Skocz do zawartości
IGNORED

Najprostszy PC Audio do FLAC

Corleone

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba źle zrozumiałeś, mowa była o parametrach max. 16-48, do tego jest gotowe Universal Audio Architecture (UAA).

Mało tego, dla sterowników UAC2 są gotowe drivery niskiego poziomu. Nie będę się wgłębiał w temat, nie jestem programistą.

Specjalne znaczyło dla określonego sprzętu, o określonych właściwościach, itp.

Tak dla info: Windows 8 ma możliwość pominięcia Software Audio Engine i należy się spodziewać sprzętu z Audio Hardware Processing.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Na razie spodziewam się tych wszystkich dyskusji o wasapi, asio i ks(?) :DD

BTW, "With Windows 8 and later operating systems, the audio driver model has been updated to provide support for hardware-offloaded audio processing",

czyli spodziewasz się obsługi takich dźwiękowych "GPU", ale nie spodziewasz się obsługi UAC2. :DDD

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Wcale mnie to nie martwi, mam wiele i się nie "gryzą". Wszystkie dostałem z sprzętem.

Teraz zresztą używam driver do 24-352 (z DSD).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Czyli będziesz pomagał tym wszystkim nieszczęśnikom od wasapi/asio/ks?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość cycus12

(Konto usunięte)

nie kwestie sterownika miałem na myśli. Miałem tylko 2 DAC'i USB i każdy latał bez problemu.

Tak dla info: Windows 8 ma możliwość pominięcia Software Audio Engine i należy się spodziewać sprzętu z Audio Hardware Processing.

nie tak do końca, powiedzmy że wraca XP w innym lepszym wydaniu, w stosunku do win 7 będzie mniejsze obciążenie i krótsze czasy, to chyba na tyle, z tego co wiem to nie jest to robione pod audio w sensie naszych fobii tylko energetyki w tabletach i lapach.

tia.... ja się spodziewam teraz nowego trendu... win8 kult, win 7 gra fatalnie !

Tak. O ile to XP Pro. Odpalasz na "czymśtam" RDP i łączysz się zdalnie (tzw. pulpit zdalny).

Co to jest RDP i po co mi z nim połączenie zdalne? Pytam o zastosowanie komputera jako odtwarzacza. Wkładam w całkiem sensowna obudowę HTPC - sa takie nieduże już od 200zł.

I chodzi mi tylko o to co taki komputer pociągnie. To stary złom marketowy Optimusa. Ma płytę na pentium 4 - 2.4 bez HT. pamięci do powiększenia oczywiście max 3GB wejdzie. Karta graficzna to jakiś prosty ATI Radeon, nie pamiętam w tej chwili jaki ale niezbyt mocarny raczej. Mam do niego nieboxowy radiator na rurkach. Pozostaje jakiś sensowny zasilacz i jeden cichy wentylator, a powinien już być wystarczająco cichy.

Chodzi mi teraz o to czy w ogóle bawić sie w jakieś odtwarzacze sieciowe, czy kartę na USB - jakąś prostą, czy może wewnętrzną [oczywiście jeśli nie będzie dostatecznie cichy to pozostanie odtwarzacz sieciowy albo karta na USB - ale wolałbym żeby to było urządzenie all-in-one i zastępowało odtwarzacz CD i DVD do postawienia obok wzmacniacza ].

Sterowanie z tabletu mogę sobie odpuścić ewentualnie - znajdę jakąś małą klawiaturę ze scroliem.

Dobrze zrozumiałem że te wszystkie dodatkowe sterownicze ficzery uważasz za zupełnie niepotrzebne ?

Dorzucę do tego jeszcze programik ReClock Configuration 1.8.7.9 Tez miał dramatycznie poprawiać brzmienie.

Ale skoro te dodatkowe sterowniki są niepotrzebne to jak uzyskać dobre brzmienie z karty dźwiękowej? Czy ti tylko kwestia odpowiedniego sprzętu - załóżmy że chodzi o klasę cenową Prodigy HD2

Dobrze zrozumiałem że te wszystkie dodatkowe sterownicze ficzery uważasz za zupełnie niepotrzebne ?

A jakie to ficzery tu mamy? Komplikacja czegoś co może być proste?

Przeczytaj cały wątek i będziesz wiedział. Do odtwarzania dźwięku nie trzeba kilku rozwiązań. Wystarczy

jedno ale dobre. Swoją drogą liczyłem na listę ficzerów a tu taki zawód.

A ficzerów brak... Po co tu wchodzisz jak masz problemy z czytaniem? Napiszę jeszcze raz: po co w windows kilka rożnych systemów audio jeśli wystarczyłby jeden, a dobry? Taki zawierający jeden systemowy sterownik do UAC1/UAC2.

Coś nowego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.