Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Wharfedale O 600 HCP Yamaha RX-V475/675 czy Onkyo TX-NR525/616

SkaZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie zakupiłem kolumny 5.0 Wharfedale Obsidian 600 HCP i przymierzam się do amplitunera. Wybrałem kilka modeli:

• Yamaha RX-V475 – najsłabsza ale cena zachęcająca

• Onkyo TX-NR525 – cena podobna do Yamahy, większa moc.

Następnie da amplitunery, na które być może znalazłbym środki, pytanie czy przy Obsidianach różnica będzie znacząca ?

• Yamaha RX-V673 – wyższy mocniejszy model

• Onkyo TX-NR616 – podobnie jak V673 wyższy mocniejszy model w wyższej cenie.

Pokój w którym będę używał zestawu na około 25m2, na pewno do zestawu nie będę dokładał subwoofera. Zestaw głównie do muzyki ( słucham praktycznie wszystkiego od Hip hopu przez Jazz) i kina czasem do konsoli. Czytałem ogólnie, że Onkyo radzi sobie znaczenie lepiej w tej cenie porównując np. RX-V475 i TX-NR525 ale głównie w kinie, nie ukrywam że muzyka jest dla mnie równie ważna może nawet ważniejsza, fajnie by było usłyszeć miękki, przyjemny bass nawet przy mniejszej głośności. Jak wygląda porównanie wyższych modeli, czy warto odłożyć trochę więcej funduszy na RX-V673 lub TX-NR616 ?

Czytałem, że TX-NR616 lubi się grzać i są problemy z aktualizacją, czy nie lepiej w tym wypadku zakupić tańszy model TX-NR525 i czy tam również problem występuje.

nie ma zadnych problemów z aktualizacją. ja ktoś nie umie robić albo ma słaby net to tak jest. Problem polegal że po aktualizacji nie działał dongiel Wi fi. W modelu 626 wi fi masz wbudowane wiec po problemie.

wybierając kierowal bym sięnastępującym kryterium. Jesli słuchal byś na tym wiecej muzyki niż kina to modele 616/673 ze wskazaniem na 673 - lepsza przestrzen

Jesli wiecej kina to miedzy 525/475 wybral bym 515 ze względu an bogaciej robudowany tył amplitunera.

Do kina domowego Onkyo TX-NR626 (http://www.q21.pl/onkyo-tx-nr626.html), który idealnie poradzi sobie z prawidłowym zasileniem Twoich kolumn. Przy muzyce polecam model RX-V773 (http://www.q21.pl/yamaha-rx-v773.html), który jest teraz w bardzo dobrej ofercie cenowej.

Jeśli nie będziesz stosował subwoofera, moim zdaniem tańsze rozwiązania nie będą satysfakcjonujące, ostatecznie Onkyo TX-NR525.

W przypadku pytań służę pomocą, serdecznie zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do kina domowego Onkyo TX-NR626

ostatecznie Onkyo TX-NR525.

Nie mysleliście o stockowaniu się starszymi modelami? W tym momencie wszystko idzie w złą stronę może trzeba dac bakcyla dystrybutorom a oni dadzą producentom że wypuszczanie co 8 miesiecy gorszego ale nowszego modelu nic nie wniesie. Zastapienie udanego 515 przez 525 to krok wstecz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.