Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i Melomani z Białegostoku!

kepuls

Rekomendowane odpowiedzi

-->Teddy - To ty mi sprzątnąłeś prosiaczka z przed nosa!! ;) hehe

no to może w ramach "zadość uczynienia" jak już się zapoznamy,

to któregoś razu zaprosisz na odsłuch? :p

porównamy co i jak.... - co ty na to ?? :)

pozdrawiam.

Zydelek, napisz co to za pomieszczenie, ile ma metrów, ile może pomiescić osób. No i jaka bedzie elektronika, zamierzam przytargać duże kolumny trzydrożne potrzebujące prawdziwych 100W.

Prócz tego na pewno będą Mimasy za 2200zł, ale tylko do nowego roku. Potem cena skoczy na 2500zł, sam dźwiek jest warty ponad 3000zł. Dobrze by było, gdyby ktoś przyniósł coś do porównania.

Prawdopodobnie wezmę jeszcze nowe konstrukcje 93dB za ok. 6500zł.

Pozdro dla wszystkich forumowiczów z Białego. Co do tego drażliwego tematu sklepu 'A.' nie mam narazie żednych zastrzeżeń i normalnie układają mi się 'kontakty' ze słynnymi panami heh. Mam pytanie: ma ktoś może z was jakiś używany sprzęt do sprzedania? Interesuje mnie wzmacniacz do 1500,- no i może jeszcze cd. Z góry dziękuję za oferty.

kepuls: byc moze ;) ale zaden z Wojtkow nie mowil ze jest kolejka do prosiaka ;) (nie wiem czy nowego MF''a mozna jeszcze tak nazywac?) przy okazji spotkania na pewno zaprosze na piwko i odsluch :) Pozdrawiam i przepraszam ze dopiero dzisiaj odpisuje.

Witam wszystkich forumowiczów z Białego. Też jestem z tego miasta. Parę miesięcy temu w Audiofilu był taki minimini audioshow. Przyjechał wtedy chyba ktoś z rcm-u i prezentował firmy: CEC (transpotr+przetwornik), kolumny Duevel i gramofony (prawdop. Acoustic signature). Jak dla mnie to te dziwaczne kolumny grały kiepsko. Może ktoś ma inne zdanie? A co do tego sklepu to część osób na tym forum ma rację, kiedyś (pod starym adresem) w Audiofilu było więcej dobrego stereo (np. SF, Dali, Castle, Copland, MF itp) i "klimat" był znacznie lepszy. Ostatnio stało tyle telewizorów co w sklepie RTV. Teraz już rzadziej tam zaglądam. Dobrze by było gdyby w trzystatysięcznym mieście powstała konkurencja, a tak mamy to co mamy. Nadzieja w tym, że asortyment, zaangażowanie i "kultura" sprzedawców z czasem się poprawią. Kolega womi10 napisał, że pojawiło się tam trochę nowego sprzętu. Czyżby widać było "światełko w tunelu"?. Oby.

Pozdrawiam - audiofil-optymista.

Ps.

Moglibyśmy się kiedyś spotkać i wymienić doświadczeniami związanymi ze sprzętem audio. A tak to tylko narzekamy i narzekamy jak to Polacy.

Pozdrawiam.

baad74

nie wiem,czy wiesz,ale te kolumny blyskawicznie zostaly sprzedane,i to w ilosci 3 sztuk.

wiec ktos chyba sie nie pomylil,jesli chodzi o brzmienie az 3 razy.

sluchalem tego zestawu,gralo ladnie,no ale kosztowalo 130 kzl.

co do tv,nie wiem czy zauwazyles jakiej marki,i w jakich cenach?bo o jakosci nie wspominam,musisz sam ocenic.

dla mnie najlepszy obraz z tv,jaki widzialem.(a widzialem bardzo duzo)

Jak tak piszesz to widocznie niektórym osobom dźwięk z tych kolumn się podabał. I bardzo dobrze. Każdy ma swoje gusta. Co do TV to rzeczywiście zacne marki, ale ze względu na to, że jestem audiofilem a nie videofilem chodziło mi o zmianę charakteru sklepu. Po prostu bardziej odpowiadał mi poprzedni asortyment (typowe Hi-Fi) i chciałem się dowiedzieć jak inni forumowicze patrzą na zmiany w Audiofilu-A.

Pozdrawiam.

A mi się sklep podobał, co swiadczy o robionych w nim zakupach. Podoba mi się i teraz. Właściciel jak każdy ma swoją wizję i politykę. Nie można więc się zgodzić, że jeśli komuś coś tam... to już świntuszyć itd. Zawsze byłem i mam nadzieję, że będę traktowany jak najlepiej. Otwartość sprzedawców jest pozytywna- nigdy nie spotkałem się z odmową wypożyczenia czegoś do posłuchania. Mogę więc podejrzewać, że osoby krytykujące nasz jedyny sklep ze sprzętem są sami sobie winne, że nie udaje im się dokonać dobrego zakupu. Pozdr...

Właśnie rozmawiałem z właścicielem Audiofila. Obecnie trwają tam prace nad przygotowaniem sali odsłuchowej.

Mozna by spotkanie zrobić właśnie w tym sklepie, własciciel jest otwarty na moje propozycje. Być może bedzie to okazja, aby zmienić zdanie o tym sklepie, moim zdaniem całkiem niesłuszne sadzac po wypowiedziach niektórych z was.

O kurcze !

Obecny pan wlasciciel audiociula domnie dryndna!

Nielubi mnie gosc i wogule taki obrazony mial glos!No trudno!A nawet "szantazyk" maly zaproponowal?!Ze jak ja cos to on tez cos?

Nerwowosc w handlu niejest wskazana,szkodzi na zdrowie...... Panie W.R.

Pozdrowienia i zycze duzo zdrowka.... i moze w koncu sukcesow handlowych?

Ja co prawda mieszkam obecnie w Warszawie, ale mieszkałem przez kilka lat w Białym i czasem jeszcze tam bywam. W związku z tym pytanie do autochtonów: jakie sklepy ze sprzętem warto obecnie odwiedzić i czy organizowane są wystawy (jak np. kilka lat temu w Gołębiewskim)?

saint: wystawa w "Golebiu" to byl chyba typowy wypadek przy pracy ze tak powiem, bo jakos od tamtego czasu nie przypominam sobie nic podobnego chyba ze male prezentacje jak jakis czas temu w Audiofilu. Co do sklepow to wiadomo: Audiofil, bo w HiFi Studio na Legionowej to tylko Sony i Technics ;p Jest tez EuroAGD-RTV w Auchan (kiedys stal tam nawet wzmak Coplanda ;) ) ale tez raczej masowka ;p Pozdrawiam.

Mogę potwierdzić słowa Zydelka, nigdy nie miałem problemów z wypożyczeniem sprzętu do domu.

Nawet bardzo drogie klocki niejedrokrotnie brałem do odsłuchu i mimo ,że zaznaczałem o braku zainteresowania kupnem nie spotkałem się z odmową.

Teddy-Prezentacji było sporo:KEF,MAC,JOLIDA,RCM,także nie było aż tak zle.

Oczywiście w starym miejscu było wyłącznie Audio,ale cóż czasy się zmieniają.

Darkul-Być może stereo sprzedaje się mniej,ale o obroty sklepu się nie przejmuj.

Zestawów KD i TV chłopcy sprzedają sporo i chyba nie mają najmniejszych powodów do narzekań.

Najbardziej mi żal,że oprócz kolumn AA nie ma nic z naszego rodzimego sprzętu,a z chęcią bym posłuchał Amplifikatorów,Baltlabów i wielu innych.

W naszym interesie jest by ten sklep się rozwijał,w przeciwnym wypadku z każdym duperelem trzeba będzie jezdzić do Warszawy.

Mam nadzieję,że właściciel Audiofila czyta ten wątek i również zabierze głos i odpowie na nasze wypowiedzi.

W audiofilu udało mi się dokonać udanego zakupu ( opóźnienia rzecz wtórna, dla mnie się nie spieszy... ), znam ludzi którzy sklep ten chwalą ( dla jednego kolegi spodobały się dawne plany ruchomej ściany za miejscem odsłuchowym... ), ale znam też ludzi których brak kultury u sprzedawcy ( osoba od samochodówek ) zniechęcił do sklepu na trwałe ( niestety na korzyść jednego komisu z legionowej gdzie w głębokim poważaniu mają przepisy dotyczące warunków sprzedaży ). Jak coś się zmieniło to bardzo dobrze i tylko się cieszyć, co nie zmienia faktu że jakaś dobra konkurencja by się przydała...

Lt_Bri

jak sie ma Audiofil, z nowa samochodowka,z gwarancja,

do komisu z uzywkami,w 70-90% z kradziezy?????

i jaki rozrzut ma ten twoj kolega.niby szuka czegos w dobrze zaopatrzonym sklepie,slucha,wypytuje fachowca,a potem udaje sie do handlarza uzywanymi kradziuchami.

i nie podnos tu zaraz rabanu,ze kogos oczerniam,bo prawie wszystkie sprzedawane tam radia samochodowe nie maja dokumentow,rachunkow zakupu,bo najczesciej przyjechaly z niemiec,lub innej czesci kraju.

a ich gwrancja to jest do najblizszego zakretu.mozesz wybrac sam,do prawego,lub lewego.

-->tomek7776, napisałem że niekulturalnie zachowywał się człowiek który tam się zajmuje/zajmował ( kiedyś była tam żółta ściana z samochodowymi rzeczami które ni jak miały się do reszty urządzeń w sklepie, nie wiem jak jest teraz ) min. samochodowymi rzeczami, znajomy akurat wzmacniacza ew. kolumn szukał w miejsce tego co miał i pewnie by tam kupił jakiegoś harmana a tak we wspomnianym komisie wziął marantza ( szczęście że sprawnego, bo człowiek w komisie albo nie słyszał, albo nie chce słyszeć że wg. obecnie obowiązujących przepisów sprzęt komisowy też ma gwarancję i to dość długą ). Przy podejściu komisiarza z Legionowej do tych kwestii, zachowanie człowieka z Audiofila to drobny nietakt ( może miał zły dzień ? ), niestety tak właśnie zniechęcił do sklepu kilka osób ( które teraz tego przybytku innym nie polecają, a nawet odradzają ).

Ja za to odradzam, ew. nawołuję do dużej ostrożności przy zakupach w komisie na Legionowej ( chodzi o przybytek licznie odwiedzany przez wyznawców trzech pasków i tym podobne indywidua ), dobrze że tomek7776 zwrócił uwagę że niektóre towary ( co prawda z prawdziwym audio związku nie posiadające ) mogą i pewnie mają wiadome pochodzenie...

Aczkolwiek Jego bezkrytyczna obrona Audiofila nasuwa podejrzenie iż może mieć coś z tym sklepem wspólnego ( jakieś powiązania z osobami sprzedającymi etc. :) ), ale to tylko gdybania :) .

I ja także jestem z Bialegostoku. He tak przyznam sie z usmiechem wielkim na twarzy czytalem caly temat wraz z wypowiedziami. Usmiechem wywolanym tym ze jednak jest paru milosników "rzeczywistego grania", a także tym ze wszystkie napisane tutaj posty są bankowo czytane przez pana i panią pracujących w audiofilu(lektura wywoluje zapewne u nich sporo smiechu)(no ale jak się ma internet w robocie to czemu sie dziwić). No ale tak nawiasem to chcialem się dolączyc sie do przychylnych opini na temat tego sklepu.

1- Obsluga jak dla mnie bardzo mila i ok. Gdy ja kupywalem to ostatnie odsluchy i rozmowy prowadzielm z calym wlascicielem(gość bardzo przypadl mi do gustu)(pogadalem sobie jak mnie podrzucal ze sprzetem do domu i wydal mi się poprostu wporządku). Gość ze sklepu(sprzedawca) wporządku hehe czasami mówil zabawne rzeczy ale bardzo ok takze.

2- Fakt faktem asortyment przydalby sie większy. A tak jest po pare sztuk z danego poziomu cenowego. Ja mialem wrazenie ze jakos zaniedbuje sie ten poziom którym myslalem ze najwięcej ludzi jest zainteresowanych(na nasze warunki Polskie) czyli np w KD cos "mniej więcej" denona 1604 yamakawy 640 no i oczywiście choc jeden grający zestaw harmana. To wedle mnie ekspozycja stala powinna byc a ja znalazlem tylko pelny zestaw denona(choc akurat ten mi cenowo i funkcionalnie pasowal naszczeście). Na wzmacniacze(eh ile to może się w czlowieku wartosci zmienic przez "pare miesięcy") niesety wtedy niezerkalem(choc nawet wlasnie jakbym zerkal to bym wiele nieznalazl bo w tamtym dziale poprzeczka cenowa strasznie skakala, byly prawie same nady chyba i rotele z thx a zestawu który by mnie interesowal i napewno wieluuuuuuuuu początkujących ludzi czyli cambridge nieznalazlem)(no chyba gdyby liczyc odtwarzac hehe). Za jedna rzecz to ich można pochwalic a mianowicie kolumny. Wtedy kiedy ja tam bywalem przed wakacjami to bylo ich tam sporo i to z wielu poziomów cenowych(celestiony jakie sie chcialo i wogóle pod tym wzgledem akurat bylo ok-jak na Białystok hehe ;)

3- Fajnie jest jednak miec choc tak maly to jednak sklep o tej tematyce(po byle kabelek juz nietrzeba gonic gdzieś niewiadomo gdzie)

I fakt faktem jak chce się naprawde "powybrzydzać" to trzeba niestety nadal jechac do warszawy bo tam to aż czlowieka zatyka jak wchodzi do sklepu a tam sobie grają 804 jak gdyby nic. I mily pan odpowiada a jaki wzmacniaczyk odpowiada i prowadzi do pulki a tam tego tyle ze hyhyhy(a normalny czlowieczek z bialego dostaje naglego przyplywu ciepelka na twarzy i zadowolenia). Jednak jak pomysle ilu jest ludzi chetnych na takowe kolumny i o wieeeeeeeeeeeeleeeeeee wiele lepsze w Warszawię i w Bialymstoku to zaczynam ten sklep rozumiec. (Aha ja jak bylem to byly gotowe ustawione do odlsuchu dwa najwięszke podlogowe Kefy z seri xq- a te cacuszka też nie byle co kosztują, aha i dwa jakeis monobloki lampowe)

I fakt faktem to tam wlasnie kupilem swój pierwszy zestaw do sluchania muzyczki i oglądania filmów.(a to rozbudza sentyment) Teraz bardzo mi szkoda tego ze nie zaczekalem troche i zamist kupic baltlaba lub czegos innego ze stereo ludzilem sie ze amplituner to bedzie to co mnie wpelni zadowoli. W praniu okazalo się ze nad wielokanalowosc o wieleeeeeee bardziej cenię stereo a filmy oglądam i to czesto ale w nocy na sluchawkach :) :) :) :) :) przed atakami zlosci ratują mnie naszczescie kefy które tak naprawde przypadkiem wpadly mi w oko(to dzieki nim a raczej temu ze raz niewinnie podlączylem do nich "prawdziwy" wzmacniacz rotela to co pokazaly kompletnie zdyskfalifikowalo te wszystkie denonsy sronsy yamakasze)no ale zmieniam temat bo to juz kompletnie inna para kaloszy...

Co do wiedzy sorzedajacych zastrzeżeń mieć nie mogę, ponieważ zawsze starają się pomóc, chodzi głównie o zaopatrzenie sklepu w towar. Ciężko jest cokolwiek wybrać, jezeli nic nie ma. Kupować w ciemno nie lubię.

A co do żółtej ściany z radiami to już jej nie ma, za to w sklepie jes pełno telewizorów.

Audio Academy- będzie miło jeśli zawitasz na wschodnie rubieże wraz z dostępnością Twoich kolumn. Zawsze to jakieś urozmaicenie oraz większy wybór. Szczególnie ,że to polskie !!!

Mam też nadzieję ,że dogadasz się z Zydelkiem i będzie możliwość zapoznania się z Twoją ofertą na AS by Zydelek. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.