Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i Melomani z Białegostoku!

kepuls

Rekomendowane odpowiedzi

>zbn

Niemam pojecia?To raczej pytanie do blisko mieszkajacych!

Ponoc spolka sie rozwalila, panowie sie rozeszli w niesnaskach... co zreszta wczesniej przewidzialem.

Audiofil jest w zasadzie spalony jako sklep u dealerow a samochodowka zdechla w calym kraju wiec i w Bialystoku.....

-->darkul

Losy spółki zupełnie mnie nie interesują ale los pana o inicjałach A.K. bardzo i nie tylko mnie :). Pan ten swego czasu miał nieźle zaopatrzony komis tuż obok dawnych wspólników. Teraz go nie ma. Reszty chyba nie muszę wyjaśniać.

Tak właśnie wygląda business po polsku. Smutna sprawa.

A wracając do tematu sklepów z płytami to Amadeusz ze względu na obsługę ocena 5, ze względu na ceny 5 dla Rolling Stone'a. Amadeusz to też komis winyli, czasem naprawdę ciekawe pozycje można trafić za śmieszne pieniądze i w super stanie.

Z tego co mi wiadomo to teraz ten sklep ma 2ch wlascicieli z tym ze inicjaly to jakis koles i jego zona jak sie dokopie to nawet adres bede mogl podac do domu i ewentualnie telefon :) w koncu nieduze miasto ;)

Witam.

Bardzo dobrze, ze tworzą się na forum grupy regionalne, nasuwa mi to pomysły do działania.

Zagadałem na grupie krakowskiej i śląskiej, zagadam i do was. Jeżeli zorganizujecie fajne miejsce, to mógłbym przyjechać do was z moimi kolumnami, no i musicie też mieć jakieś wzmacniacze do napędzenia.

Sporo złych rzeczy mówi się o Audiofilu. Ja ich generalnie nie znam, kiedyś nawet fajnie coś mojego się u nich sprzedawało. Dzwoniłem ostatnio, żeby spytać co słychać no i w ogóle. Zobaczymy, może później sie cos ruszy.

Czekam na propozycje.

Dobry pomysł!!!

Wrzesien i początek października mam zajęty- żeglowanie, wędkowanie. Potem jednak skrzyknę parę osób i zrobimy odsłuchy na paru sprzęcikach. W tym celu jestem gotów udostępnić pomieszczenie do tego celu.

-->darkul, co do tych gałek etc. to raczej nie pazerność. Jak wspomniałem ( 2-3lata wstecz ) że chcę M1 z Tannoya kupić i do tego wzmcniaczyk zbudować to powiedzieli że może coś jeszce mają na na składzie z obudów ( a i 2 - 3 razy droższe Dali zamiast tannoyów zaproponowali --> to już pazerność... skonczyło się na zakupie creeka i więcej nic u nich kupować nie chcę bo się cholernie długo na dostawę czeka, za to za spóźnienie chyba stówę obnizki na nich wymusiłem :) )

Kepuls=> Strzał w 10.

Nie chodzi bynajmniej o jakiś wielki hi end, ale o miłe spędzenie czasu. Każdy coś tam ma i dobrze byłoby wszystko odsłuchac w jednakowych warunkach.

ja natomiast jestem zadowolony,i z obslugi i z kompetencji wlasciciela i pracownika sklepu.

czy niektorym z was,tym najbardziej szczekajacym,nie bedzie glupio sie tam pojawiac?latwo was poznac,chcby po uzywanym sprzecie.

AUDIOFIL musi na siebie zarabiac,a nie spelniac zachcianki chlopczykow chcacych posluchac,a nie kupic wymyslnego sprzetu.bo oni i tak kupia go z importu,a nie w sklepie.

nigdy nie slyszalem aby pracownik lub wlasciciel byl nieuprzejmy.

ale jesli komus nie pasuje panujaca tam atmosfera nie musi tam sie pojawiac.

wlascicie doskonale sobie poradzi bez was.

o czym swiadczy fakt,ze utrzymuje sie bez problemow w branzy.

-->tomek7776 – [małe sprostowanie] co do uprzejmości pracowników sklepu nie mam najmniejszych zastrzeżeń bo są wręcz bardzo uprzejmi i jak trzeba doradzą, z resztą w moim przypadku chciałem któregoś razu zakupić cd i wzmak słuchawkowy więc wybrałem się, bo wiedziałem że był tam przedtem prosiaczek musicala v3 by wstępnie się dogadać, przyszedłem: byłem zadowolony bo te CD które miałem w planach zakupić były, potem zapytałem się o wzmak to powiedział mi ze ktoś niedawno kupił i żadnego nie mają teraz (a jak ja mam kupić skoro go nie mają) to się ładnie zapytałem czy i kiedy ewentualnie będzie szansa by sprowadzili, bo w ciemno nie kupie – i oto mi właśnie chodzi ze u nich niema szans kupić czegoś czego nie mają na stanie (wychodzi na to że jak chcesz posłuchać to jedz do Warszawy a kupić możesz jak wyłożysz gotówkę, wtedy będziemy mieli pewność ze warto!) a co do ceny to za miłą i kompetentną obsługę mogę zapłacić więcej niż bawić się w ściąganie z importu czy tam z internetu.

Pozdrawiam

Ot i obronca audiociula sie znalazl!?Zadowolony?Chiba to bialy kruk?

A szczekac kolego to sobie mozesz do lusterka, a moze miauczec..ewentualnie skamlec......

Jak jestes handlowcem?to tymbardziej powinienes sobie wziasc do serca uwagi klientow!

kepuls

sprobuj z nimi porozmawiac,moze pojda tobie na reke.

tylko pamietaj,ze oni prowadza biznes,bez dotacji,doplat itp.

a sprowadzanie sprzetu komus,kto po odsluchu powie

to ja sie zastanowie

sorry,ale nie mam jeszcze kasy

tak to mozna postepowac ze sprzetem,ktory jest na stanie.w biznesie etyka obejmuje obie strony.

darkul

o ile dobrze pamietam,to robiles wlascicieli AUDIOFILA w lekkiego balona.

dlatego wasza wspolpraca sie skonczyla.nieprawdaz???

ale cenie cie jako fachowca w tej branzy.

tomek7776-Coś ty !

Darkul wystraszył się wybuchających wzmaków legendarnej firmy lampowej A.............n.

Tak to podziałało ,że natychmiast powrócił do Warszawy.

:))

Takze jestem z Bialego. Co do sklepu Audiofil-A nie mam najmniejszych zastrzezen. Kupilem u nich sprzet za prawie 9kzl i mam nawet maly rabacik :) Historii tej firmy nie znam tak jak niektorzy forumowicze i nie wiem kto, z kim, za ile i dlaczego ;) Pana Darka Kulesze poznalem osobiscie wlasnie w Audiofilu, tyle ze jeszcze w starej siedzibie (pozdrowienia). Co do spotkania forumowiczow to jestem jak najbardziej za. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow a w szczegolnosci tych z Bialego :)

>Tomku?

Malo wiesz,oj bardzo malo wiesz... gdybys tylko wiedzial...... czar by prysl jak banieczka mydlana.....

Tak sie sklada ze wiele uwczesnych urzadzen pojawilo sie dzieki mojej osobie i moim znajomosciom....

I niestety musialem pozniej swiecic oczkami przed znajomymi... co tez znacznie pozniej negatywnie sie odbilo na dostepnosci ciekawych klockow w audiociulu....

Jestem pewny tego ze gdyby uwczesni wlasciciele mieliby inne podejscie do mnie i klientow [juz pomijam fakt ze wlasciciele niebyli pasjonatami]to dzisiaj Audiofil by co rok organizowal wystawy w Golebiewskim i na polkach znalezc by mozna bylo bardzo ciekawe sprzety!

Bialystok i okolice to nadal piekny rynek i niestety niewykorzystany....

Sam znam kilku bardzo powarznych klientow jak i prawdziwych melomanow ktorzy sa zmuszeni jezdzic po sprzety np.do Warszawy.Troche hore jak na ponad 300 000 duze miasto.

Ale to sa efekty glupiego[krotkowzrocznego] wrecz wsadzania majetnego trzonu klientow na egzotyczne klocki... a te sprzety sa bardzo chimeryczne i specyficzne i raz zparzony gosc juz nadziac sie nieda..... z klientow sie zyje i pracuje nad nimi by ich zakupy byly przez nich samych uznane za dobra inwestycje w hobby.

darkul

juz pisalem,ze cenie cie za wiedze,ktora masz,doswiadczenie,sukcesy zawodowe.

ale ludzi z Audiofila cenie rowniez,bo bywam tam regularnie,widze ich prace.

a moze powinniscie odnowic kontakty,co moze zaowocowaloby obopolnymi korzysciami?

dla bialostoczan rowniez.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.