ,

Jeden z kupujących negatywnie ocenia produkt i zachwala Onkyo

ja jeszcze niedawno miałem Technicsa SA-AX 530 w połączeniu z odtwarzaczem blu-ray Philipsa i nie narzekałem , zmieniłem tylko ze względu na brak wejśc/wyjśc hdmi na Yamahę 773 , Onkyo 616 jest, ups , było w takiej samej cenie (podobnej , nieznacznie różniącej się w każdym bądź razie z tego samego przedziału cenowego co Yamaha773) wiec gdy miałem kupic jakiś ampli miałem niezły dylemat , Onkyo czy Yamaha, wygrał tylko i wyłącznie wygląd zewnętrzny Yamahy ,

nie wiem dlaczego tamten kolega narzekał na Yamahę 573, niektórzy narzekają na sprzęt za kilkanaście tysięcy lub więcej , że kiepsko gra , to , że on negatywnie ocenił tego ampla nie znaczy , że jest kiepski , gdyby takich jak on było kilka osób to było by cos na rzeczy , to tak jak z amplem Denona i modelem 2113 , zakupił kolega i po pewnym czasie ukazał się napisany przez niego tremat , że jego Denon strasznie się grzeje , czytając go dowiadujemy się , że chodzi nie tylko o mocne nagrzewanie ale wyłączanie się ampla , poszukałem w necie i okazało się , ze ten kolega nie był sam z tym problemem , a chodziło konkretnie o to , ze chłopaki wybrali kolumny o zbyt niskiej impedancji , która podczas używania jeszcze spadała i powodowała grzanie sie ampla i reakcję zabezpieczenia termicznego , które w konsekwencji wyłączało ampla , ooo i taki sygnał mówi nam , że albo kolumny o odpowiedniej impedancji ( tu 8-io Ohmowe) lub nie kupowac ampla jeśli sie ma już kolumny np 6-cio lub 4-ro ohmowe , a tu , jedna osoba ,

w podobnej cenie masz teraz do wyboru Yamahę 673 lub Onkyo 616 , ale to wychodzisz poza budżet .

Czarny kolor "klocka" ma zielony wyświetlacz a srebrny ma żółty, prawie biały czy jakoś tak kolor wyświetlacza , kolega ma 609-tkę Onkyo i też zielony , jest fajny , przede wszystkim nie razi w gały wieczorem .

Wszystko zależy , co nam się podoba .

Piszesz

Zainteresowała mnie Yamaha RX-V 575

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) również 7.1 ale wyższa moc na kanał . Ten model to dobry wybór ???

w tej cenie to już dobre klocki ale zauważ, że Onkyo 616 jest z wyższej półki niż Yamaha 575 tylko (jak wyżej pisałem to półka Yamahy773 czyli teraźniejszego modelu775 nastepcy 773), że teraz tyle kosztuje bo weszła nowa seria z dwójką w środku np 525,626,727 itd i Onkyo obniżyło ceny wcześniejszej serii .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Złożyłem już zamówienie na głośniki STX ale nie otrzymałem jeszcze żadnego potwierdzenia ani nic w tym stylu :/przewód 2x2mm wystarczy do tych kolumn czy potrzebuję grubszego ?? Możesz mi jeszcze wytłumaczyć o co chodzi z tym kablem Y ?? Yamaha dużo ładniejsza masz rację :) Chyba kupię jednak kupię 616 :) W tym sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest najtaniej

Ukryta Zawartość

Czyli nie warto szukać innego sklepu tutaj mam przynajmniej dostawę w 24 h a zależy mi na czasie . Znalazłem ten kabel Y już wiem o co chodzi trochę drogi :/ a mi trzeba jakieś 4 metry bo kabel idzie w listwie przy podłodze :/ potrzebuję jeszcze kabel HDMI są jakiś różnice w dźwięku między 1.3 a 1.4 ?? Znalazłem KD w jeszcze jednym sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to tak gdyby ktoś szukał

Ukryta Zawartość

Może byc ale lepiej gdyby był 2x2,5mm lub 2x4mm ale wiadomo to już kosztuje ale taki to tylko na przody na tyły i centr. moze byc cieńszy ,

różnica w dźwięku między ver.1,3 a 1,4 , praktycznie żadnej , standard 1,3 różni się od standardu 1,4 tym , że 1,4 dodatkowo obsługuje 3D , kanał Ethernet, ARC i jeszcze 4K,2K a reszta ta sama , w sklepach sprzedawane są kable ver.1,4 ale nie wiem czym on się różni i czy jest wogóle zróżnicowanie w kablach czy to tylko chłyt małketingowy , nigdzie nie mogłem znaleźc wyczerpującej odpowiedzi odnośnie kabli .

Wcale bym się nie zdziwił gdyby to było tylko wyciąganie kasy . Dostałem w końcu potwierdzenie zamówienia a kabel wziąłem 2mm na tylne głośniki a 2,5 na przód i centralny . Chciałem się jeszcze upewnić co do Impedancji . Amplituner ma podane 6 Ohm głośniki "Współpraca ze wszystkimi amplitunerami o impedancji wyjściowej od 4 do 8 Ohm" więc tutaj nie będzie żadnego problemu z przegrzewaniem itd ?? W tym sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podają że głośniki mają 8 Ohm

Ukryta Zawartość

Producent podaje lepiej , bo wie , że impedancja spada w czasie użytkowania i lepiej ,żeby właściciel kolumn wyposażył się w ampli lub wzmak obsługujacy kolumny od 4 ohmów a czy nie będzie problemów z przegrzaniem , i tak jak wybrałeś , Onkyo nie będzie miało ,

Wcale bym się nie zdziwił gdyby to było tylko wyciąganie kasy

gdybym nie słyszał jak gra i co potrafi 609-tka Onkyo kolegi to moze i bym tak pomyślał , ale to może , co do sprzętu posiadającego taki certyfikat to traktuję go naprawdę poważnie i z szacunkiem .Ale to ja.

Amplituner ma podane 6 Ohm głośniki "Współpraca ze wszystkimi amplitunerami o impedancji wyjściowej od 4 do 8 Ohm" więc tutaj nie będzie żadnego problemu z przegrzewaniem itd ??

nie rozumie tego co napisałeś , to chyba przy kolumnach tak napisali , a przy ampli : Praca z głośnikami 4Ω

Już doszło :) muszę powoli ogarnąć co i jak przesiadka z Bench na Onkyo to tak jak z 3310 na smartphone :D na początku było średnio ale to tylko z powodu mojego braku wiedzy a nie winy sprzętu :P po kalibracji automatycznej jest już o wiele lepiej :) sub mam podłączony przez chinch taki jak w tej aukcji tylko pojedynczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (mogę tak zostawić czy muszę podłączyć inaczej ?? DO czego służą te przełączniki on off auto i 0 180 ?? Do czego służy to drugie pokrętło mam je jakoś konkretnie ustawić ?? Do czego są wejścia "zone" w amplitunerze ? Nie mogę włączyć dźwięku przez kabel optyczny :/ nie wiem jak wybrać odtwarzanie z tego wejścia muszę poczytać instrukcję bo zielony jeszcze jestem . Co do grzania to rzeczywiście strasznie się grzeje ale to wina chłodzenia :P gdybym nie miał tego sprzętu na gwarancji zaraz bym to przerobił ... Jest jeden wentylator który wyrzuca ciepłe powietrze ze środka w tym miejscu amplituner musi być gorący ! Zamiast niego powinien być wentylator który wdmuchuje zimne powietrze z zewnątrz obudowy a obok niego wydmuchujący (w obudowie jest miejsce na 2 wentylator) . Więc amplituner się wcale nie przegrzewa poprostu wentylator wyrzuca gorące powietrze które nagrzewa obudowę

Ukryta Zawartość

Już doszło :) muszę powoli ogarnąć co i jak przesiadka z Bench na Onkyo to tak jak z 3310 na smartphone :D na początku było średnio ale to tylko z powodu mojego braku wiedzy a nie winy sprzętu :P po kalibracji automatycznej jest już o wiele lepiej :) sub mam podłączony przez chinch taki jak w tej aukcji tylko pojedynczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (mogę tak zostawić czy muszę podłączyć inaczej ?? DO czego służą te przełączniki on off auto i 0 180 ?? Do czego służy to drugie pokrętło mam je jakoś konkretnie ustawić ?? Do czego są wejścia "zone" w amplitunerze ? Nie mogę włączyć dźwięku przez kabel optyczny :/ nie wiem jak wybrać odtwarzanie z tego wejścia muszę poczytać instrukcję bo zielony jeszcze jestem . Co do grzania to rzeczywiście strasznie się grzeje ale to wina chłodzenia :P gdybym nie miał tego sprzętu na gwarancji zaraz bym to przerobił ... Jest jeden wentylator który wyrzuca ciepłe powietrze ze środka w tym miejscu amplituner musi być gorący ! Zamiast niego powinien być wentylator który wdmuchuje zimne powietrze z zewnątrz obudowy a obok niego wydmuchujący (w obudowie jest miejsce na 2 wentylator) . Więc amplituner się wcale nie przegrzewa poprostu wentylator wyrzuca gorące powietrze które nagrzewa obudowę

Podłączenie subwoofera pojedyńczym chinchem RCA-RCA jest prawidłowe.

Możesz tak zostawić. Przewód oczywiście z wyjścia w ampie podłączony może być do- line in left/right bądź lfe in.

Nie wiem jak jest w tym subie. Podłączając do liniowego wejścia prawego czy lewego odcięcie ustawiamy ręcznie na subwooferze.

Przy tym zestawie optymalnie około 70-80Hz. Podłączając do wejscia w subwooferze lfe omijamy pokrętełko ustawiamy je na maksa i odcięciem steruje amp.

Przełącznik on off auto. Na on sub cały czas jest w gotowości, off wyłączony a na auto sub jest w trybie czuwania i uruchamia się po otrzymaniu sygnału od amplitunera.

Przełącznik 0-180 to przesunięcie fazy.Chodzi o zgranie z frontami.

To drugie pokrętełko to odcięcie które ustawiasz jak już wspomniałem.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.