Skocz do zawartości
IGNORED

Fates Warning ikona progmetalu

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

Kiedyś tam wywaliłem w temacie Fates Warning najnowszy album i o pinie i nim bo go kiedys przesłuchałem który de facto jest dostępny tylko wpewnych instytucjach o których nie wspomne :) Moje pytanie jest inne dla mnie to jeden z najlepszych zespołow prog metelawych dla mnie bez 2 zdań TOP tego gatunku --- szkoda tylko że na koncercie w Pradze w klubie EXITUS akustyka była jak na wiecu sołtysa w RANCZO 15 :)

Moje pytanie jakwam się podoba kapela ? może inne propozycje z tego gatunku ?

Grzesiek

https://www.audiostereo.pl/topic/107693-fates-warning-ikona-progmetalu/

J.Matheos bardziej interesujący jak dla mnie w OSI,do Fates Warning podchodziłem kilka razy i nie mogłem się wgryźć.Może złe albumy wyberałem?Kominiarz poleć coś,może spróbuję jeszcze raz;)

Natomiast coraz bardziej,jeśli chodzi o te inne propozycje,zaczynam przekonywać się do ostatniego Riverside:)

A co Wy sądzicie o S.O.N.G.S.?

l'enfant sauvage

Moje ulubione to ,,Spectre" i ,,Awaken", późniejszych dokonań nie słyszałem i jakoś nie mam parcia, aby w to się wgłębiać.

Z podobnych klimatów mogę Ci polecić:

Psychotic Waltz

Mindwarp Chamber

Beyond Twilight

Sieges Even

Andromeda

Jeśli słuchasz też trochę bardziej ekstremalnych rzeczy, to polecam też death z progowym zacięciem z naszego podwórka:

Lost Soul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Redemptor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatni album Fates Warning "darkness in a different light" z Bobbym Jarzombkiem na garach w/g mnie jest świetna. Czekam aż winyl będzie w dobrej cenie i ciapnę. ją.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.