Skocz do zawartości
IGNORED

układy do załączania lampowych wzmaków

mlodylukas

Rekomendowane odpowiedzi

Brencik, możliwe, ale chyba wiem co to za układ ;-) (bufor OTL na lampie o dużym dopuszczalnym prądzie anody i niskim oporze wewnętrznym (6n13s, 6080, 6as7, 6s19p (może byc jeszcze 6s33s albo 6s41s ale to już przegięcie) sterowany z e88cc). Żeby zadziałał wystarczy podać napięcie zasilania około 150V po wyprostowaniu i odfiltrowaniu. Do zrobienia zasilacza do tego wystarczy trafo o parametrach wtórnego 120V/ 150mA + drugie uzwojenie lub trafo do żarzenia całości.

hififreak.wordpress.com

Tak zdecydowanie wzmak OTL'owy, z kilku powodów, jak chciażby prostoty konstrukcji, i braku trafa wyjściowego ... A lampki to e88cc i 6h13c. Poprostu dostałem 6h13c i okazało się że mogę na niej zbudować coś ciekawego ;). pozdr

mlodylukas - do tego wzmaka wystarczy trafo z jednym uzwojeniem wtórnym 120V - będzie taniej i bedziesz mógł zastosowac zwykłego graetza. Przetestowałem oba rozwiązania i to z pojedyńczym uzwojeniem jest tańsze i trochę mniejsze. Zmian w jakości brzmienia wzmacniacza nie ma (no chyba że zmieni się jeszcze inne elementy).

hififreak.wordpress.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.