Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka do 800PLN.

lazzy

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz VTA masz jeszcze do pokonania azymut:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko da się zrobić jak jest papier, sznurek i ślina :)

Z azymutem to grubsza sprawa bo nie ma możliwości. Ale wydaje się że producent to zrobił poprawnie. Bo inaczej to tylko podkładki pod wkładkę wchodzą w rachubę.

Ale jakiś sprzęt pomocny do tego mam - mianowicie płytę testową więc będzie można zmierzyć poziomy sygnałów w kanale L i R.

Coś takiego:

Ukryta Zawartość

wersja stereo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ramię:

Ukryta Zawartość

to chyba nie Jelco.

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

wydaje się że producent to zrobił poprawnie.

Producent gramofonu prawdopodobnie zrobił to poprawnie. Kłopot jest z wkładkami, które mają często/przeważnie trochę krzywo wklejone igły.

Przy swerze lub eliptyku 3stopnie nie są problemem przy ostrym szlifie będzie kłopot.

Producent gramofonu prawdopodobnie zrobił to poprawnie. Kłopot jest z wkładkami, które mają często/przeważnie trochę krzywo wklejone igły.

Przy swerze lub eliptyku 3stopnie nie są problemem przy ostrym szlifie będzie kłopot.

Z tego co wczoraj pomierzyłem to ze sferycznym ortofonem 15MK2 wkładka jest równoległa do płyty (jej dolna część obudowy) oczywiście na oko - bo ciężko to będzie dokładnie zmierzyć. Zresztą to VTA można spokojnie będzie regulować podkładkami pod wkładkę których można sobie dociąć parę w różnych grubościach. Sprawdziłem ustawienia szablonem i też jest igła :-) W obydwu punktach jest OK więc ktoś już ten gramofon regulował do tej wkładki. Na razie jej posłucham a potem faktycznie posłucham Was i chyba kupię eliptycznego ortofona.

• 3 tygodnie później...

A jednak zaryzykowałem i kupiłem AT440. Po pierwszych odsłuchach jestem bardzo zadowolony. Ustawiłem co się dało i w miarę moich możliwości i wydaje się że przynajmniej nie ma żadnej tragedii bo gra bardzo ładnie. Przynajmniej w porównaniu z tym co miałem czyli orto F15C MKII. Różnica jest "powalająca".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.