Skocz do zawartości
IGNORED

Creek 4330 - jaki CD z ładnym basem ?

goldie77

Rekomendowane odpowiedzi

-->goldie77, Diamond-y nie są złe ( ale to klasa mniej więcej ta co nowe Cresty czy Cody z Kefa, Q będzie lepsze ). Ale gdybyś coś ze starszych Wharferdale znalazł to może być ciekawie... ( parę miesięcy wstecz jakieś mini-monitorki za 300 zeta widziałem ).

wiesz co Lt_Bri - no mam liste na stole przed sobą - głównymi oskarżonymi są: AEGIS EVO 1, WHARFEDALE 8.1 i 8.3, PARADIGM MONIRO 3v3, KEF Q1 i DYNAUDIO AUDIENCE 42. I tylko pozostaje mi słuchać i słuchać - tej samej muzyki, na tym samym sprzecie, zmieniac tylko glosniki... Mysle ze 3 godziny na odsluch powinny wystarczyc :)

-->kazik

no nie - 3 godziny na calosc :) a ze sobą a jakże zabiorę tylko te płyty i ten rodzaj muzyki, który na codzień przewija się między moimi ścianami i naprawdę będę bardzo wybredny :)

zdecydowanie za mało czasu.

Co do płyt, polecam zrobienie jednego CDR ze składanką, to wiele ułatwia i nie będziesz musiał co chwile patrzeć na zegarek - o ile zarezerwujesz sobie min tyle czasu, ile ma płytka.

w nero da się parę płyt pod rząd wrzucić a potem podczas nagrywania prosi to o jedną, to o drugą ( płyta nie musi być przecież nagrana jako "disc at once" , track at once też istnieje :) ).

A co do słuchania to jedna uwaga, pamięć ludzka pamięta dźwięk ponoć około kwadransa, potem już się pamięta tylko wrażenie dźwięku...

no właśnie, lub możesz pozrzucać tracki EACem do plików wav a potem zrobić kompilację w nero. Przekrojowo, przez to czego słuchasz. Puszczasz płytkę na testowanym zestawie i na końcu płytki wiesz już dużo. A żonglowanie płytami, pilnowanie czasu etc.. eee tam, tak się nie da

dzięki... widzicie tak to jest jak człowiek nie ma nagrywarki w domu, bo komp tak stary, że tylko mp3 odtwarza :) teraz tylko muszę sobie pomyśleć co na tej płycie ma być... a może podrzucicie mi jakies kawałki referencyjne co :)

test przestrzenności:

...AND THE GOODS MADE LOVE , z "Electric Ladyland" Hendrixa

Bold as Love, też Hendrix ale tym razem "axis: bold as love"

jak to wszystko razem gra

African Waltz, "African Waltz" - Julian Adderley Canonball

i na koniec

Spiritual z "Beyond the Missouri Sky" Charliego Hadena i Pata Methenego ( UWAGA!!! lekko bas jest podbity na całej płycie )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.