Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podstawkowe do Baltlaba E2

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Muszę sprzedać podłogówki Paradigma (potrzebne miejsce na meble).

Powiedzcie co mogę spokojnie skreślić z listy (Paradigmy Monitor będą miały szansę na 100%):

Monitor Audio

Cerwin Vega

Acoustic Energy

ATC

Triangle

B&W

Focal

Dynaudio

Dali

Taga

Klipsch

JBL

Avance

Canton

Indiana Line

Xavian

Marantz SACD 8003, Soyka, Dead Can Dance, Jarre, ale i dużo ostrego rocka, więc muszą być uniwersalne. Białe lub czarne do 3.500zł za parkę. Chciałbym ograniczyć odsłuchy do max 10, a najchętniej 8. Z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

https://www.audiostereo.pl/topic/106635-kolumny-podstawkowe-do-baltlaba-e2/

Mój kuzyn posiada Baltlaba Epoca2 w połączeniu z Usherami V-601 bardzo ładnie to gra, choć osobiście z przeznaczeniem tylko do muzyki rockowej wybrałbym kolumny o nieco bardziej ostrym charakterze :) Mimo to jak masz możliwość to posłuchaj takiego połączenia może ci podejdzie.

Gość numik

(Konto usunięte)

jeżeli lubisz Paradigmy to zainteresuj się serią Studio.

wiem wiem, tak jak napisałem - Paradigmy będą na 100% w finale:), pytanie które z pozostałych można odpuścić, bo nie nadają się do Baltka albo muzyki rockowej. Słuchanie wszystkich to mordęga, a może macie już doświadczenia, które pozwolą mi skreślić kilka pozycji z listy.

Z podłogowymi było prościej, były Paradigmy i długo nic w tym zakresie cenowym, przy podstawkach konkurencja jest większa (wybór też) po prostu, dlatego pytam

Jako że Baltlab prezentuje dźwięk leciutko osłodzony i ocieplony(wygładzone najwyższe rejestry)

to odrzucił bym Cerwin Vega, ATC, Dynaudio, Taga, Xavian, Indiana Line.

To podsuwał by sam charakter brzmienia jakie prezentują te firmy.

Odrzucił bym też napewno Klipsch i JBL, nie będą to napewno jakieś wybitne podstawki.

Zostaje MA, AE, Triangle, B&W, Focal, Dali, Avance i Canton.

Trzeba wziąć też pod uwagę to, że baltlab jest dość specyficzny i wymagający w stosunku do kolum, obnaża wszelkie ich niedostatki.

Skłaniał bym się chyba najbardziej do Avance lub B&W.

Fajną propozycją jest np. Avance Dana 7(jest akórat na allegro) .

Niestety nie znamy metrażu ani tego czy pomieszczenie jest w jakikolwiek sposób zaadoptowane akustycznie, więc ciężko jest coś więcej powiedzieć.

Słuchałem w tej cenie też focali i nawet na lampie przeszkadzały mi syczące asymilanty(s,z,c,dz) czy latające "żyletki" przy gitarze elektrycznej.

Z Paradigma naprawdę nieźle grają Paradigm Studio V.5 ale naciągnął byś trochę budżet.

Posiadają ponad przeciętną dynamikę i siłę. Do rocka jak znalazł.

KEF LS50 jesli baltlab da rade wystrowac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Jako że Baltlab prezentuje dźwięk leciutko osłodzony i ocieplony(wygładzone najwyższe rejestry)

Odrzucił bym też napewno Klipsch i JBL, nie będą to napewno jakieś wybitne podstawki.

Trzeba wziąć też pod uwagę to, że baltlab jest dość specyficzny i wymagający w stosunku do kolum, obnaża wszelkie ich niedostatki.

Niestety nie znamy metrażu ani tego czy pomieszczenie jest w jakikolwiek sposób zaadoptowane akustycznie, więc ciężko jest coś więcej powiedzieć.

Słuchałem w tej cenie też focali i nawet na lampie przeszkadzały mi syczące asymilanty(s,z,c,dz) czy latające "żyletki" przy gitarze elektrycznej.

Z Paradigma naprawdę nieźle grają Paradigm Studio V.5 ale naciągnął byś trochę budżet.

wielkie dzięki za naprowadzenie!!:) to jest to!!!!!:D:D:D

kurcze nie żadne asymilanty tylko SYBILANTY heh

A dlaczego odrzuciłbyś ATC? Dlaczego nie pasują do Baltlaba?

A do jakiego wzmacniacza pasują?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

A dlaczego odrzuciłbyś ATC? Dlaczego nie pasują do Baltlaba?

A do jakiego wzmacniacza pasują?

Przyznam że z ATC odsłuchiwałem tylko model podstawkowy SCM7 koszt ok. 3000 zł para. Naprawdę solidne wykonanie, użyte materiały w tej cenie naprawdę robią wrażenie. W ich brzmieniu uprzywilejowane są trochę średnie tony(ich szeroki zakres). Świetnie wypada gitara basowa i gitara elektryczna, są strasznie szczegółowe. Jednakże brakowało im trochę blasku przy np. wybrzmiewaniu blach. Wysokie tony posiadają ograniczenia jakby w niepełnej rozdzielczości. No i jest to oczywiście konstrukcja zamknięta więc basu w większym pomieszczeniu może być trochę mało. Aczkolwiek jest on przyjemnie szybki. Nie odrzucam ich ze względu na samego Baltlaba ale raczej do np. ostrego rocka na czym koledze zależy średnio się nadają.

Są też dość prądożerne i mają małą czułość-84db. Niskie tony schodzą w miarę efektywnie gdzieś do okolic 60Hz.

A no i odsłuchiwałem je na stereofonicznej końcówce mocy Roksan Kandy k2, wydawało się optymalnie aczkolwiek nie mam porównania bo do niczego innego ich nie podpinaliśmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.