Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw do 1000zł

whispers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem tu nowy, a na sprzęcie kompletnie się nie znam, więc stwierdziłem, że może ktoś z was będzie mógł mi pomóc. Mianowicie chciałbym kupić zestaw ,czyli wzmacniacz, tuner radiowy, odtwarzacz CD i korektor (choć zauważyłem, że co do korektora są podzielone opinie jedni są za, inni przeciw, więc byłbym wdzięczny za wyjaśnienie dlaczego tak lub nie). Mój maksymalny budżet to 1000zł. Muzyka jakiej najczęściej słucham to trance zazwyczaj z wokalami, lecz nie ograniczam się tylko do jednego gatunku muzyki, ogólnie słucham wszystkiego z wyjątkiem muzyki klasycznej i metalu. Zauważyłem, że często pisze się wymiary pokoju, więc mój pokój to kwadrat 4x4m.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/107133-zestaw-do-1000z%C5%82/

Witam. Jestem tu nowy, a na sprzęcie kompletnie się nie znam, więc stwierdziłem, że może ktoś z was będzie mógł mi pomóc. Mianowicie chciałbym kupić zestaw ,czyli wzmacniacz, tuner radiowy, odtwarzacz CD i korektor (choć zauważyłem, że co do korektora są podzielone opinie jedni są za, inni przeciw, więc byłbym wdzięczny za wyjaśnienie dlaczego tak lub nie). Mój maksymalny budżet to 1000zł. Muzyka jakiej najczęściej słucham to trance zazwyczaj z wokalami, lecz nie ograniczam się tylko do jednego gatunku muzyki, ogólnie słucham wszystkiego z wyjątkiem muzyki klasycznej i metalu. Zauważyłem, że często pisze się wymiary pokoju, więc mój pokój to kwadrat 4x4m.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Myślę, że dobrym wyborem byłby SHARP XL-HF401PH ewentualnie Panasonic SC-PMX5/Panasonic SC-PMX7.

Myślę, że dobrym wyborem byłby SHARP XL-HF401PH ewentualnie Panasonic SC-PMX5/Panasonic SC-PMX7.

Są to jednak mikrowieże. Ja chciałbym mieć osobne segmenty. Zestaw póki co bez głośników, te kupię dopiero później

Korektor, to bardziej do nagrywania kaset chyba, ale magnetofonu nie wymieniłeś. Może jeszcze jakieś wskazówki, z jakich lat ma być sprzęt(Vintage, lata 90?), jakaś konkretna marka, stylistyka Ci się podoba?

Sprzęt raczej używany, z lat 90. Ogólnie słyszałem, że dobrym wyborem są wzmacniacze Rotel z serii RA-9xx ktoś inny polecał marantza pm-68 jeszcze inny denona 510. Co do odtwarzaczy CD polecano mi Marantz CD 67, Denon DCD 635 i Rotel RCD 930 a tuner radiowy po prostu dobrać tak, żeby kosztował ze 100zł i po prostu pasował wyglądem do reszty. Stylistyką najbardziej podobają mi się (z tych co wymieniłem) czarne Rotele. A korektor, jeśli przydaje się tylko w przypadku kaset również sobię odpuszczę.

Korektora nie stosuje się tylko w przypadku nagrywania kaset. Można nim dopasować pasmo przenoszenia do pomieszczenia, ustawić kontur, podbić któreś pasmo, czasem mają dodatkowe funkcję takie jak generator sygnałów testowych, analizator widma itd. Zależy czego potrzebujesz. W kwestii Rotela jestem ciemny, więc szpece muszą się wypowiedzieć co i jak.

Ciężko polecać coś czego nie słuchałem. Że mam słabość do Onkyo to jeśli musiałbym kupić coś w miarę nowego to A-9211, DX-7222, T-4211. Są to najniższe modele z końca lat 90, ale można znaleźć z oryginalnymi kartonami, pilotami w niewygórowanych cenach. Od tego wolałbym wieże z połowy lat 80, ale nieco wyższe modele. Zależy kto co lubi, Onkyo to tylko przykład, Denon, Yamaha, Nakamichi itd. nie robiły gorszego sprzętu. Rotel jakoś wizualnie nie przypadł mi do gustu, więc nie interesowałem się. Jeśli masz kupować bez odsłuchu, to musisz przyjąć jakieś kryteria, opinie przeczytane w internecie, wysokość modelu, dizajn i wygląd bebechów(to lubię najbardziej) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.