Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax Millenium czy Symphony a moze nie?

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Eltax Millenium jak zauwazylem nie sprzedawany w polsce czy ktos wie cos natemat tego modelu kolumn i moze sie podzielic wiedza a moze wrzaeniami z odsluchu ,interesuje sie glownie tymi wyzszymi modelami 400, 500

Eltax Symphony mozna u nas kupic ale tez ich nie slyszalem a zaciekawily mnie moze ktos przyblizy mi teamci k tych kolumienek czy warto je polecic jako sprzet niskobudzetowy do 2000zl do myzuki rock i technicznej a takze innej

i wreszczie Millenium vs Symphony podobne parametry praiwe te same a wiec czym sie roznia ,a moze lepij wybrac sie zagranice po Millenium ????

czekam na opinie kto wie cos na temat bede wdzieczny.....

Millenium jest słabe, zdecydowanie lepsze jest Symphony od 6,2 wzwyż to konkretne kolumny w tym zakresie ceny. Basu też sporo i niezłego, niepodbarwionego i z kontrolą.

a jak graja tam wysokie ,podobno te kolumny to taka calkowita neutralnosc zadnej ekspozycji w ktoryms pasmie poza moze duza iloscia basu takie opinie dzis slyszalem ,noi producent podaje jakies astronomiczne liczby zeby bas schodzil ponizej 30hz na glosnikach 20cm basowych i zeby kolumny mialy 200W w sinusie hmm..... oczywiscie zkladam ze to dla 4 om ale itak nie wiem czy to nie zaduzo zaklamuja

• 2 tygodnie później...

bylem sluchalem 10.3 symphony z marantzem PM7200 jakism ROtelem R01 chyba,za 1900zl i z Yamaha AX-496 ,jak dla mnie najlepij z Marantzem wypadly dalo sie wtedy uaktywnic ostrzej ta gore ,ktora jest w eltaxa niewyczuwalna, niskie tony tez nie wrazliwe bardzo na lekkie korekty, dopiero jak sie im da poteznego kopa zaczynaja sie trzesc i wytwarzac dobre brzmienie lecz wtedy juz glosnik zaczyna mocno pracowac i nie daleko mu do przesterowania , szkoda ze nie mieli modelu 14.3 te powinny dawac rade

Ogolnie to nie jestem zachwycony maja troszke matowy dzwiek ,i tak jak tu mowiona nie uwadatniajacy sie w zadnym pasmie, typowy Flat :) nie wiem czy to dobrze ,wiem ze potrzeba im jak dla mnie wyostrzonego jesli chodzi o gore wzmacniacza, kolumny naprawde malo czule na jakies korekty

I teraz moaj prosba o wasze doswiadczenia Odnosnie seri ELTAX Millenium ,co mozecie powiedziec w stosunku do tego co ja napisalem o Symphony ,bo niestety odwiedzilem okolo 10 salonow Hi-fi w Warszwaie i Millenium nigdzie nie stalo ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.