Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300 zł. wybaczcie :)

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchawki podlaczane byly pod Harman Kardon'a model AVR - 435 albo 635 ale pewnosci niemam ( to napewno nie byl 235 ;) ) - testowalem tylko px200 i Sr60 - nie jestem wielkim audiofilem i przyznaje ze nie czulem wielkiej roznicy :-/ . Sklanial bym sie za kupnem sr60 - sa tanie ( 69 bakow ) a graja naprawde pieknie.

--> bartezz

na swojego i to bardziej niż myślisz - moglibyśmy razem do klasy w podstawówce chodzić :)

co do gustu to po wpisie przeczytałem to co napisałeś i jakbym to zrobił wcześniej to mógłbym zaoszczędzić czas i napisać - to samo co bartezz :)

akg odsłuchiwałem z combo linna - takie wszystko w jednym ( cd, pre, amp )

a koss'y na wyjściu słuchawkowym z yamahy 596 oraz na cd marantza 8400

co do grado to jak się im przyglądam to zastanawia mnie czy będą wygodne - wygląda mi to średnio - a może jest ktoś na tyle dobry we wrocku że da mi przymieżyć :)

i jeżeli chodzi o grado właśnie to już zastanawiałbym się nad alessandro

--> bartezz

powiedz ty mi czy to prawda że możesz mieć jakoś taniej grado ?

--> do wszystkich :)

wyczytałem że alessandro model m1 to cos pomiędzy grado 60 a 80 czy ktoś to potwierdzi ? i czy są na tym forum użytkownicy takiego sprzętu ?

Odpowiem po kolei :)

Come to daddy>>

SR60, SR80, .... aż do RS 1 mają dokładnie taką samą skuteczność i impedancję czyli identyczną głośność przy tej samej mocy!

Ja osobiście słuchałem na swoim discmanie SR60 i SR80. To co wyczytałeś to bzdury. Nie ma żadnej różnicy w głośności między nimi. Ten Grundig ma standardowy wzmacniacz 2x 10mW i to w zupełności wystarcza. Nie wiem jak jest z iPODem, ale nie sądzę żeby miał problemy z ich wysterowaniem.

Jeśli chodzi o porównianie PX100/200 do SR60 to hmm ..... trochę nie ta klasa. Z drugiej strony ja tez kiedyś jak kupowałem swoje pierwsze poważniejsze słuchawy to nie słyszałem różnicy między KTXPro1 a UR-40 na przykład, a różnią się znacząco. Ucho się uwrażliwia.

Ten Harman to chyba tuner kina domowego? A jakie źródło?

piter z >>

He , he ;) No wiesz, każdy radzi jak raczej jak najlepiej. Są różne gusta i osłuchanie.

Akurat zapamiętałem,że z Wrocka jest AmAdeuz [z SR80 i BlueAmpem] .

Odnośnie wygody to nie masz się czego bać. Gdzieś to juz pisałem,że Grado są uważane przez niektórych za niewygodne, ale czesto dla recenzentów, którzy mają bardzo krótko. Po tygodniu, dwóch całkiem dopasowują sie to głowy właściciela (metalowy, elastyczny pałąk). Pierwszego dnia rzeczywiście z żalem, ale musiałem sobie robić częste przerwy, bo mi sie uszy grzały. Teraz w ogóle dają inne gąbki. Ja na dzień dzisiejszy uważam,że są bardzo wygodne.

SR80 w zwyż mają nieco inną budowę muszli i są trochę mniej wygodne kosztem poprawy dźwięku, ale i tak dla mnie są OK.

Allesandro to "składak" z części Grado. Reczywiście MS-1 to coś pomiędzy SR60 a 80. Nie słuchałem ich nigdy.

No mogę załatwić trochę taniej przez znajomego, ale to musi być parę sztuk. Minimum dwie, bo nie chce mu zawracać głowy. Jakiś czas temu sprowadzałem znajomym w sumie 3 pary.

Jak co to na priva, bo to nie miejsce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.