Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx-v740 - Powrót do ustawień fabrycznych

henry01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem z amplitunerem Yamahy rx-v740. Po podłączeniu telewizora za pomocą kabla optycznego przestało działać złącze elektryczne (coaxial). Do tej pory korzystałem z elektrycznego, ale podłączyłem jeszcze telewizor i klops. Serwisant w Audioklan poradził powrót do ustawień fabrycznych, nie mógł mi jednak powiedzieć jak to zrobić. W instrukcji nie mogę tego odnaleźć. Ma ktoś jakiś pomysł jak mógłbym to zrobić?

Po podłączeniu telewizora za pomocą kabla optycznego przestało działać złącze elektryczne (coaxial)

To na tym wejściu ustaw wybieranie sygnału na Auto przycisk na panelu frontowym input mode ---- Auto , DTS ,Analog .

W mojej 750resetuje się tak :

Ampli ma być w trybie oczekiwania .

Naciśnij i przytrzymaj przycisk STRAIGH EFFECT ) , a następnie naciśnij STANBY /ON

Naciskają przycisk STRAIGH ( EFFECT ) wybierz RESET ( RESET , CANCEL ) .

Naciśnij przycisk STANBY / ON potwierdzając wybór .

W instrukcji nie mogę tego odnaleźć.

Na końcu instrukcji ( mniej więcej na końcu ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybierz źródło CD i tu masz przycisk do wybierania sygnału .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Naciśnij i przytrzymaj przycisk STRAIGH EFFECT ) , a następnie naciśnij STANBY /ON

chyba w każdej jest tak samo STRAIGHT->STANDBY/ON(a teraz w nowszych MAIN ZONE) i za pomocą podłużnego jednego ( u mnie model 773) przycisku naciskając lewą lub prawą jego część wybieram z menu : INIT które to przywraca ustawienia standardowe , rozumie, że to są właśnie fabryczne .

I dalej jak pisze czester15.30 żeby zatwierdzić .

Domyślam się , że miałeś wybieranie sygnału wejścia CD ustawiane na Analog . Można było ustawić bez resetu . Co zrobiłeś , resetowałeś czy ustawiłeś na wybieranie sygnału cyfrowego ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.